Nymålat

Idag ska jag röja upp i lilla rummet där det är kaos med grejer. Det har blivit avlastningsrum nu när man målat och haft sig. Det är bara ett måste att fixa idag för när det är små utrymmen så är ordning och reda ett måste. Hallen blev bra och jag beställde en väggpanel (klädhängare) på Jotex och den kommer om ca en vecka. Så när allt är klart så blir det en mycket trevligare hall än förut.                                                Gul ful hall
                       Nymålat och en betydligt ljusare hall

Målat hallen i stugan

Hela eftermiddagen har gått åt att måla om den lilla gula fula hallen i stugan till vit färg. Jag köpte en billig väggfärg på Cheapy och den var inte den bästa för den täckte dåligt. Nu sitter jag och väntar på om jag kanske måste måla en tredje gång...suck !!! Men är man dumsnål så är man. Jag ska i alla fall ta golvsocklarna en gång till och måla kanterna på väggspegeln. Sen får det vara klart för idag.
Sambon är i Västerås för att leta efter en bra köksfläkt till huset hemma i stan. Jag hoppas att han hittar en snygg och bra fläkt för den gamla var under all kritik. Han har i alla fall rivit ut den gamla så någon slags fläkt blir det i alla fall.

bröllopskläder och Kenzo på besök

Jag och mellandottern och yngsta barnbarnet var idag på stan och shoppade. Dottern letade barnkläder och jag sökte efter något att ha på mig på hennes bröllop. Jag provade två typer av varianter, en slags tunika som man ska ha taights till och en tajt tajt svart ärmlös klänning. Det fick bli det sistnämnda. OOOiiiiii svart på bröllop !!!! men lugn jag ska köpa till ett brett skärp och något att ha över axlarna samt något snyggt halssmycke. Det blir sååå bra och ett par justa skor till det. Sen blev det räkmacka på konditoriet och en wienerlängd till vårt besök på em. Kenzo och hennes nuvarnade matte skulle ju komma på besök så han får träffa min sambo.

Jag tyckte klockan gick sakta innan de kom. Men så var dom här och det gick hur bra som helst, inte ett gläfsande och skällande på honom. Han fick rusa av sig på våran hörntomt och visst....jag var lite orolig att han skulle dra iväg från tomten. Men det är en väldigt trogen ras som inte lämnar sin "flock" och sticker. Sambon blev i alla fall förtjust i honom fast han sa att han måste fundera på detta. Men jag tror att det hela är klart....han kommer att bo här.
Det kommer i så fall att ske i mitten av september att han flyttar hit, för han ska tränas in att umgås med oss.
Nu på fredag kommer han och är hos oss en dag.  

                                         
                                                                                     

                                           Kenzo´s pappa Elvis                                          

                                          Kenzo´s mamma Leeloo

Tvättdag

Idag har det varit tvättdag och latmansdag med tv4 film. Har sett Sprängaren och Paradiset, fast dom har man ju sett förut. Sonen kom över med sin tvätt för dom fick ingen tvätt tid på flera dagar. Så jag kör deras tvätt och nu är det tvättvarning av söners tvätt. Det får inte bli en vana att det är lätt att köra tvätten till morsan !!!!!
Sambon är just nu hos svärsonen och pratar fiske inför Norgeresan om drygt en vecka. Det ska planeras och kolla in fiskespön.... Det känns lite konstigt att vara själv hemma för han åker aldrig bort utan mig. Rätt skönt faktiskt att få vara lite själv hemma här. I stugan är jag ju själv men då är det ju jag som åkt dit utan honom.
Nu väntar jag spänt på morgondagen för att träffa Kenzo igen :) så får vi se hur det går.

Äntligen plump

Har idag inte gjort speciellt mycket. Vi har haft mina två döttrar och äldsta dotterns son här på en jättegod middag. Fläskfile, klyftpotatis, svamp- och beasås. mmmmm.... till förätt skagentoast..gud så gott. Jag har en väldigt duktig man som kan laga mat. Inte gjort speciellt mycket ...förresten !!! Jag har städat hela huset, glömde bort det.
Till kvällen kom våra goda vänner hit och vi har spalat plump. Det var jätte länge sedan för min del i alla fall. Jag vann en omgång och sambon en gång...trots att han var full. Men kul var det, jag har saknat kortspelet.
Nu är jag trött och tänker snart hoppa i säng fast klockan inte är mycket och trots att det är en lördagskväll.

Kenzo

Vaknade klockan sju !!! när man är ledig men jag gick inte upp förrän åtta. Det är så skönt när man kan ligga och dra sig i sängen utan plikter som man måste upp till. Men jag hade lite planer idag för jag hade bokat tid klockan elva i Kvicksund på en kennel.
Jag och sambon har talat länge om att vi skulle kunna tänka oss en hund och jag har forskat lite om olika hundraser. Jag har hittat en ras som heter Puli och är s.k. allergivänlig hund för den fäller inte, är barnvänlig, lagom stor, lättlärd och trevlig familjehund. Jag ringde häromdagen för att höra mig för och för att få komma och hälsa på och få lite goda råd.
Hon berättade då att hon fått tillbaka en hund, 6 månaders hane som jag blev erbjuden som fodervärd om jag / vi kunde tänka oss det. 
För min del tycker jag det är skönt om värsta valp fasonerna är borta och han är fortfarande formbar. Så honom har jag hälsat på idag och på måndag kommer dom hit för att hälsa på oss. Sen får vi se hur det blir, om vi tar honom.

Han heter Kenzo
Vit färg som var blå !!!??

Det har varit IKEA-väder idag så där har jag strosat runt och samlat ideer till inredning. Jag var på jakt efter två små hyllor att ha i köket i stugan och hängare till jackor. Jag hittade inget av det som jag ville ha men fyndade en trådhylla till toaletten för 39 spänn. Några nya handtag till köksluckorna och en hållare till plastkassar. Allt för 79 kr. så det blev ett billigt besök. Jag for sedan till Bauhaus för att se om dom hade något trevligt och där hittade jag två perfekta hyllor och krokar till kläderna och några penslar men det det blev dyrt nästan 400 spänn. Ja, ja, jag är i alla fall nöjd med mina inköp. Letade sen i boden efter vit målarfärg och hittade en burk med vit färg. Jag skred sedan till verket och målade ett par dörrar i hallen som jag ska ha till klädgömma för jackor i hallen. Nu när färgen torkat lyser det svagt svagt svagt mintblått !!!! Någon har för länge sen haft i några droppar blå färg i burken (fast det syntes inte när man rörde om) Det blev nog inte riktigt som jag tänkt mig. Jag får köpa ny färg till väggen imorgon som jag ska måla. Jag målade ju väggen innanför dörrarna med den så kallade vita färgen. Det måste jag göra om, men jag får ta beslut imorgon om skåpet ska få behålla sin originella färg.

Trädgårdsarbete

Idag har jag och sambon röjt undan en massa rötter som blev kvar efter att rörfirman grävt upp halva tomten. Nu funderar vi på hur vi ska återställa våran naturtomt. Det är just nu väldigt lerigt och stenigt och en hel del jobb att fixa det. Men det ser i alla fall lite mer städat ut än när vi kom igår. Vi har hållit på hela dagen och arbetat så nu är man rätt mör i kroppen efter allt bärande med stenar och rötter. Som tur var kom äldsta dottern med sambo och mitt barnbarn på besök. Grillen åkte fram och maten fixades av sambon. Det var så bra att dom hade mat med sig för vi har inte hunnit fylla frysen här ute i stugan. Nu ska jag surfa runt lite på trädgårdssajter och få lite inspiration och ideer.tre veckor ledigt

Jag har nu varit hemma en dag på min tre veckors semester och bara tagit det lugnt. Träffade tre av barnbarnen igår för dom ska vara borta till nästa tisdag så det dröjer innan man får träffa dom nästa gång. På samma gång träffade jag mina föräldrar också så det var två flugor i en smäll. Sonen och hans tjej kom över igår och fixade med däcken till hans bil som får stå i vårt garage tills vidare. Det är bara min äldsta dotter och hennes barn jag inte sett ännu.
Jag och sambon åkte en sväng till stugan igår kväll för att se hur det ser ut efter att rörfirman har grävt ner vatten och avloppsrör in till stugan. Sambon har sagt mig att det ser ut som en åker efter att dom blev klara, men jag trodde att han överdrev. Jag tappade hakan efter att sett hur det såg ut. Inte trodde jag att det skulle se så grisigt ut så nu får man försöka återställa tomten så att det ser ut som en skogstomt igen. Nog förstår jag att det blir uppgrävt och lerigt men jag trodde inte att det skulle bli förstört där man inte ska gräva. Dom har använt en körväg med den lilla grävskopan mellan träden där jag hade en massa stora stenar och högt växande gräs med blåbärsris och ängsblommor : (  Det är numera en leråker tråkigt nog, men jag får väl slänga på gräs- och frön med ängsblommor och hoppas på att det snabbt växer upp. Det som är bra med min tomt är att den är anpassad att inte kräva så mycket trädgårdsarbete.

Snart hemma igen

Nu är det bara lördag och söndag kvar tills jag får åka hem. Det ska bli kanonskönt för jag har tre veckor ledigt och då ser jag fram mot att få åka ut till stugan. Det ska vara klart med vatten och avlopp in till stugan nu. Det ska bli bra att få dricksvatten och en riktig toalett. Jag hoppas i alla fall att det fungerar som det ska. Jag planerar också att måla färdigt en gavel på huset som jag inte hann förra året p.g.a allt för mycket regnande.
Idag har det varit full fart på dagen och nu på kvällen har jag förberett inför lördagens anstormning i Tapas. Jag tänker lägga mig raklång på sängen nu och kolla på tv om det är någon bra film att se.
Visa fler inlägg