Sol, sol, sol

Solen skiner och det är så skönt att gå upp på däck och sola säger flera av mina kolleger. Men vadå...jag har bara typ en timme på mig att få lite sol på mig. Dom andra har lite längre ledighet mitt på dagen och hinner det. Då struntar jag hellre i det och hoppas på bra väder när jag kommit hem. Nu är det bara lördag och några timmar på söndag kvar på detta arbetspass. Det ska bli otroligt skönt att komma hem och få sova i sin egen säng.

Pratade med rörfirman igår som ska gräva för vatten och avlopp i sommarstugan. De ska börja nästa vecka och jag som hade hoppats att det skulle vara klart till jag kom hem för att njuta av lugn och ro i stugan. Men icke då....jag hoppas att de fixar det snabbt på måndag och tisdag för då är jag upptagen och kan inte åka dit då.

Desserter.....

Trots att det var länge sedan jag stod vid dessertbänken så var man snabbt inne i arbetet. Det är en rolig bänk att jobba vid för man får producera från grunden på många desserter. Nackdelen den här gången är att vi var två nya som tog över från dom förra. I vanliga fall när man går på så har en stått där redan i fem dagar, vilket gör att i alla fall en har koll på vad som ska göras och tillverkas. Men det funkar rätt bra hittills för det var lite gruppmenyer just den här veckan.
Nu är det bara transportsträcka tills man går av på söndag och jag skulle helst vilja åka hem idag. Tur att man har mycket trevliga arbetskamrater som gör att det går lätt att jobba.

Längtar hem !!

Jag längtar heeeem !!! Det är byta av personal idag och nästan hela kallisstyrkan går hem och nya kommer på. Jag har inte varit hemma på snart en månad och det börjar kännas. Jag saknar min sambo, barn och barnbarn. Jag vill åka ut till stugan, sova i min egen säng, ligga på soffan o slappa. Men det är ju inte så många dagar kvar nu så det är bara att stå ut.

Jag har nyss vaknat efter en liten tupplur och ska strax äta middag. Sedan är det dags att jobba på dessertbänken kl fem. Jag slutar halv tolv inatt och det är ganska jobbigt att skifta arbetstider så här. Man blir lite omskakad i sovtiderna minst sagt. Men nu ska jag vara kvar på den bänken till jag går hem.

Det känns konstigt.

Det känns lite konstigt just nu. Jag jobbade från tre inatt till åtta imorse och gick i stort sett och lade mig direkt. Jag sov sedan till halv tolv, tog en dusch och sen åt lunch. Jag gick sedan kl ett och fick en timmes massage och det var såååå skönt. Nu ska jag börja jobba halv fem och dagen känns jätte konstig bara för att jag kastat om sovtiderna.

Hoppar hit och dit...

Då var man på väg till Mariehamn igen. Förmodligen blir det sista natten i bageriet då hon som jag hoppat in för, troligen kommer imorgon. Det är ingen som vet för ingen har hört något om hon fortfarande är sjuk eller om hon är frisk. Men vi utgår från att hon kommer och då jobbar jag bara från tre inatt till kl åtta. Sen hoppar jag över till fisken på kvällen och några timmar på tisdagen. På tisdag kväll går jag över och jobbar på dessertbänken. Det är lite pusslande för att få timmarna att stämma så att man inte jobbar övertid. Mer besked får jag väl imorgon.

Det var i alla fall väldigt trevligt i Riga. Jag och en kollega gjorde sällskap och gick i lite butiker och sen på Mac Donalds... :)  Underkläder och smink var mycket billigare än i Sverige så nästa Rigaresa har jag laddat plånboken med mer pengar.

Nu bakas det för fullt igen

Nu är bageriet i produktion ordentligt. De flesta saker är på plats och idag har personalen ombord fått midsommartårta med grädde och färska jordgubbar. Vi är nu på väg mot Riga och imorgon firar jag midsommardagen i Europas Paris, som staden kallas. Det har varit en lång dag och jobbig för att ställa alla saker där dom ska vara, så jag känner mig lite mör nu. Jag sov en stund efter att jag slutat halv två. Sen tog det lite tid på kvällen att få upp proviant från ettans däck, för det var många som ville ha hissen. Men så småningom fick jag upp mina grejer så jag kan baka av frukostbrödet inatt.

Nu är vi igång.

Då var man igång och jobbar i bageriet igen. Jag har invigt de nya ungnarna och det verkar vara riktigt bra. Det är en hel del att göra imorgon som att fortsätta att plocka in all proviant på hyllor och i ordningställa maskinerna. Bakningen ska fungera som vanligt. Jag hoppas att hinna göra midsommartårtor till oss i personalen. Till eftermiddagskaffet ska jag nog ha hunnit fixa det i alla fall. Normalt brukar tårtorna vara klara till lunch.
Cafeet har kommit igång med sin försäljning, vilket jag inte trodde igår att det skulle bli klart. Men allt ser så fint ut med den nya inredningen på färjan, både i buffen och i cafet.
Inatt börjar jag jobba kl tre och jag ska väl snart krypa ner i sängen och försöka sova.

Det börjar nog likna nåt...

Då var all plast från golven på alla däck bortrivna. Det var ett väldans skitgöra, men nu börjar det likna en färja igen.
Kl 21.00 ikväll ska det bli "black out" och då blir det kolmörkt i hela båten. Tur att man har en liten ficklampa som jag köpte för en vecka sedan.

Oj, Oj, Oj !!!

Sista dagarna på min ledighet har gått med rasande fart. Släkten har fått besök av min sambo och mig och vi har haft mycket trevligt. Men nu......har jag kommit ombord på färjan igen och installerat mig i hytten. Jag har plockat upp mina saker och gjort mig bebodd i min lilla hytt.
När jag klev av tänkte jag att...hur ska detta bli färdigt ombord, hela denna storrenovering. Men det ser i stort sett ut som när jag lämnade färjan. Imorgon bitti avgår vi från Landskrona och allt ser halvfärdigt ut så det ska bli mycket till om det blir klart tills vi ska avgå till Mariehamn på torsdag.
Mitt uppdrag till torsdag är att se till att "köttbänken blir färdigställd. Sedan ska jag ta över bageriet och köra igång det för den ordinarie bagaren är sjukskriven. Det ska bli intressant för jag var nyss och tittade i bageriet och där höll de på att gjuta golvet framför de nya ungnarna. Bakbordet var borta för det är nog iväg för att slipas, tror jag.
Nu ska jag slänga på mig kockkläderna och gå upp på jobb.

Turister i Skåne

Nu har vi turistat i två dagar. Igår tog vi en tur med min faster runt Österlen. Vi åkte först till Kåseberga och Ales stenar sedan for vi vidare till Simrishamn för att sedan stannade vi i Sjöbo och åt kinamat.
Idag har jag och sambon varit till Lund och satt blommor på min farfar och farmors grav. Därefter for vi till Helsingborg och turade över till Helsingör. Där gick vi runt och strosade en timme och for sedan tillbaka till Malmö. Nu väntar vi på att faster ska komma hem för att äta lite kvällsmat.
Visa fler inlägg