trött på fisk

Nu var lönehelgen över så det kan bli lite lugnare ombord. Igår var Lars Kristerz och Linda Bentzing ombord och spelade. Jag kollade på interntv:n en stund när dom spelade och dom verkar ha groupis som hänger framför scen !!! ha ha ha ha :) Lars Kristerz alltså.

Det går åt massor med lax och sill och jag börjar bli redigt trött på att lägga upp stinkande fisk. Likaså att stinka fisk själv. Nästa pass skulle jag vara i Tapas men bagarn som går ombord samma dag som mig nästa gång vill prova på att vara i kallis ett pass. Hon e lite trött på bageriet så jag har sagt okej att byta med henne nästa gång. Helt okej för mig för då kan jag gå av i Tallin som vi ska till. Är man i Tapas så måste man finnas kvar ombord. Bra då slipper jag krångla och byta med nån som inte vill gå av.

Idag är det halvtid och ett nytt gäng kallisar kommer och byter av dom "gamla". Då är det dags att strata nedräkning för hemgång igen. Lördag, lördag, lördag !!!
Jag har bokat bussen men att åka hem på en lördag var nog inte genomtänkt av mig....kan nog bli tåget istället. Inget skoj att sitta bland fulla, gapande resenärer när man jobbat 10 dar.
inget småätande!!!

Då var det dags att lägga till i sthlm igen. Jag har en timmes vila innan middag och sen tillbaks till fisken igen. Jag ligger lite taskigt till för laxen som jag skulle lägga på fat imorse var fryst. Det brukar inte vara det när det nyss kommit hem men så var det. Hade jag vetat det igår så hade jag förberett och plockat fram den på tining över natten. Det blev till att styra om arbetsuppgifterna så att allt annat jag brukar göra framåt em, kvällen blev gjort. Hoppas nu att dom inte vräker i sig lax för då sitter jag i skiten.

Jag kan inte påstå att jag småäter som jag gjorde på dessertbänken förra passet. Sill och lax....not !!! Fast jag gjorde kvalitetskontroll på räkorna i och för sig. Men dessertbänken är ju inte så långt bort så man får gå dit och göra kontroller om det smakar bra det som desserarna har gjort :)

Ikväll o imorgon är det mycket passagerare, 2000 ikväll o 1700 imorgon. Så många på en söndag brukar det inte vara men Linda Bengtzin kommer och showar så hon drar väl några extra kan jag tro.

Nu är det julpyntat även i mässen så att man redan tror det är jul !!! Jag känner att jag borde nog ha slänt fram mina ljusstakar innan jag åkte men jag hoppas sambon har fixat det tills jag kommer hem. Det är ju i alla fall förberett med juldukar i fönstren. Det vore väldigt skönt om allt står framme när jag kommer hem. Hoppas, hoppas !!

stinker fisk igen

Nu ska man stinka fisk i 10 dagar !!!
Jag är nu det här passet längst ner i båten o jobbar. Julbordet har dragit igång så det är lite nya sillsorter på bordet. Glöggsill, apelsinsill och rökta laxfenor bl.a. Ålen har dom inte med i år tack o lov. Annars är det som vanligt med olika laxsorter, strömming och sillar.
Det enda som är jobbigt är att jag glömde mina cd-skivor hemma så jag får ta och låna ihop några. Det spelas ju bara intern julmusik på radion. Det är bara när man närmar sig land som man kan få in radiokanalen.

Vi var lite sena till Mariehamn imorse för det inträffade något tragiskt inatt. En kvinna (troligen inte så gammal) hoppade från nians däck och dom hittade inte henne. Hennes make var också ombord och hemma hade de en dotter på åtta år. Det är bara en vecka sen någon hoppade från silja Europa också. Som tur är händer det inte allt för ofta.

I övrigt så är det rätt mycket folk ombord och det börjas julpyntas här och var ombord. Dom flesta äter julbord när de bokar kryssning. För min del skulle jag välja att boka julbordet i banqetten för där är det lite extra uppdukat och i och för sig kostar det lite extra. Men det är klart värt det.
Visa fler inlägg