trött på fisk

Nu var lönehelgen över så det kan bli lite lugnare ombord. Igår var Lars Kristerz och Linda Bentzing ombord och spelade. Jag kollade på interntv:n en stund när dom spelade och dom verkar ha groupis som hänger framför scen !!! ha ha ha ha :) Lars Kristerz alltså.

Det går åt massor med lax och sill och jag börjar bli redigt trött på att lägga upp stinkande fisk. Likaså att stinka fisk själv. Nästa pass skulle jag vara i Tapas men bagarn som går ombord samma dag som mig nästa gång vill prova på att vara i kallis ett pass. Hon e lite trött på bageriet så jag har sagt okej att byta med henne nästa gång. Helt okej för mig för då kan jag gå av i Tallin som vi ska till. Är man i Tapas så måste man finnas kvar ombord. Bra då slipper jag krångla och byta med nån som inte vill gå av.

Idag är det halvtid och ett nytt gäng kallisar kommer och byter av dom "gamla". Då är det dags att strata nedräkning för hemgång igen. Lördag, lördag, lördag !!!
Jag har bokat bussen men att åka hem på en lördag var nog inte genomtänkt av mig....kan nog bli tåget istället. Inget skoj att sitta bland fulla, gapande resenärer när man jobbat 10 dar.
inget småätande!!!

Då var det dags att lägga till i sthlm igen. Jag har en timmes vila innan middag och sen tillbaks till fisken igen. Jag ligger lite taskigt till för laxen som jag skulle lägga på fat imorse var fryst. Det brukar inte vara det när det nyss kommit hem men så var det. Hade jag vetat det igår så hade jag förberett och plockat fram den på tining över natten. Det blev till att styra om arbetsuppgifterna så att allt annat jag brukar göra framåt em, kvällen blev gjort. Hoppas nu att dom inte vräker i sig lax för då sitter jag i skiten.

Jag kan inte påstå att jag småäter som jag gjorde på dessertbänken förra passet. Sill och lax....not !!! Fast jag gjorde kvalitetskontroll på räkorna i och för sig. Men dessertbänken är ju inte så långt bort så man får gå dit och göra kontroller om det smakar bra det som desserarna har gjort :)

Ikväll o imorgon är det mycket passagerare, 2000 ikväll o 1700 imorgon. Så många på en söndag brukar det inte vara men Linda Bengtzin kommer och showar så hon drar väl några extra kan jag tro.

Nu är det julpyntat även i mässen så att man redan tror det är jul !!! Jag känner att jag borde nog ha slänt fram mina ljusstakar innan jag åkte men jag hoppas sambon har fixat det tills jag kommer hem. Det är ju i alla fall förberett med juldukar i fönstren. Det vore väldigt skönt om allt står framme när jag kommer hem. Hoppas, hoppas !!

stinker fisk igen

Nu ska man stinka fisk i 10 dagar !!!
Jag är nu det här passet längst ner i båten o jobbar. Julbordet har dragit igång så det är lite nya sillsorter på bordet. Glöggsill, apelsinsill och rökta laxfenor bl.a. Ålen har dom inte med i år tack o lov. Annars är det som vanligt med olika laxsorter, strömming och sillar.
Det enda som är jobbigt är att jag glömde mina cd-skivor hemma så jag får ta och låna ihop några. Det spelas ju bara intern julmusik på radion. Det är bara när man närmar sig land som man kan få in radiokanalen.

Vi var lite sena till Mariehamn imorse för det inträffade något tragiskt inatt. En kvinna (troligen inte så gammal) hoppade från nians däck och dom hittade inte henne. Hennes make var också ombord och hemma hade de en dotter på åtta år. Det är bara en vecka sen någon hoppade från silja Europa också. Som tur är händer det inte allt för ofta.

I övrigt så är det rätt mycket folk ombord och det börjas julpyntas här och var ombord. Dom flesta äter julbord när de bokar kryssning. För min del skulle jag välja att boka julbordet i banqetten för där är det lite extra uppdukat och i och för sig kostar det lite extra. Men det är klart värt det.

hormonryck!!!

Idag har Kenzo varit helt rabiat på promenaderna. Han måste ha någon form av hormonryck idag !!!
Det började imorse med ett par hundmöten som han var väldigt olydig och inte ville lyssna. Trots att jag var bestämd och försökte med att avleda honom med godis. Vi gick i alla fall vår runda som vi brukar och han var lite extra dragande i kopplet.
Hemma igen så är han lika gullig, kelig och lyhörd på vad vi säger.

Jag har haft städ- och tvättdag för att få lite ordning innan jag åker imorgon på jobb igen. Sen har jag fixat med datorn som vanligt och jag hämtade in tunneln som Kenzo fått låna av barnbarnen så han skulle få nosa in den och bekanta sig med den. Jag höll sen på en liten stund med att få honom att gå igenom och det tog inte lång stund.


vad är detta för konstigt???
Det här var väl inte så farligt !!!

Ja det sprangs fram och tillbaka genom tunneln flera gånger så fort han insåg att det här var ju kul. Godisbitarna som låg i mitten på tunneln var ju såååå delikata.
Jag tog digitalkameran och filmade lite men jag vet ju inte hur man lägger upp filmen på bloggen. Nån som vet och kan tala om för mig hur man gör för att lägga upp en filmsnutt?

Sen tog vi en extra lång promenad på em och gick på lite ställen som vi inte brukar gå. Då ångrade jag att jag inte tog träningsselen för det är så jobbigt när han drar. Ett par hundmöten på riktigt nära håll hade vi och det gick lika illa som imorse. Alltså.... jag vet inte vad det är med honom idag.
När vi kom hem så kom mina föräldrar och han drog igång att skälla och bära sig åt. Men så fort vi kom in så var han en liten kelgris igen.

Tyvärr så hann jag inte sällskapa med mina föräldrar för jag och sambon skulle och hälsa på det nyfödda barnbarnet och hennes familj. Ville så gärna se och hålla henne igen innan jag åker. Efter det så bar det iväg till optikern idag igen (var där igår också) för att fixa till mina nya bågar. Det känns som om jag går och tittar i ett förstoringsglas och det känns absolut inte bra.
Det som dom fixade igår blev inget bra och det som justerats idag känns mycket bättre, men inte bra för nu gör det ont på näsan istället. Ja, jag får väl stå ut tills jag kommer hem nästa gång. Jag tar mina gamla med mig om det blir alltför besvärligt.

snart slut på ledighet

Nu har jag bara en heldag kvar hemma och så är det dags igen att ge sig ut på vågorna igen.
Idag har jag fortsatt handmodellera marsipangrisar. Imorgon så ska jag pricka ögon och måla det jag har tryckt hittills. Så när jag kommer hem igen så är det bara smågrisar, tomtar och några figurer som jag ska göra. Naturligtvis ska jag ju paketera allt i små förpackningar och sen är det klart för julmarknad i två dagar.

Jag har varit med Kenzo till hundfrissan idag och fått klorna klippta och så har hon gjort honom fin i öronen. Det gick jättebra och han stod still och inget krångel. Efter det så for vi ut till stugan för att kolla läget och där fick han gå i löplina vart han ville (nästan). Vi tränade lite inkallning och han lyder bra på det. I alla fall i kopplet.

Jag har hållit på och pysslat med att skriva recept och samla ihop mina saker som ska ner i resväskan. Det är typiskt innepysslarväder. Det har varit en riktig tråkig ledighet när det gäller vädret. Tur att man har hund för annars har det inte blivit mycket frisk luft. 

hundutställning

Först några bilder från hundutställningen i Sunbyholm idag.


Testar "ringen" innan det är på riktigt


Nu är det bedömning av Kenzo


Domaren kontrollerar Kenzo


Bedömningen är klar


Kenzo fick hederspris


och en rosett BIM (bäst i motsatta kön)

Idag var det dags för utställningen och jag gav mig hemifrån kvart över sju för att hämta upp kennelägaren i kvicksund för att åka vidare till Sundbyholm.
Vi hade en tidig start och det var bra för vi behövde inte vänta så länge. Det var fyra Puli som skulle ställas ut och Kenzo var ensam hane. Kenzo fick först en HP rosett och sen fick han gå upp mot bästa tiken i sin ras och där fick han en BIM- rosett.

Det var alla sorters hundar på utställningen och ett skällande här och där.
Kenzo skötte sig utmärkt och skällde bara lite. Inte som jag trodde att han skulle göra, vara svår att kontrollera. Detta var andra utställningen han har varit på så nu har han två rosetter i HP.
Kennelägaren tog hand om uppvisningen så att jag fick se hur det går till i ringen där bedömningen sker. Det var jag tacksam över eftersom jag aldrig har satt min fot på en utställning och inte vet hur man ska bete sig.

310 hundar sammanlagt skulle bedömas så det var en jämn ström av folk som kom och gick med sina hundar. Det såldes också en hel del av tillbehör till hundar men jag var inte i behov av något just nu att köpa.

Bedömningen som domaren gav var:
Trevlig juniorhane med bra huvud, utmärkt päls, bra benstomme.
Rör sig bra fram, något kort och låst steg bak. Något blyg.

Summering av dagen för min del är att: Ja, jag tänker ställa ut en gång till och då ska jag gå själv med Kenzo i ringen. Men i slutändan tror jag att jag kommer att hålla på med lydnad eller agility. Det verkar roligast.

dagen innan

Äntligen sol och blå himmel !!!!

Morgonpromenaden med Kenzo startade med en massa hundmöten. Alla verkade vara alerta att gå ut tidigt.
Första mötet med två hundar på en gång gick snabbt att korrigera med godis och beröm och vi gick lugnt vidare. Visserligen blev han lite mer dragande i kopplet. Men, men det gick.

Andra mötet var en schäfer och nu blev det med tätt möte på gångbanan. Jag såg att schäfern var på sin vakt med framåtlutande kropp och öronen lite bakåt. Hundägaren kortade sitt koppel och jag likaså. Visserligen så hade jag redan kort koppel så man kan säga att jag gjorde små korta ryck för att korrigera Kenzo när vi möttes.

Vem satte igång att skälla först...? Jo, schäfern.

Kenzo drog då naturligtvis igång...det som såg ut att gå så bra först.
 Det gick ändå snabbt att korrigera även denna gång men jag var tvungen att ta honom i skägget lite för att få honom lugn. Det som är bra är att Kenzo har fattat att han får godis när vi möter en hund och han är mycket mycket snabbare nu, på att lyda mig och sätta sig ner. Alltid efter hundmöten som har varit lite jobbiga så får han sitta och titta en god stund när dom andra har passerat och vi går inte vidare förrän det är lugnt.

Sambon, jag och Kenzo tog sen bilen ner på stan för att socialträna honom med en massa folk. Vi har gjort det några gånger förut men det är lite mer läge nu när han är så hemtam och trygg hos oss. Det gick bra på stan men det behövs mer träning där för han är lite för orolig och stressad. Vi hade bestämt innan att ingen skulle få hälsa på Kenzo utan de skulle bara få stå och prata med oss om vi träffade några ytliga bekanta. Bara om det var såna som vi kände väldigt väl och som hade hälsat på Kenzo förut, skulle få hälsa på honom.
När Kenzo har tränat sig så pass bra på stan att han är trygg och inte stressad ska han få hälsa på dom som vill hälsa på honom.

Imorgon är det dags för hans andra hundutställning.
Det blir på Sundbyholms travbana och det här ska bli intressant. Så jag ser fram mot morgondagens prövningar.

grovstädning

Ja, inte blev det några marsipangrisar idag inte.

Däremot så har det grovstädats här hemma. Förrådet har fått sig en omgång och en hel sopsäck med gammalt skit har åkt till soptippen. Gamla kläder (sambons), trasiga väskor och lite annat som bara har legat år ut och år in. Så nu är det lite ordning i förrådet och man kan kliva in där utan att snubbla över något skräp. Sovrummet har fått en rejäl uppröjning på gamla tidningar och damm under sängen.
Tv-rummet likaså och nya gardiner uppsatta + några röda juldukar utlagda och förberett för tomtar. 
På kontoret så åkte faktiskt julgardiner upp och en röd fönstrelöpare fram. Jag förbereder för adventsljusstakarna som ska fram innan jag åker.

Det känns lite si så där att dra fram julen redan nu men eftersom jag åker på onsdag och kommer hem 5 dec. känns det rätt skönt att ha lite av julen redo.
Medan jag höll på att govstäda så åkte toaletten med på samma gång så nu blänker det så man knappt törs gå in där. Men när det var gjort så gick luften ur mig och jag som tänkt hälsa på barnbarnen hos yngsta dottern. Det fick bli en tupplur på sängen och inte somnade jag för det.
men det var skönt att ligga en halvtimme i alla fall.

Sambon och jag tog sen en tur ner på stan för jag behövde fixa mina glasögon som jag tycker sitter snett och det gör ont bakom ett öra. Sagt och gjort så tog vi bilen ner på stan och in till optikern och hon såg direkt att de satt snett. Så hon fixade snabbt till mina bågar fast nu känns det som om dom sitter för läöst i stället. Får se hur det känns om ett par dagar.

Vidare till Kinarestaurangen och köpte varsina 4 små rätter och friterade bananer för avhämtning och sen hemåt igen. Ut med Kenzo på en promenad innan vi skulle käka och det har faktiskt varit riktigt skönt att promenera idag. Inget regn, ingen blåst och inte kallt så det har varit helt okej.kenzo i köket

sluta regna !!! trött på det

Jädra skitväder !!!! Nu får det faktiskt ta och sluta regna !!!!!

Igår när vi skulle ut på hundpromenad i skogen med en massa andra hundar och träna Kenzo att vara tillsammans med hundar så såg vi fram mot en någorlunda regnfri promenad. Jag tog sambon med mig för att han skulle se hur duktig Kenzo var att gå mitt bland alla hundar.
Hur många kom??? Jag, sambon och en till !! Så det blev bara två hundar och en massa regn. Dyngsura kom vi hem efter en tmme men någorlunda nöjda i alla fall. Det gick ändå hyfsat att knalla runt med två hundar.

Vi har nyss kommit hem från Ikea en snabbvända för sambon ville köpa såna här tidskrifsamlare. Han har prenumererat på X9 i minst 10 år och vill få lite ordning bland tidningarna. Det blev en snabb runda inne på Ikea och jag hittade faktiskt en bra resenecessär som jag köpte. En sån som man kan hänga upp på en krok. Perfekt för mig som reser fram och tillbaka mellan jobbet hela tiden. Smartast vore väl att ha dubbel uppsättning av smink och hygienartiklar så slipper man släpa över huvud taget. Men det blir så dyrt att köpa upp sig dubbelt.

Nu har jag snart gjort första omgången med julmarsipan klart av dom större figurerna. Dom små tar jag nästa gång jag kommer hem på ledighet. Imorgon gör jag det sista av första omgången och så har jag bara att måla med karamellfärger på måndag och tisdag. Onsdag är det dags för jobb igen.


grisfarm
 

Sen är det bara att packa ner allt i små förpackningar och göra klart för försäljning på julmarknaden i Arboga 12-13 december.

Nu på söndag är det dags för hundutställning.
Kenzo har ju varit på en förut, med sin kennelägare och där fick han ju en liten rosett för Hederspris. Det är första gången som jag ska gå på en utställning över huvud taget och det ska bli intressant och se hur det fungerar. Sen får jag se om jag tycker det är kul och vill gå på fler.
Utställningen är inte så långt bort, utan på Sunbyholms travbana. Kvart i åtta ska jag hämta upp kennelägaren och sen far vi dit och ställer ut.
Jag hoppas Kenzo är lika duktig att gå fint som när vi är ute och går. Han har verkligen förbättrat sig från en draghund, till en som går bredvid i kort koppel och ser till att hålla takten med mig...och även sambon.
Jag hoppas bara att det håller i sig så att vi slipper ta till träningsselen som vi inte använt på ett bra tag.

Hrrrmm

Jag måste skriva en gång till idag och berätta följande......

Jag var och hämtade mina nya brillor igår. Ett par vanliga och ett par solbrillor. Så långt okej.

Nu var ju dottern här på fika i morse och hon var i slutet på förra veckan och testade sina ögon och hon skulle också få nya brillor (hennes första) Hon har brytningsfel som mig och jag skickade henne ett mess: Mamma är lik sin mamma !!!

Så imorse när hon såg mina så var hon tvungen att kolla extra noga för hon tyckte det liknade hennes. men neeej dom var inte riktigt lika mina, sa hon. Ja, ja...vi skojade lite om att Tänk om... det är samma, ha ha ha


Sen var det inget mer med det förrän nu här ikväll.
Först får jag ett mess....ha ha ha ha ha
Jag ser ut som ???? och skickar tillbaka....öh
Nytt mess...Du får se sen, ha ha ha

Jag ringer då upp henne och undrar vad hon menar. Du får se sen , jag kommer förbi innan jag börjar jobba.
Jaha okej då.

Jag sa då till sambon att nu kommer hon i likadana bågar som jag har...he he he. Då ska jag ta med henne till optikern och gå och klaga på inköpet...skojade jag. Mor och dotter med samma brillor...det går ju inte ; )
En halvtimme senare kommer dottern och min mor !!!!
Dottern skrattar för fulla muggar när hon ser min min, när jag upptäcker att min mamma har exakt likadana brillor som mig !!!!!!!

Det här var ju inte riktigt vad jag hade väntat mig !!!!!
Av alla dessa tusentals bågar som fanns i affären och så väljer vi samma båge.
Jag fick nyss ett mess från dottern: Mamma är lik sin mamma ; )

Visa fler inlägg