Gladare hall

Vad mycket ljusare och gladare det blev i hallen med två nya mattor. Nu fattas bara att man kan få något nytt och snyggt på väggarna. Det får bli ett projekt efter nyår.

Det bästa med mattorna är att nu har vi minimerat risken att snubbla på Kenzo!!!!!!


Nya Mattor


Grön matta Svart hund : ) mycket bättre!!!!

marsipan

Nu är det snart dags att börja med min marsipantillverkning.
Jag har beställt hem en hel del marsipan som jag ska hämta imorgon hos en kollega här i stan. Sen får det ligga och bli rumstempererat så att jag kan börja trycka julmarsipan i min marsipanbod.
12-13 december ska jag stå i Arboga på julmarknaden och sälja det jag har gjort. Det blir tredje året på rad som det sker.
Det är en väldigt trevlig julmarknad med bara hantverk i gammeldags miljö så för min del passar det perfekt.Julmarknad i Arboga


Dagen idag började med att köra min yngsta dotters mellanbarn till dagis (dom två andra har vattkoppor) Mellanbarnets vattkoppor har gått över så hon fick gå till dagis. Efter detta så åkte jag hem och sambon lastade bilarna med vinterdäck och for iväg till däckbytarn. Där skiftades däck på min bil medan sambon blev ombedd att köpa nya. Hans var helt slut och tio år gamla. Det kostade skjortan för honom men det var han bara tvungen att göra. För däckbytarn ville inte möta honom på vägen annars.

Vi tog sen en tripp till John H i Eskilstuna, (en grossist för butiker) och inhandlade lite förbrukningsmatriel till mon marsipantillverkning, lite cellofanpåsar o.dyl.
Så på lördag el. söndag sätter jag igång med min tillverkning. Det tar ju lite tid att producera figurer och så är jag ju borta lite då och då så det gäller att planera detta väl. Men det ska bli kul att få hålla på med lite hantverk.Kenzo och jag har varit på brukshundsklubben ikväll och tränat. Vi har mest övat social träning med att träffa och se andra hundar. Vi fick vara lite av "Kalle bakom" för att Kenzo har det jobbigt med andra hundar.
Mest intresserad var han ju med att nosa efter alla dofter i gräset. Vi rundade några koner fast han körde med nosen i backen hela tiden när vi rundade konerna och jag tror inte han fattade riktigt var han skulle gå utan det var mera jag som styrde honom runt med kopplet.

Vi avslutade kvällen med fika i klubbstugan och där fick man höra att det minsann inte var bara vi som hade problem med hundmöten. Vilket var glädjande för mig.
Man tror att man är ensam om att ha en hund med strul : /

svart hund......svart matta...

Nääeee...nu får det räcka. Vi har snubblat nog på Kenzo !!!Svart hund och svart matta i hallen det är inte bra. Speciellt inte på kvällen när det är lite mörkare inne.

När kvällen kommer och man kommer ut från toan, eller från köket och ska in till tv-rummet så trampar man eller snubblar över Kenzo. Så idag bestämde jag mig att innan vi får fler brutna armar här i huset. NY MATTA...

Jag har beställt två nya hallmattor från Jotex för 500 spänn. Dom är gröna, för vi köpte tapeter som är gröna och som ska sättas upp som en fondvägg i hallen.....Nån gång i framtiden. Dom ligger i garderoben och väntar på att bli uppklistrade av någon !!!??!!!

Vi har varit en vända till Skokanonen i Västerås och köpt slipintofflor till mig för jag lämnade mina gamla som Kenzo tuggat på i hytten på jobbet. Dom får duga där och så slipper jag släpa dom fram o tillbaka. Ett fyndköp för 200 spänn så jag var jättenöjd med mitt inköp.
Vår nya leksak GPS:n tog oss hem till Köping igen och jag tog då en runda med Kenzo i höstsolen och det var riktigt skönt. Han var hur duktig som helst och gick fint. Till skillnad från min kvällspromenad då han redan från början var stirrig och drog i kopplet. Han har fått nytt koppel och halsband förresten. I reflex, så vi ska synas i mörkret.

Ett möte med en granne och deras "cocker" var direkt och Kenzo satte fart igen som vanligt. Sen kändes hela promenaden jobbig. Jag lade kopplet bakom min rygg för att lindra dragandet i handleden. Jag stannade flera gånger och övade sitt för att han skulle lugna sig, men icke.
När sjutton ska det här ge sig????? Det jobbigaste är hundmöten och jag vet banne mig inte om vi gör rätt eller fel när vi försöker rätta till honom. Han ger sig inte och inte vi heller...men.......rosor och smultron

Idag har jag varit och tagit ett nytt borreliaprov. Jag har inte riktigt förstått varför men jag tror att det beror på min långvariga ledvärk som numera är i stort sett över. Dom ska väl mäta nån sorts nivå i blodet tror jag. Det tar väl en vecka innan jag får svar kan jag tro.

Sambon och jag tog sen Kenzo i bilen och for ut till stugan för att kolla läget och för att kenzo skulle få springa av sig. Det var verkligen höstlikt med alla löv som trillat av träden och där behövdes verkligen räfsas löv.
Vi gick runt och tittade hur det såg ut på tomten och vad får man se....jo


En ros som blommar 


OCH


Smultronblommor

OCH


Smultron

Vi for sedan hem och lämnade Kenzo för att åka och hämta barnbarnet till min äldsta dotter på dagis. Dottern är höggravid och får besvär om hon promenerar för mycket. Vi stannade en stund och höll henne sällskap tills hennes sambo skulle komma hem. Jag hade köpt lite grejer som barnbarnet skulle få bl.a en Ville viking ryggsäck.

Körde sen hem sambon och for sen till yngsta dottern och hennes vattkopps sjuka barn. Den allra minsta ser ut som en prickig korv hela han och allra värst är det på ryggen. Oh det var så synd om honom, han ville bara bli buren och genomtrött var han. Vi tog in vagnen och jag körde den fram och tillbaka tills han somnade sittandes utan utan stöd. Jag fick trycka ner honom på rygg och då var han så slut att han inte orkade protestera.


Vattkoppor på hela ryggen
Hela han ser ut så här, fast värst är det på ryggen.


Väl hemma igen
så tog jag en promenad för att lufta Kenzo och mig. Det startade med ett hundmöte direkt på grönområdet. Voff voff voff och och utfall som jag direkt tog tag i.
Tillsägelser och fyande från mig och han gav sig hyfsat snabbt. Sen fick jag honom att sitta och hålla sig still innan vi gick vidare. Det tog en stund men jag gav mig inte.

Hundar som han ser på avstånd har han i stort sett slutat bry sig om men på närmare avstånd som 10 -20 m så blir det lite strid mellan oss. Vi mötte sen en kille med en taxvalp och Kenzo satte igång igen men nu var jag ännu snabbare och fick i stort sett tyst på honom direkt. Nu tittade han mig i ögonen ordentligt när jag höll honom under hakan och bannade honom och efter det, blev mer som "voff" med stängd mun ett par gånger och morrrrr lite tyst. Så den här gången kunde vi gå vidare hemåt utan att han behövde sitta still och vänta på att jag var nöjd.

Till sist vill jag Gratulera Pia och hennes sambo, till deras lilla baby som föddes idag !!!!!

hemma!!!!!

Då var man äntligen hemma och har fått sovit i sin egen säng.....gu´va´skööönt.

Lördagen och söndagen var bara en transportsträcka ombord med fullt ös och massor massor med mackor att göra. Jag är glad att jag är hemma denna vecka när det är höstlov och 18-1900 passagerare varje dag.
Igår var Lars Kristerz ombord och spelade, undrar om det var som sist när dom var ombord och spelade, när det gick elva bussar med Älvdalingar till Cinderella.

Imorse ringde telefon tidigt strax innan åtta och oftast brukar det vara felringning med såna som ska till kommun så jag gick inte upp utan sambon stappla upp för den som ringde gav sig inte.

Det är från polisen, sa det i luren och han ville prata med mig. Ärendet gällde intrånget hos min syster och dom ville ge en blomma till henne som ursäkt för felet dom gjort.

Okej så vi bestämde tid och polisen hämtade mig halv elva i sin "målade bil" och for iväg till min syster. En mycket trevlig polis var det för den delen. Det var han som beordrat att de skulle gå in i lägenheten fast inte i hennes. Han berättade också att i vissa fall då det finns risk att den dom söker ska sticka så behöver dom inte föranmäla sig så med att plinga på dörren.
När vi varit där en stund så fick jag skjuts hem....Nu fick grannarna nåt att fundera på ; )

Vilken skillnad man märker när man varit borta i tio dagar. Jag tänker då på Kenzo.
Dels har pälsen blivit tjockare och lite längre och en förändring när man ska ut och gå. Jag har tagit över rastningen från sambon som är lite trött på att vanka runt med armen i gips samt att ha alla rastpassen.
Men han har varit så duktig och åkt till stugan och Kenzo har fått sprungit av sig.

Sambon ville att vi skulle åka till stugan idag också men jag vägrade och nöjde mig med en promenad på grönområdena. Första dagen hemma är man så seg i kroppen så man vill inte göra någonting och knappt träffa någon. Promenaden gick över förväntan då jag hade det vanliga kopplet och Kenzo drog i stort sett ingenting utan höll min takt. Han har visst varit så duktig och blivit så mycket bättre under sista veckan, sa sambon.

Det blir i alla fall inte av med några stora rastrundor idag och det är INTE synd om Kenzo om han inte får springa av sig varje dag som sambon tycker.


På promenad idagVad är det för intressant där borta???Hemma igen plocka matte fram favoriten...min pipboll

Resten av dagen ska bara tillängnas soffan, datorn, matbordet och badkaret !!!!!!

tung i benen

Fy fasen vad benen känns tunga idag!!!
Jag börjar känna av värk i knävecken och handlederna igen. Får ta en tablett som jag fick av doktorn innan jag gick ombord. Nu ska jag vila en och en halv timme innan jag drar igång igen.

Igår var vi fyra kallisar som var till skärgårdskrogen och käka trerätters. Det är viltveckor på menyn och det var kanongott. Dom andra tre åt renfile och jag tog vildand för det har jag aldrig ätit. det är riktigt trevligt och gå ut och äta när man har möjlighet och arbetstiderna passar. Det blir ett avbrott och man får se lite annat än bara kallskänken och mässen. Vi gick sen vidare till Funclub och kollade läget och för min egen del avslutade jag kvällen kl.24.00 för jag ska ju börja tidigt.

Jag har hjälp i mackeriet av en praktikant från Globengymnasiet som tur är nu när lönehelgen närmar sig. Det brakar löst ikväll och jag har haft ca 200 konferensmackor idag, förutom allt annat som ska göras. Praktikanten kommer att göra sin praktik ombord fram till jul. Vi kommer nog att slåss om henne för alla kommer att ha häcken full med jobb nu. Men jag ska få behålla henne så mycket som möjligt i helgen för det kommer att vara fullt ös med att hinna med allt i mackeriet.

Ikväll MÅSTE jag plocka ihop i hytten för det börjar se ut som värsta tonårsrummet. Lördag kväll är jag garanterad slutkörd i benen och då vill man inte anstränga sig för mycket. Jag har ju handlat en hel del grejer som jag måste organisera så jag får med mig allt hem.

taxfree igen

Imorse så hade vi evakueringsövning på däck 5 och däck 2. Jag tillhör femman och ska utrymma hytter vid en nödsituation. Idag gjorde vi inte så mycket mer än gå igenom vad som finns i räddningslådan för det är ju många som kanske nyss börjat jobba ombord och behöver veta vad som finns i den.
Sen var det bara att fortsätta göra mackor i mackeriet igen. Det har varit lugnt idag och det är bara 1000 passagerare ombord ikväll så man kan ligga lite lågt med tillverkningen.

Jag har varit en vända till taxfree igen och shoppat mera grejer så jag funderar på om jag inte måste köpa en väska till för jag vet inte hur jag ska få ner allt i min resväska. När jag kommer hem så sk jag ha lilla julafton med barnbarnen. Lite grejer till blivande barnbarnet har jag också hittat...oohh så söta grejer jag köpte. Jag hoppas verkligen att hon väntar med att föda tills jag kommer hem. Visserligen är det beräknat till början på november, men man vet ju aldrig..

Ringde hem till sambon för att höra hur det gick med Kenzo hos frisören. Klorna och håret mellan tassarna skulle snyggas till. Det hade visst gått finfint. Men han hade blivit lite tovig under magen mot bakbenen. Jag tror att pälsen börjar "explodera" och växa till sig. Jag märkte det innan jag åkte så jag ska nog be om hjälp att reda upp detta när jag kommer hem. Kenzo har skött sig bra annars sa sambon men lite till o från så är han besvärlig vid hundmöten. Dom hade varit ut till stugan och Kenzo hade fått sprungit med löplinan därute och haft kul.

Nu börjar man längta hem igen och det är nu inte många dagar kvar nu. Ju närmare helgen man kommer desto mer blir det att göra ombord när passagerarantalet ökar igen. Då går tiden fort o vips så är man hemma igen.

piggare idag

Igår var jag för trött för att skriva något. Jag låg vaken allt för länge kvällen innan och kunde inte sova. Det fick man f*n för igår. Det gick trögt att jobba och det blev till att hinka i sig en massa kaffe.

Mån, tis och onsdag så får man dubbel dos av Per Nyberg, dels på fm och sen på em då han har allsång !!!!
Pensionärerna bänkar sig i cafet framför lilla scen en timme innan han ska sjunga. När det är klsrt så blir det salladsrace och ägg/anjovisrace och då gäller det att man har laddat.
Söndags och måndagskryssningen har det varit drygt 800 pensionärer över 60+ ombord, men ikväll så minskar det för att mot helgen vara väldigt lite. Men då drar köttbulleracet igång igen.

Imorgon är det halvtid på det här passet och då går halva kallis-styrkan hem och ett nytt gäng kommer på. Så imorgon startar nedräkning för mitt gäng som jag jobbar med jämt. Jag går hem på söndag och det ska bli skönt för nästa vecka är det höstlov och då är det massor av barn som kommer med sina föräldrar. Det kan bli rätt stojigt ombord då.

När jag jobbat klart ikväll ska jag en vända till taxfree och shoppa så jag slipper det till helgen. Det är skönt att ha det gjort och sen är jag lite godissugen också. Måste ha nåt o mumsa på när man ligger och kollar på tv:n. Sen hoppas jag att "repparna" (reparatörer) kommer och fixar avloppet på min toa för det stinker APA. Sanitär olägenhet vill jag säga. Man tror att nån nyss suttit och gjort Tvåan" där inne. Uuuuäääää!!!!
Har dom inte fixat det till imorgon får jag gå på dom igen.

Nä nu e det dags att röra sig mot mässen och kolla vad det är för middag. Jag tror det var lax med pesto och då går jag vidare till kaffemaskinen istället och tar kvällsmat när jag slutat....en hamburgare el. ost/skinkpaj....

inget har hänt

Ännu en dag som passerat.
Det har varit lagom fart hela dagen fram till klockan två. Dåååå kommer alla på att nu ska vi käka mackor och räksallad !!!! Hela min backup försvann i ett nafs. Men nu ikväll när jag slutat så har jag fyllt upp allt igen så att starten går smidigt imorgon bitti.

Det är 1300 passagerare på och 825 av dom är över 60+ så det blir till att göra en massa ägg och anjovismackor imorgon. Ohhhh "min" favorit ={ Per nyberg ska spela i cafet imorgon kl 13.00 så då blir det fullt igen.
Då är det bättre att göra som flera tänkt att gå ut o lyssna på Olsen brothers ikväll. Fly on the wings with me....
som uppträder i Fun club. Jag känner inte för det utan slänger mig i säng och sover i stället.

Det har inte hänt nåt speciellt idag så det blir inte mer idag på min blogg.inte nu igen!!!!

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta....

Jag har nyss fått mess från dottern... och hunnit prata kort med sambon.

- Vi står utanför akuten, sambon har brutit armen, men han mår bra !!!!

Inte nu igen!!!!!

det är två år sedan han spräckte höger knäskål och bröt höger arm när han fastnade i pallplast på jobbet.

I morse när han lämnat Kenzo för att bege sig till jobbet så tänkte han kolla in genom köksfönstret för att se vad Kenzo gjorde när han gick till bilen som står på baksidan. Han glömmer då bort att att satt upp kompostgaller som staket. Han snubblar då över detta och gör illa sig i höger arm.
Men han åker och jobbar sina sex timmar, far sedan ut till stugan så Kenzo ffår springa i sin löplina och ha kul. Där märker han att armen har blivit dubbelt så tjock. Han ringer då till yngsta dottern som kör honom till akuten. Så nu är det fyra veckor med gips och ytterligare två veckor med sjukgymnastik !!!!!!

Kenzo slipper i alla fall vara ensam hemma om dagarna nu och sambon får sällskap och motion.


staketet som sambon snubbla över

För min egen del så har sista arbetstimmarna flytit på. Jag har fyllt på med mer mackor och hämtat grejer från provianten så man har laddat till mackorna i morgon. Det blir nog lugnare inatt för det är inte så många som igår som inte bokat mat.

Jag lägger upp en bild på hur det ser ut i min lilla hytt. Den är inte stor!!! Det är bara en slaf och en toa och två garderober. En till mig och en till mitt motpassVisa fler inlägg