Gladare hall

Vad mycket ljusare och gladare det blev i hallen med två nya mattor. Nu fattas bara att man kan få något nytt och snyggt på väggarna. Det får bli ett projekt efter nyår.

Det bästa med mattorna är att nu har vi minimerat risken att snubbla på Kenzo!!!!!!


Nya Mattor


Grön matta Svart hund : ) mycket bättre!!!!

marsipan

Nu är det snart dags att börja med min marsipantillverkning.
Jag har beställt hem en hel del marsipan som jag ska hämta imorgon hos en kollega här i stan. Sen får det ligga och bli rumstempererat så att jag kan börja trycka julmarsipan i min marsipanbod.
12-13 december ska jag stå i Arboga på julmarknaden och sälja det jag har gjort. Det blir tredje året på rad som det sker.
Det är en väldigt trevlig julmarknad med bara hantverk i gammeldags miljö så för min del passar det perfekt.Julmarknad i Arboga


Dagen idag började med att köra min yngsta dotters mellanbarn till dagis (dom två andra har vattkoppor) Mellanbarnets vattkoppor har gått över så hon fick gå till dagis. Efter detta så åkte jag hem och sambon lastade bilarna med vinterdäck och for iväg till däckbytarn. Där skiftades däck på min bil medan sambon blev ombedd att köpa nya. Hans var helt slut och tio år gamla. Det kostade skjortan för honom men det var han bara tvungen att göra. För däckbytarn ville inte möta honom på vägen annars.

Vi tog sen en tripp till John H i Eskilstuna, (en grossist för butiker) och inhandlade lite förbrukningsmatriel till mon marsipantillverkning, lite cellofanpåsar o.dyl.
Så på lördag el. söndag sätter jag igång med min tillverkning. Det tar ju lite tid att producera figurer och så är jag ju borta lite då och då så det gäller att planera detta väl. Men det ska bli kul att få hålla på med lite hantverk.Kenzo och jag har varit på brukshundsklubben ikväll och tränat. Vi har mest övat social träning med att träffa och se andra hundar. Vi fick vara lite av "Kalle bakom" för att Kenzo har det jobbigt med andra hundar.
Mest intresserad var han ju med att nosa efter alla dofter i gräset. Vi rundade några koner fast han körde med nosen i backen hela tiden när vi rundade konerna och jag tror inte han fattade riktigt var han skulle gå utan det var mera jag som styrde honom runt med kopplet.

Vi avslutade kvällen med fika i klubbstugan och där fick man höra att det minsann inte var bara vi som hade problem med hundmöten. Vilket var glädjande för mig.
Man tror att man är ensam om att ha en hund med strul : /

svart hund......svart matta...

Nääeee...nu får det räcka. Vi har snubblat nog på Kenzo !!!Svart hund och svart matta i hallen det är inte bra. Speciellt inte på kvällen när det är lite mörkare inne.

När kvällen kommer och man kommer ut från toan, eller från köket och ska in till tv-rummet så trampar man eller snubblar över Kenzo. Så idag bestämde jag mig att innan vi får fler brutna armar här i huset. NY MATTA...

Jag har beställt två nya hallmattor från Jotex för 500 spänn. Dom är gröna, för vi köpte tapeter som är gröna och som ska sättas upp som en fondvägg i hallen.....Nån gång i framtiden. Dom ligger i garderoben och väntar på att bli uppklistrade av någon !!!??!!!

Vi har varit en vända till Skokanonen i Västerås och köpt slipintofflor till mig för jag lämnade mina gamla som Kenzo tuggat på i hytten på jobbet. Dom får duga där och så slipper jag släpa dom fram o tillbaka. Ett fyndköp för 200 spänn så jag var jättenöjd med mitt inköp.
Vår nya leksak GPS:n tog oss hem till Köping igen och jag tog då en runda med Kenzo i höstsolen och det var riktigt skönt. Han var hur duktig som helst och gick fint. Till skillnad från min kvällspromenad då han redan från början var stirrig och drog i kopplet. Han har fått nytt koppel och halsband förresten. I reflex, så vi ska synas i mörkret.

Ett möte med en granne och deras "cocker" var direkt och Kenzo satte fart igen som vanligt. Sen kändes hela promenaden jobbig. Jag lade kopplet bakom min rygg för att lindra dragandet i handleden. Jag stannade flera gånger och övade sitt för att han skulle lugna sig, men icke.
När sjutton ska det här ge sig????? Det jobbigaste är hundmöten och jag vet banne mig inte om vi gör rätt eller fel när vi försöker rätta till honom. Han ger sig inte och inte vi heller...men.......Visa fler inlägg