övning


Samling på däck nio.....för brandövning. När vi skrivit på närvarolistan fick vi bege oss ner till däck tre, bildäck. Där skulle vi öva med att spruta med brandslang. Akterdäcks portar stod öppna och vi fick turas om att spruta vatten över däck. Normalt sett är det brandgrupperna som sköter detta med brandslangar om något skulle inträffa, men det är bra att känna till hur det fungerar.....ifall att.

Jag kan ju lova att man inte är så kaxig om det börjar brinna ombord. Jag var ombord på MS/Atena när det var en brand i personalutrymmena på däck sju. Jag befann mig på däck två (discot) när larmet gick och meddelndet gick ut att man skulle ta sig till däck tio.
 Det var snabba steg upp till tians däck. Det tog väl någon timme innan dom släckt och vi kunde gå till våra hytter.
Det här var några år efter Scandinavian Star brann så det man hann tänka en hel del när man satt i trappen och väntade på besked. 
För min del hade jag fullt upp att lugna en kollega som hade varit med om en hotellbrand i Paris där hon hade fått hoppa ut genom ett fönster.  


20 år sedan 159 människor omkom på Scandinavian Star.
Flertalet Norrmän och DanskarNu har jag bara en övning kvar och det blir onsdag morgon. Då är det utrymningsövning och då ska vi "kontrollera" hytter på däck fem och två. Jag hör till femmans däck.


Snart ska jag gå och äta filmjölk och flingor. Jag hoppade över middagen (lammgryta) för jag var fortfarande mätt efter lunchen då vi fick potatismos och ugnstekt falukorv. Det var kanongott.
Sen blir det en vända till Taxfree och inhandla det sista som ska ned i väskan. Lite godis kanske....och en Mysk till min syster.