ett nytt år


 
Nu är tiden inne,

Att göra detta år till ett minne,

Nu när målet är nått,

Så lägger vi bakom oss året som gått,

Ett nytt decenium och ett nytt år,

Vi skålar in det nya så gott det går.


GOTT NYTT ÅR !!! TILL ER ALLAbild från google.se

sista minuten


Sista minuten biljett bokad till Malmö imorgon.

Fick tag på en biljett för 379 kronor och biljetten levererad till mobilen. Så nu är det bara att packa om väskan och göra klart inför imorgon.

Resan är ingen nöjestripp för min faster har blivit sjuk. Hon har fått en tumör i hjärnan och ligger just nu inlagd för vidare utredning. Min yngsta dotter och min mamma åkte ner till Malmö i förrgår och har börjat ordna med lite praktiska saker.

Jag ska ordna med pappersarbetet eftersom faster har en blomsteraffär som hon drivit i snart 50 år (tror jag det är). Min faster är 78 år och har hittills varit otroligt pigg. Affären är just nu stängd pga sjukdom och det är lite som måste ordnas när jag kommer ner.

Får se hur många dagar jag stannar.

hemma igen
Välkomstbukett för att jag kommit hem :D

Sambon hade också tänt marschaller....men dom såg jag inte innan jag gick in :O Jag hade så bråttom in.

Sen blev det oxfilet, potatisgratäng och pepparsås :) och lite vin.

JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA SAMBO !!!!!!

Så otroligt omtänksam och generös och bäst på alla sätt och vis :)

vad händer


Jag bloggar ju i princip varje dag för att jag gillar att skriva och för det mesta handlar det om vad jag pysslar med och en och annan fundering.

Börjar man kolla runt på nätet så kryllar det av bloggar i alla dess former. En del skriver enbart om sin hobby och andra viker ut sig totalt med inre känslor.

För egen del så har jag inte gjort speciellt mycket "reklam" för att få fler läsare för jag har inte dom ambitionerna. En del har så många läsare att dom har reklamfinansierat sina bloggar och tjänar lite pengar på detta sätt.

Men man kan ju fundera på varför man följer med och läser vissa bloggar och varför man fastnar för just dom. Jag jämför det här med att "följa med en blogg" med att läsa dagstidningar.
Några läser alltid ledaren på första uppslaget, andra läser insändare dagligen, en del måste bara läsa Hälge


Hälge, en serieblogg ??


Dom flesta har något som dom dagligen läser i dagstidningen och följer med vad som händer.
Allt detta är också en typ av blogg fast i en tidningsform.

Själv har jag några bloggar som jag följer (mina blogglänkar) fast några hänger löst eftersom dom inte skriver så ofta och snart kanske dom "ryker" eftersom några är väldigt dåliga på att uppdatera. Jag ser därför ingen mening med att ha kvar dom som favoritbloggar.

Vi får väl se vad som händer......

at last :)


Så var den äntligen här.....SISTA KVÄLLEN :)

Det blir en vända till taxfree och inhandla lite onyttiga och nyttiga saker. Sen packa väskan och röja upp i hytten.
Jag borde ha kört en maskin tvätt men det har jag inte haft lust med trots att tvättstugan är bara några meter bort från min hytt.

Nåja, det finns ju en tvättmaskin hemma också.
Fast om jag kommer iväg till Malmö på nyårsdagen så har det ju varit smart om jag hade tvättat. Ja ja det löser sig alltid.

Nu vill jag i alla fall bara hem hem hem till min sambo.
Jag tror det har varit de hemlängtandes pass den här gången. För var och varannan har haft en liten extra hemlängtan den här gången.

Kan det bero på julhelgen tro :question:nya planer


Lite ändrade planer med mitt bakande för det fanns ingen pesto hemma som jag skulle ha. Den kommer på torsdag och då har jag gått av.
Jag skulle pensla tomatpesto på smördegstängerna jag skulle göra imorgon. Så köksmästaren sa att det fick nästa bagare göra. Så jag tar tag i lite andra förberedelser istället och gör cheesecake till dessertbordet i stället.

Det är dags för min B12 spruta känner jag i kroppen, så strax ska jag gå till syster och ta min spruta.
Den här oförklarliga tröttheten smyger sig på. Förresten oförklarlig är den ju inte för den är ju konstaterad en brist som gör att jag blir trött.

Sen har jag kollat upp tågresor till Malmö på Nyårsdagen från Köping. Priserna ligger för en enkel mellan 1100- 1200 kronor men så fick jag hjälp av en "förste" (eftersom SJ ´s sajt är så trög på min dator) att kolla upp billigare tågresor. Om jag åker från Stockholm så kostar det bara mellan 400- 700 kronor 1:a klass.

Det blir att ta sig först till Sthlm och sen till Malmö. Restaurangchefen sa då att jag skulle ta flygbussen från Västerås till sthlm för visar vi personalkortet så åker vi fritt :) Hmmm nu blev det genast billigare :D

Ni som undrar vad en "förste" är så är det 1:a servitör.

ett antal stänger


Igår när jag kom till bageriet så låg det en lapp från "kallis"chefen: Vi vill ha krokant till 700 pers till nyårsafton.

:O

Jag måste erkänna.....jag har aldrig gjort krokant.

Krokan har jag däremot gjort ett antal.

Jag fick kalla på köksmästarn och tala med honom, om vad han hade tänkt sig och jag talade också om att jag aldrig har gjort krokant. För det är ingen som gör detta själv uti bagerierna och konditorierna nuförtiden. Det finns mycket bra krokantprodukter att köpa. För att inte tala om vilken tid det tar att göra detta till 700 pers.

Det ska hackas sötmandel i massor och smältas socker och blanda ihop, för att sedan hälla ut på plåtar för att stelna och sen ska det krossas till smulor.

I samma veva får jag också veta att dom vill ha grissini till 700 pers till nyårsafton. Här föreslog köksmästaren smördegsstänger istället. Jaha okej då.

Igår kväll hade jag lite att fundera över för att planera ihop mina sista dagar för jag har två heldagar (tis- ons) att fixa detta + grovstädning !! Torsdag är hemgångsdag och en kortare dag och på den dagen hinner man inte med någon tillverkning.

................................................

Det får bli så här: tis - fixa det mesta av grovstädning + det vanliga arbetet och på onsdag fixa smördegsstänger så långt jag hinner + det vanliga arbetet + grovstädning.  

Krokant har beställts hem. BRA !!! TACK !!!! 

hmmm


Det får bli ett kort inlägg för jag har inte nåt att skriva om.

Jag har hemlängtan !!!!!!!!!!

Sovit dåligt inatt och drömt en massa konstigt.

Det var allt..................

menybyte


Nu är julborden avslutade här ombord och ikväll så är det menybyte.
Samtidigt med att se till julmaten så har det varit förberedelser med den nya menyn och preparera kylarna med ny sorts mat.
För min del i bageriet så är det detsamma eftersom brödet är som förut. Det är kockar och kallskänkor som har lite tuffare när det är menybyte.

Det är också storbyte på personal idag och nya har kommit ombord. Då vet man att man har bara fem dagar kvar och kan börja nedräkning inför nästa storbyte. Det vill säga när jag går av, dagen innan nyårsafton :)

Jag har nyss varit i mässen och käkat, kalops och det var riktigt gott. Det var ett tag sedan man åt det. Så ikväll blir det ingen filmjölk i alla fall ;)

julaftonskänsla


Vilken trevlig festkväll det var igår !!!

Och vilket suverän god mat det bjöds på. Det var riktigt kanongott !!!!!!
Det fanns massor med mat att välja på. För egen del så valde jag att plocka på mig en hummer och räkor till förrätt Mmmmmmm va gott. Till middag tog jag renfile potatis, sås och grönsaker. När jag ätit allt så var jag så mätt att det inte gick ner något mer så jag var tvungen att hoppa över dessertbordet.
Det var åtta olika buffebord med mat av alla det slag.

Middagen intogs i foodgarden och under middagen var det utlottning av min marsipangris med tomte. Under en av stolarna så hade det klistrats en lapp och den som satt på den stolen vann grisen. Det såg rätt kul ut när alla började leta under stolarna efter en lapp. En av kockarna vann grisen :)

Kapten höll det sedvanliga jultalet och efter middagen så var det dans och dryck/kaffe i Funclub.

Jag hade bestämt mig för att gå och lägga mig tolv, halv ett men kom inte i säng förrän halv två. Det var så roligt och jag dansade (studsade) runt på dansgolvet mest hela tiden. Rock, disco och technomusik för hela slanten nästan. Vi hade ett dansband som spelade första timmarna.

Kvällens show stod resturangchefen, Intendenten, kryssningschefen och nån mer som jag inte kommer ihåg nu och Kapten :) Dom (Intendenten) sjöng och uppträdde till en Bondlåt och i slutet på låten så gled vår Kapten in som James Bond. Det var faktiskt väldigt lyckat. Kanon !!!

MEN mina knän har det mindre trevligt idag. Jag kan ju inte gå normalt i trapporna utan går som om jag vore 90 år. Som tur är finns det hiss och idag har jag nyttjat det väldigt mycket ;)


Julmiddag i mässen framför storbildstvn och Kalle Anka :) Det var denna julaftons julkänsla efter den här arbetsdagens slut.
Jag började jobba sju imorse så jag kommer snart att däcka i säng.
Visa fler inlägg