ZZZzzzzz tog lite tid

Äntligen städat och undanplockat så att man är nöjd.
Det var lagom färdigt tills barnbarnen kom.

Ikväll så sover våra två barnbarn över (äldsta dotterns). Det tog bara en väldans tid innan dom somnade bara men nu sover dom så sött. Lillgrabben som är 2 år och lilltjejen som är 8 mån.
Det är bara att hoppas att det inte blir livat inatt om någon av dom vaknar till och väcker den andra.
Men då får man ta en middagslur efter att dom blivit hämtade imorgon. :)

nästan klart

Nu får det räcka för idag med rensande och omböblering.
Det tar längre tid än vad man tror att hålla på och göra om. Helst så skulle det ju ha varit omtapetsering och en ny matta men det får bli en annan gång.

Det blev i alla fall en ny gäst-säng och nytt skrivbord som känns jättelitet när man är van med ett stort. Det gamla skriv / datorbordet ligger nu på blocket till salu. Inte en enda repa i bordskivan :)


Så här blev det i kontorsrummetGardiner ska inskaffas nya och alla papper ska gås igenom. Men annars så känns det bra.

kontor makeover

OKEJ !!!! Hur kunde det bli så här????

Startskottet har gått för makeover i kontorsrummet till ett kombinerat kontor/gästrum.

MEN......varför blev det ett avlastningsrum för strykbräda (bakom dörren), dammsugare och en massa annat som man tänker att det sorterar jag upp sen. Hhmmm....Tre Billy-bokhyllor ska bli två, skrivbordet bytas ut till ett mindre och ut med div hurtsar och rullkorgar. In med en gästsäng. Naturligtvis bort med gardinerna.

Sen funderar jag på:
När man hälsar på hos en del så finns det aldrig något som ligger här och där. Hur bär dom sig åt ????

Hos oss ligger det alltid grejer här och där.
Jag sa till sambon häromdagen att det ser ut som om det bor två tonåringar här !!!!

Nä nu ska jag sätta fart....

ny design

Nu har jag roat mig med att styla om min blogg.

Det jag undrar över är: Hur ser det ut i era webläsare? Det kanske inte alls blev som jag tänkte.

Hur som helst så var www.snyggareblogg.se till min hjälp. Där fanns färdiga mallar att kopiera gratis.

Det enda jag inte var 100 % nöjd med är den rosa färgen i "headern" så den vill jag tona ner lite.

Annars tyckte jag det var rätt okej, jag gillade i alla fall pappersbakgrunden.
Får väl se om jag behåller detta eller ändrar om igen.

www.designadinblogg.se är den stora hjälpen för tips om att fixa sin blogg

nytt

Då har jag varit och besiktat min bil i Västerås. Jag hade sonen med som guide för jag hade ingen aning om var det låg. Ja....hur gick det då?

Jag får köra en månad till :/ Ombesiktning med andra ord. Det var för hög HC-halt.
Så jag kör väl en månad till och överlåter detta på min sambo att fixa för jag måste säga att jag är riktigt trött på min struliga bil för tillfället.

Sonen och jag tog oss till IKEA för jag ville kolla in vad det finns för skrivbord och enkelsängar. Jag hittade ett skrivbord som är mindre än det vi har så jag slog till på den.
Vi gick sen vidare till sängavdelningen och då fanns ett erbjudande på en 90x200 resårmadrass med bäddmadrass för 399 kr så jag slog till på den också. Vilken tur att jag har en stor bil :))

Nu ska det möbleras om i kontorsrummet.

Det blev en pulversläckare också.....bra att ha....in case of....

nervös.....

Jag är nog lite nervös för vad bilbesiktningen ska säga om min bil idag. Jag har fått en tid i Västerås som jag bokade för en månad sen. Väntetiderna på att få en tid är enorma sommartid och närmaste tiden var i Västerås.

Jag tänker vifta med förra besiktningsprotokollet med alla fel och att dom är åtgärdade. Eftersom det är en nybesiktning, så kanske dom hittar en massa andra löjliga fel som jag får ombesiktning på och det vill jag slippa.

Jag vill ha körförbudet upphävt och bilen godkänd.När detta är klart så.......
Kanske jag passar på att ta en sväng till IKEA och kollar in ett skrivbord.......

röja förråd

Det har varit stora förrådsrensningsdagen idag.

Jag lade ut mitt akvarium med tillbehör, 50-talsbord och stolar och en hundbur på Blocket igår. Nu är akvariet och bordet borta och jag några hundralappar rikare. Nu kommer vi in mycket lättare i garaget också.

När jag ändå höll på så fick lilla förrådet en omgång också av mitt röjarnöje.
Massor med gamla prylar som inte används packades i banankartonger och kördes till Unga Liv så får dom sälja det där och samtidigt gör man en god gärning.
När jag höll på som bäst att rensa så skulle jag lyfta upp vår fritös som stod på golvet. Upp med den på en hylla i ögonhöjd med mig. Vad händer då???? Jo den vickar till och frityroljan som tydligen var kvar.... dränks jag i !!!!!
Hur skönt var det på en skala !!!!

Nästa projekt blir att ta sig an kontorsummet och rensa.

forskardag

Nu går ögonen i kors efter flera timmars textläsande och försök att tolka vad prästerna skrivit.
Det är ett himla roligt detektivarbete att spåra sin släkt. Men nu ger jag upp för idag.
Jag kan ju säga att det är inte det lättaste, men jag har i alla fall hittat en generation till i "sjömanssläkten" från Valbo i Gävle (mitten på 1700-talet). Min farmors morfars sida.
Ölands-anorna (min farmors mormor) fick jag ge upp för tillfället.

Husförhör....tur att man slipper sånt nu för tidenNumera ringer man bara folkbokföringen och frågar om närstående släktingar så får man svar. (inom dom närmsta generationerna för att kunna starta en forskning)
Man slipper i alla fall frågor om läskunnighet och om man kan bibeln.

historia

Vad roligt att träffa mina små barnbarn igen. Ja....och min äldsta dotter med sambo. + min son som kom hit på sin lunch och sällskapade med mamma en stund.

Det blev dottern och jag som tog en sväng till Romantica som reade ut ALLA blommor inför deras semesterstängning. Jag köpte en hel del perenna som tål mager och torr mark som det är ute vid stugan. Efter att kört hem dottern igen så for jag till stugan och lastade ur blommorna som får stå där några dagar innan jag kommer och planterar dom i den fattiga jorden.

Sen hämtade jag upp sambon på hans jobb. Köpte hårfärg + lite annat och en DVD "snapphanarna" som vi nu har tittat på. En bit svensk historia som utspelade sig i Skåne. Och apropå historia så har mitt släktforskar intresse varit i farten några dagar och jag har köpt X antal timmar som jag ska forska här vid datorn. Utmärkt väder för att hålla på med det.

Jag vill försöka ta reda på mer om min farmors mormors ursprung på Öland. Jag får se om jag kan hitta något mer nu än jag gjorde sist. För man måste vila sig från vissa gubbar och gummor och försöka med nya ledtrådar.

Så nu ska jag hålla på med det några timmar framåt :)

vad blir det??

Hhhmmmm...... Måndag fm....Vad står på agendan idag ?????

Nu har jag fixat till mig efter en skön morgon. Vaknade halv nio och steg upp och åt frukost, surfar runt på datorn, kollar facebook, mail, dagstidningar.
Borde nog diska och bädda sängen. Nääää mulet och regn = ingen brådska.

Det enda som är inbokat är att jag ska passa barnbarnet nr 5 i ordningen ett par timmar.

Sen ska jag göra bankärenden, köpa hårfärg, kanske kolla in en ny spis, kanske städa lite, kanske åka till Romantica och köpa halva priset blommor, kanske sätta mig vid datan och släktforska.

Som sagt det får bli det jag känner för, för stunden = SEMESTER !!!!!
Visa fler inlägg