neg....chokladbollar

Ikväll blir det i alla fall Taxfree. Skulle egentligen ha satt en maskin med tvätt också men det tar jag imorgon.

Sen är det bara torsdag och fredag kvar....jiiiippppiiiii......
Till mässfika idag blev det negerbollar......ja nu skrev jag det igen. Det som alla tänker och knappt vågar säga.
Jag tror dom flesta säger det utom när dom ska köpa det på t.ex ett cafe. Då blir det chokladbollar.

Jag roade mig att slå upp neger på wikipedia.

Läs och begrunda:
Denna artikel handlar om begreppet "neger". Se svart (hudfärg) för hudfärgen. För ubåten med samma namn, se Neger (ubåt), för den tyske botanikern, se Franz Wilhelm Neger.

Neger, femininum: negress (tidigare även negrinna), är en beteckning för personer från vissa svarta folkgrupper från framför allt Afrika och i viss mån Oceanien. Ordet härstammar från spanskans och, portugisiskans[1] negro (svart), som i sin tur kommer från latinets niger. Användning av ordet kan av vissa uppfattas som nedsättande och kränkande.[2]

Negrer var från början en allmän benämning på alla folkslag med svart hudfärg, men en indelning baserad på andra kännetecken än hudfärgen ledde på 1800-talet till att man från begreppet neger skilde inte bara dravidfolken i Deccan och alla malajer utan även aboriginer (Australiens urbefolkning) och papuaner (på Nya Guinea).

Inte heller i Afrika ansågs vid denna tid alla mörkhyade folk höra till negrerna. De semitiska och hamitiska folken i Sahara, Abessinien och egyptiska Sudan liksom khoikhoi och sanfolket i Kaplandet skildes från negrerna. Semiter och hamiter ansågs tillhöra den europida rasen medan alla de svarta folken ansågs höra till den negroida rasen.

Fram till och med 1970-talet var neger den dominerande termen för svarta personer men idag anses det av en del vara ett föråldrat, förolämpande och negativt laddat begrepp och används även av somliga som ett invektiv. Andra använder det dock fortfarande utifrån uppfattningen att det är ett värdeneutralt ord. Jämför exempelvis mulatt.

Ordet blandas ibland ihop med det ursprungligen anglosaxiska skällsordet nigger.

Ett äldre svenskt begrepp var blåman.[3]


mmmm...

Ju fler dagar avklarade desto mer kommer hemlängtan smygande. Så nu börjar det kännas att man vill hemåt.
Jag får se om jag tar mig upp till Taxfree ikväll eller om jag sparar det till imorgon. Jag har inte bestämt mig än.

Sonens tjej, hon jobbar på bra i mässen. Men det var inte 10 dagar hon skulle vara på utan 6 (hon hade missupffattat antalet) Så hon går av samtidigt med mig om hon inte får förlängt vill säga. Det beror på om någon blir sjuk eller så.

I övrigt så har det inte hänt något speciellt.
Så det blir inte mer än så här......

måndag

Igår var jag på SPA och fick en helkroppsmassage. Det var det bästa jag gjort på länge...helt suveränt skönt !!!
En hel timmes avkopplande massage, lite klassisk musik i bakgrunden, dämpad belysning och det viktigaste inget prat från massören. :)) Att hon sen var jäkligt duktig att massera gjorde timmen kanon.
Det kändes som om jag hade en ny kropp när jag gick därifrån.

Idag har jag suttit på soldäck en timme och löst korsord. Det fick räcka med en timme i värmen för det fläktade inte speciellt mycket.


Man kan inte klaga på utsikten från vår arbetsplats....!!!!!

Nu ska jag gå till mässen och kolla om min sons tjej har kommit igång att jobba. Hon ska jobba i mässen i 10 dagar och vara "mat-tant". Hon har varit här och jobbat 6 dagar för en vecka sen så hon har fått lite koll på läget.

en dag som alla andra

Idag är det en vecka precis tills jag får gå av. Fast det känns som man varit ombord längre av nån konstig anledning. Midsommarafton är nu förbi och för oss ombord så är det som vilken arbetsdag som helst.
Personalen fick i alla fall tillstånd att ordna en grillfest på "poppen" (akterdäck) där det lövats och ballonger var uppsatta för att få lite känsla av midsommarafton.
Tyvärr så är det för sent för mig att vara med på såna tillställningar. Det började halv elva när dom flesta har slutat sitt kvällsjobb. Men det hade varit trevligt för dom som kunde delta i alla fall.

Jordgubbsbakelserna som jag gjorde till cafet blev populära vilket var väldigt roligt. Dom sålde mycket bättre än dom andra sorterna som finns :))
Hemgjort smakar allra bäst !!!!
Jag pratade med köksmästaren idag och berättade att det sålt bra och han sa "kör på" (han gav sitt godkännande igår, att jag fick byta ut en sort och prova något eget) Så det känns bra för jag har mina ideer om att förnya sortimentet i konditordisken. Men man får gå framåt lite varsamt med att förnya och ta en sak i taget. ;)midsommarafton

Det är dyrt att röka....det vet väl alla. Och alla vet väl att man inte får röka i dom flesta hotellrum.
Det gäller även hytter ombord på båtar.
Men tydligen så förstår inte alla det. Igår kväll hände det igen...någon eller några sitter i hytten och röker trots att det finns rökrum ombord.

Naturligtvis går brandlarmet (röda lyset på bryggan ej signalalarm) och däcksvakten måste snabbt ta sig till den hytten för att kolla om det brinner. Det blev en dyr cigg...1200 kr i böter som dom får gå till info och betala.
All skadegörelse och andra förseelser utfärdas det böter för ombord på passagerarbåtar. Sjölagen.

Och så har det hänt igen att någon fallit (enligt text-tv) överbord. I detta fall en annan Vikingbåt men vi fick hjälpa till i sökandet av den 17-åriga tjej som försvann sent inatt. Tråkigt när sånt händer.


Midsommartårtor till personalen
Sen gjorde jag jordgubbsbakelser till försäljning i cafet.

Men helst så skulle jag ha velat fira midsommarafton här.

lugn start

En lugn start på detta arbetspass.
Det var inte mycket frukostbröd till imorse men det ökar på till helgen. Man skulle kunna tro att alla sitter hemma och firar Midsommarafton men så är inte fallet. Vi har drygt 2000 bokade passagerare till imorgon som vill fira med en kryssning.

För min del så flyttar jag lördagstårtan till imorgon och gör midsommartårta istället. Jag har beställt upp jordgubbar i massor och vispgrädde, ett måste till midsommartårta.

Jag ska gå förbi purserkontoret senare för jag har fått ett nytt vikarierande säkerhetsnummer och en ny uppgift: Stationschef som innebär: klargör station. Jag har bara varit vice stationschef på förra säkerhetsnumret jag hade och det innebar inte några speciella åtaganden.
Jag vet ju ungefär vad det är man ska göra som Stationschef, men inte helt och hållet. Så det måste jag ta reda på.

en ledig dag????

VARFÖR DU ALDRIG FÅR TA LEDIGT NÄR DU VILL !!!!


Så du vill ta ledigt en dag ? Vet du egentligen vad du begär ?

Året har 365 dagar men du arbetar ju inte varje dag.
Under årets 52 veckor har du ledigt 2 dagar varje vecka.
Då återstår 261 dagar: du är ledig 16 timmar per dag, det gör sammanlagt 170 dagar.

Då återstår det 91 dagar som du kan arbeta.
Varje dag tar du lunch 1 timme, det blir sammanlagt 48 dagar då du inte arbetar.
Då återstår det 43 dagar.
Du behöver inte heller arbeta 6 röda dagar per år, då återstår 37 dagar.

Varje dag tar du 10 minuters kaffepaus, sammanlagt 11 dagar.
Kvar finns 26 arbetsdagar.
Sen har du förstås 25 semesterdagar, det är det faktiskt lag på.

Då återstår det bara 1 dag och då förstår du väl att du inte kan ta ledigt !!!!!!

sista fixet....

Sista dagen hemma på denna ledighet....

Jag har legat på knä vid rabatterna idag och rensat ogräs och kantat gräset vid plattorna så att det ser någorlunda prydligt ut. Klippt lite häck (inte hela) har jag också gjort, så man kan säga att jag har "grundat" häckklippningen och lämnar över till sambon så han vet var han ska fortsätta klippa.

Packningen är också snart klar...det är bara det sita som ska läggas i, hygienprylar och det åker i väskan imorgon. Nu ska jag bara fixa till min receptpärm och ordna upp de nytillkomna recepten så att det ser bra ut. Det är just nu på en massa kladdlappar och behöver renskrivas.

Sen är man nog redo för 10 nya dagar ombord på Cinderella.
Det har varit en bra ledighet för jag känner att jag har fått en massa saker uträttat och fixat. 

kottar på besök

På fm följdes jag och äldsta dottern med hennes två "kottar" åt ned på stan. dottern hade ärende in på Bokia och jag ett ärende in på apoteket för att hämta ut ytterligare en TBE-spruta. Vi tog en vända in på Hemköp också.

För att inte tala om mitt infall till garnaffären !!!!!!!!
Jag fick plötsligt lust att virka igen. Det har jag inte gjort sen mina ungar var små.
Då virkade jag massor med dukar och ett dubbelöverkast som jag faktiskt än idag använder.Jag har ju inga virknålar och virkbeskrivningar kvar utan får köpa mig nytt. Jag hittade en beskrivning på en toapappershållare i tidningen igår och tänkte den skulle jag kunna virka. Sagt och gjort så inhandlade jag garn och virknål till detta idag.
Nu har jag lite pyssel när jag sitter i min hytt och glor på tv.

Vi åkte sen hem till mig och fikade och strax därefter kom också sonen. Jag messade då till yngsta dottern och skrev att nu var det bara hon som fattades. Så hon och hennes äldsta dotter kom också hit :))

När de åkt så plockade jag ihop och tog en snabbsväng till Willys så slipper jag inhandla det som jag ska packa ned imorgon. Minnsann tror jag att jag fixat det mesta idag !!!! Jag som brukar göra allt i sista minuten.
Känns riktigt bra faktiskt ha lite ordning redan idag =)


Fick besök i trädgården


jag var lite dålig på att smyga så han rullade ihop sigmen så där ja.....sen gick rädslan över
Visa fler inlägg