det ska vi fira !!!!

Jaha.....en trasig packning i kranen på handfatet och ett kopplingsbyte på toaletten blev resultatet för tillfället efter vinterns kyla i stugan. Trots att vi haft värmen på så blev det lite frysskador.
det är nu åtgärdat och nu är det bara att vänta på att resten tinar upp så att vattnet kan ledas in i köket och vi kan fylla på vattenberedaren och få varmvatten.

Men jag orkar inte engagera mig i det nu, för ikväll ska vi fira att sambon börjar sin semester och en vecka framåt med gemensam ledighet.


Vi korkar upp en flaska vin ikväll och firar lite i förskott för imorgon är det en mycket trevlig dag.

BJÖRN SKIFS PÅ CIRKUS
before....after......

Fick besked idag att soffgruppen tar tid på sig innan den kommer.
Det skulle ta ca 12-16 veckor :/ men det får vi ta eftersom det är just det vi vill ha.

Vi känner oss såååååå nöööjda med hur bra det kommer att bli och vi är en god bit på väg redan nu.BEFORE.......

AFTER......
Jag jobbar vidare med hallen och det är nu färdigmålat på väggarna.
Det är nu dags att börja med att snygga till dörrposter och dörrar och sen allra sist ska en tapet upp.

Imorgon ska jag bara göra några få målningar och sen får det vila över påsken för jag ska ta mig till stugan imorgon där jag avtalat tid med rörmokaren som ska fixa ett rör som frusit av och sen ska vi se om han kan få igång "anläggningen" igen.

bokrea

Häromdagen när jag var på Willys och då rotade jag runt bland reaböckerna.
Det är ju halva reapriset på böcker.
Jag hittade lite barnböcker till dom minsta barnbarnen som vi ska ha i sommarstugan och sen köpte jag en bok till mig själv.En bok om tips och råd hur man tecknar. I och för sig så har jag ju några såna böcker sen iförut, men inspiration kan man behöva om man nu vill sätta igång att teckna.


Ibland funderar jag och är riktigt sugen att börja teckna igen. Det kanske blir så.........
på plats

MÖBLERNA ÄR PÅ SIN PLATS NU !!!!!


bord och 8 stolar....bara att invänta ny rumsmatta
soffbordet med 2 pallar att ta fram vid behov....inväntar ny rumsmatta
och chesterfieldsoffa + 2 fåtöljer :))

Fynd !!!!!

Vi har gjort ett fynd på möbler idag.

Det första vi fick syn på var ett bord som vi kunde tänka oss  med tillhörande stolar. Som tur var så reade dom ett utställningsexemplar.

Ett likadant som på bilden nedan fast med 8 stolar och två extraskivor till ett ännu större bord, om man så skulle behöva.

VI SLOG TILL OCH BESTÄMDE OSS FÖR DET + ett satsbord med två "pallar"

FYND-pris 7000 spänn. JIIIIIPPPPIIIIIII !!!!!! FÖR ALLT

Imorgon så hämtar vi detta :)


Sen har vi dom här Chesterfieldmöblerna....vi har nu bestämt oss för en tresits- soffa och två fåtöljer och det blir fåtöljerna till höger i bild, fast  utan fotpall.
Dom beställer vi imorgon hos samma firma som vi köper matbordet.....Tumbo Möbler

skor

När man rustar så hamnar ju alla grejer på platser som dom annars inte står.
Sitter och kollar på skohyllan som just nu står mitt i hallen och funderar på alla skor.

Inte ett enda par är mina !!!

Brukar det inte vara tvärtom ?? eller.....???
Jag inser att jag har för dåligt med skor att variera mig med :)

snart klar

Hmmm, nu börjar det likna nåt.
Sista väggarna i hallen är vitmålade och mörkbrun lackfärg inhandlad och trälisterna på innerdörrarna målade med det.

Imorgon ger jag mig på att måla dom lackade furuhyllorna som skiljer hallen och vardagsrummet åt. Jag hoppas att det blir så skitbra som jag/vi har tänkt mig.
Så snart är det dags att tapetsera en fondvägg.

Jag fick hoppa upp tidigt imorse igen. Jag skulle skjutsa min syster till Västerås för ett besök på lasarettet. Vi var tillbaka i Köping igen till kl.10 och då tog jag mig förbi yngsta dottern och passade lillkillen medan hon gjorde ett par korta ärenden. Sen blev det en kort fikastund innan jag for hem och målade klart i hallen.

Kvällen har bjudit på två tunna fläskotlettskivor med ost emellan och som panerades, till detta pepparsås och beasås. Kanoners gott !!!!!

såja....

Såja....nu var det färdigmålat i vardagsrummet.
Fast det känns ju inte så revulotionerande precis att ha målat vitt på dom vita tapeterna :/ men vi vet ju att det blev vitare när jag målade. För på vissa ställen i rummet hade tapeterna gulnat.

Möblerna är tillbaka på sina gamla platser och mattorna likaså. Den enda nya som skett är dom nya gardinerna som jag hämtade ut från posten igår. Jag blev jättenöjd med dom.

Letandet efter matbord med sex stolar går vidare. Vi var på Normans möbler och kollade igår men hittade inget som vi ville ha så nu står Tumbo möbler på tur att få besök av oss. Jag tror att dom har en leverantör som kan ordna Chesterfield- soffor också så det kanske blir ett givande besök om priset är rätt vill säga.
Nya taklampor och mattor är beställda från Jotex idag men det tar en månad innan dom kommer hit, för allt fanns inte hemma.möblerna på plats igen...men åker snart ut.

Ikväll har förberedelserna för hallen börjat. Alla ytterkläder är undanhängda och hatthyllan nerskruvad. Det är bara att ge sig på hallväggen och plocka ned tavlor och dra ut spikar imorgon.

trevlig dag

Det har varit en mycket trevlig dag idag.
Jag styrde bilen mot Sala där jag stämt möte på Johanssons cafe. Det var alltså inte ett besök i Sala silvergruva som stan är mest känd för.Jag skulle lämna över bokföringen till revisorn i vår förening så att han kan granska mina siffror så allt har gått rätt till med in och utbetalningar.

Jag blev bjuden på kaffe och wienerbröd och vi hade en trevlig fikastund. Sedan ville han visa sitt andra cafe som ligger i ett köpcentrum så vi for några hundra meter bort och spanade in stället som mera är ett ställe för lättare salladsrätter, kaffe och mackor. Därefter så föreslog han en tur till Avesta, om jag nu inte hade något annat för mig och näää jag har ju semester. Så nu styrde han bilen mot Avesta.

I Avesta så gjorde vi besök på hans kombinerade lunch/konditori-cafe. Ett trevligt ställe som också ligger mitt i ett köpcenter. Där käkade vi lunch som blev bakad potatis med skagenfyllning och sallad till och sen kaffe på maten. Vi tittade runt lite hur det såg ut och sen for vi tillbaka mot Sala.
Väl där igen så fick jag en rundvandring på leveransbageriet och fick se hur produktionslokalerna såg ut.
Så som sagt, det har varit mycket intressant att se och höra hans tankegångar kring sin verksamhet och vi hade en trevlig yrkesdiskussion.

Imorgon fortsätter jag med att avsluta mitt måleriarbete i vardagsrummet.

kursdag

Idag har jag varit i Stockholm på kurs.

Tåget gick halv åtta i morse så det blev till att hoppa upp strax innan sex och jag som vänt på dygnet somnade inte förrän halv två. Så det var inte många timmars sömn där inte.

Framme i Stockholm så tog jag taxi ut till Vikingterminalen och mötte upp mina arbetskamrater i cafet. Vi satt där med kaffe och macka och inväntade övriga deltagare så vi kunde gå ombord på Gabriella där kursen skulle hållas.
Ja, nu blev det ju ingen båttur om någon trodde det för Gabriella ligger i hamn under dagen.

Kursen drog igång och ingen av oss visste egentligen inte vad den skulle handla om för förhandsinformationen hade inte fungerat så värst bra.
Det visade sig i alla fall att vi skulle brainstorma om buffen. Dess fördelar och nackdelar och ge konstruktiv kritik. Vi deltagare var alla från Cinderella utom två som kom från Rosella så det var ju lite snedfördelning. Det är bara Cinderella som fått en ny och fräsch buffe. Nästa båt i tur står för ny buffe är Isabella som ska på dock i Landskrona i april (tror jag det var).

Vi på Cinderella har ju varit med och tyckt till innan ombyggnaden av buffen och fått gehör för vissa förbättringar.
Vi ligger ju steget före och har en klart minskad kritik att ge om buffen än vår systerfartyg. Däremot så fick vi fram en hel del förslag till förbättring för personal och gäster som kan tänkas göra det ännu bättre.

Jag måste ju säga att lunchen som vi fick var helt suverän !!!
Det var ju ingen dagens lunch precis. Till förrätt var det 7 olika små mumsbitar av fylld laxrulle, rostbiff, ostfylld paprika, rensteksrulle osv. Till middag var det klyftpotatis, oxfile, grönskaer, bea- och rödvinssås.
Helt suveränt gott !!! Vilken lunch....

Kursen fortsatte sen och som kurser är, så blir man ju lite trött mot slutet och hjärnan börjar gå på lågvarv.
Men med mera kaffe så laddar man om och tar sig igenom dagen tills kursen var slut.
Hemfärden blev en delad taxi med två kollegor till Centralstation och sen tåg hem tillbaka till Köping igen.

Imorgon styr jag bilen mot Sala.
Visa fler inlägg