Nu får det vara NOG !!!!


Jaha....så var det dags igen.

Läste på facebook att äldsta dotterns och mågens ena cykel med barnsadel hade blivit stulen. Förbaskade idioter som inte kan låta andras saker vara ifred. Nyligen så stal dom sonens bilstereo och skivor när bilen var inlämnad på bilverkstad. Cykeln köpte dom i somras och så blir dom av med den nu :(

Man blir bara sååååååå tröööött !!!!!!

Det verkar vara en röd tråd i min familj att vi ska bli bestulna hela tiden, är det inte cyklar och annat som vi har blivit av med så är det inbrott. Jag hittade en dagbok strax innan jag åkte på jobb. Den handlade om mina första år när jag drev företag.
Där hade jag skrivit -96 att det var 4 inbrott under året och -97 skrev jag 3-4 inbrott och ett inbrottsförsök, har tappat räkningen !!! 

Jag minns ett år då var det inbrott på företaget och dagen efter hemma hos mina föräldrar som var bortresta och senare i veckan kom samtal från Dalarna för då hade det varit inbrott i fäbon.

SOM SAGT !!!!!! NU får det vara NOOOG !!!!!


ombord igen


Första dagen på mina lediaga 10 dagar med sol idag. Då var det dags för att åka på jobb. Det blev en solig bussresa upp mot Stockholm.

Det gnistrade vackert i snön och jag måste medge att jag blev sugen på att åka längdskidor. Nu äger jag ju visserligen inga längdskidor så det blir lite svårt. Men som det ser ut nu så verkar det bli en lång vinter och man kanske skulle ta och skaffa sig ett par :question:

Nu är jag på jobb igen och första timmarna är gjorda. Det var extra roligt att komma på jobb en dag tidigare för jag har fått träffa flera i mitt "gamla gäng" som jag jobbade med förut. Man ser ju inte varandra längre för när jag kliver ombord så kliver dom av och vice versa.

Jag kan också tala om att trots det fina solskensvädret så blåste det s**t*n sååååå kallt här på kajen medan man stod och väntade på att bogportarna skulle öppnas så vi kunde gå ombord. Tur att jag hade långfillingarna på och en huva på jackan.

tre rättersmeny

Vår tre rätters kortspelsmeny från igår kvällFörrätt
Rårakor med löjrom, gräddfil, rödlök och räkor.
Till det serverades Hidden Rock Chardonny från Australien
och Mor Hildas sockerdricka från Guttsta bryggeri i Kolsva.
Middag
Oxfilet provincale, råstekt potatis, hari cortes vertes, tomat, vitlökssmör 
och beanais sås. Till dryck Masi Bonacasta rödvin från Italien och Mor
Hildas sockerdricka från Guttsta bryggeri i Kolsva.

Dessert
En Trifle beståenda av hallon, blåbär, jordgubbar och äpple som fått dra
en timme drygt i sockerlag, Chokladkräm och vaniljvisp. Till det
serverades El Emperado Chardonny från Chile och Mor Hildas sockerdricka
från Guttsta bryggeri i Kolsva.
Naturligtvis var det också kaffe till desserten.

Måste visa bild på sistnämnda vinet för det var faktiskt det godaste vinet jag smakat på länge.
Jag kan varmt rekommendera det.
Helhetsbetyg från kvällen : Betyg 9 och det som drar ner betyget var, att jag inte vann i Plump ;) men jag kom inte sist heller :)

Vi tackar våra bästa kortspelsvänner för 6 1/2 timmars trevlig mat och kortspelskväll :D

Fototriss: Skräck

Ännu ett nytt tema i Fototriss

Veckans Tema = SKRÄCK

Skelett är ju ett klassiskt skräckexempel.
Den här figuren kan man beskåda på Malmö museum.
Ännu ett klassiskt skräckexempel är spindelnät, som ofta figurerar i
ett övergivet skräckhus.

Till sist.... nästan allas skräck på sommaren, att bli getingstucken


Fler trevliga skräck bilder hittar du på http://www.fototriss.blogspot.com/
kortspel i sikte


Dagens program har bestått av snöskottning av sambon och tvätta kläder och plocka undan grejer i huset för min del. Vi for sen till BigInn och storhandlade samt inhandlade lite kläder.

Nu har jag förberett kvällens dessert och sambon får stå för förrätt och middag. Vilket han just nu står i köket och tillagar. Jag ska bara lägga ihop min dessert och det kan vänta.

Plump protokollen är utskrivna och en ny kortlek är inköpt :D

Nu inväntar vi bara våra två bästa goda vänner för en lång kväll med kortspel och god mat.

MMmmmm det doftar härligt från köket :)

dödbok


Jag fick ett mail från en kille i Falun som forskar om Spanska sjukan.

Ett riktigt forskararbete om Sveriges största influensa epidemier som varade mellan åren 1918 - 1920.
Han hade fått hittat min uppgift om min mormors mor på nätet, som dog i spanska sjukan 1918.
Han ville använda dessa uppgifter i sin forskning. Han håller på och sammanställer till en bok som han hållit på med i 3 år.
Han håller på att gå igenom hela Dalarnas socknar för att sammanställa så exakt det bara går, om hur många som dog i Dalarna.

Information om Spanska sjukan, klicka på länken

http://sv.wikipedia.org/wiki/Spanska_sjukan

Det är det som också är intressant med släktforskning, är att när man publicerar den på nätet, så att man får lite då och då kontakt med människor som antingen forskar i samma släkt, eller har samma ursprung, eller som i detta fall forskar om en sjukdom som härjade och tog 34 373 liv i Sverige, enligt den officiella statistiken.

Idag har jag inhandlat ytterligare hjälp till min egen släktforskning.
Sveriges dödbok 1901 - 2009 som innehåller 7 880 000 namn på döda i Sverige. Från 1947 finns samtliga avlidna registrerade på denna DVD och är till stor hjälp när man letar efter en person.
Nu kan jag komplettera min forskning med dödsdatum och samtidigt hitta var dom bodde.kolla in


Jag gillar ju att kolla på "Mitt i naturen" för jag har alltid gillat djur.
dels har jag haft en hel del djur i min uppväxt. Undulater, katter, hamstrar, akvariefiskar, marsvin, vita möss, sköldpadda, nymfparakit...hhmmm har jag glömt nåt. Jo hund, fast det var inte så länge sen.

Satt och kollade på programmet ikväll och det är ju alltid roligt med tittarfilmer så jag sitter just nu och kollar på tittarfilmer som jag missat.

Kan inte låta bli att lägga upp en länk på en tittarfilm för jag fick mig ett gott skratt.

Kolla in filmen  http://svtplay.se/v/2163930/mitt_i_naturen/ovantat_besok?sb,k133898,4,f,-1

snabba affärer


Förmiddagen startade med besök av min yngsta dotter. Hon ville ha frukost och kaffe innan hon for till sitt jobb och det gick ju bra att få det.

Nästa punkt på min lista var att åka till äldsta dottern på ett kort besök. Åkte först, efter att sopat bilen ren från snön för att tanka upp med lite bensin så man kan fortsätta och köra problemfritt.

Stannade till vid Elmans och kollade in lite spisar för vi har kollat ett bra tag på en ny. Våran övervärme fungerar inte i vår här hemma efter att min käre sambo försökte lossa på "slingan" som ger övervärme för att komma åt att göra rent i ugnstaket. Det gick inget bra kan jag tala om för er som vill prova det.

Sambon och jag stämde träff vid Elmans och kollade på de spisar som fanns och vi slog till. Så om två veckor när dom fått hem vår 70 spis (70 cm bred) kommer dom och installerar och tar bort vår gamla :)Det blev en varmluftsugn med fina hålplåtar och inbyggd termometer. Säljaren höll ett långt föredrag för mig om fördelarna med dessa proffsiga hålplåtar som dom använder i bagerierna ;) Jag lät han hållas en stund med sitt säljarprat, tills jag sa vad mitt yrke var.....Kanske inte så snällt men intressant att höra hans säljarkunskap :)

När detta var gjort så tog vi oss vidare för en snabblunch eftersom sambon var på lunch


Inte den godaste lunchen precis......men får väl an duga.

i stort sett klar...


Jag har nu i stort sett pyntat klart och alla jultomtar står nu uppställda, gardiner och juldukar är
på sina platser.

Min mamma kom förbi här idag och vi tog en tur till Jysk och jag inhandlade ett par dynor och en 3 meter lång julduk. Den ska nog räcka till...tror jag...när jag fått på iläggsskivorna till vårt bord som då blir 280 cm.
Om jag nu har mätt rätt vill säga.

I övrigt så har det varit en inomhusdag med lite småpyssel för det har minsann inte varit
så lockande att ge sig ut i det blåsiga vädret.

Så det har inte hänt något mer än så här idag.....


insändare


Jag kan inte släppa tanken på insändaren i vår lokala tidning Bärgslagsbladet imorse (tisdag 23/11).
Där svarar insändaren "Sverigedemokrat i Köping" på insändaren "OCH" (16/11).

Citat av "Sverigedemokrat i Köping": Att häckla och baktala andra människor, i detta fallet SD´s Jimmie Åkesson, visar bara på att man inte kan acceptera andra människors åsikter. Och även brist på kunskap om den politik som Sverigedemokraterna för.

Insändaren skriver också att, citat: Jag vill kraftigt betona att Sverigedemokraterna icke är ett rasistiskt parti.

Sen kommer det.

Citat av "Sverigedemokrat i Köping": Och att muslimerna breder ut sig och tar över mer och mer i de svenska städerna, det är inget skitsnack utan rena rama sanningen.

Insändaren fortsätter sedan att beskriva invandringens negativa sidor, i hans tycke.


Det jag reagerar på är insändarens motstridiga ställningstagande, till att acceptera andra människors åsikter, som mynnar ut i ett rasistiskt påhopp på en folkgrupp. Jag tycker att han motsäger sig själv med att inte acceptera andras människors åsikter.

Däremot så är min åsikt att man ska "frysa" och minska ner invandringen under en tid för att ge dom som är här en bra livssituation och framtida arbete.
Som jag tycker att det ser ut nu, så är det andra och tredje generationens invandrare som intigrereas i samhället.

Med det menar jag, att det tar för lång tid för flertalet familjer att intigreras och få ett arbete och att försörja sig själva och på så sätt komma in i det svenska samhället.

På 50- 60- och 70 -talet så var Sverige i behov av arbetskraft och hit kom jugoslaver, ungrare och finländare i stora grupper. Men då fick första generationen i familjen jobb direkt (i stort sett). 
Till skillnad mot nu, då flertalet invandrare får gå och dra benen efter sig i väntan på arbete.

Jag anser att nutidens invandrarpolitik inte är human, när dom som invandrar till Sverige idag inte kan försörja sig på eget arbete och uppnå egen självkänsla. Utan får leva som parasiter på den svenska välfärden.
Det kan aldrig vara bra för sin egen självkänsla att känna sig som en parasit.

Det skapar också en oro bland det svenska folket, som nu har visat sig i valet i september och jag hoppas att politikerna tar sitt förnuft till fånga och bemöter detta på ett bra sätt.

Att tysta ner och inte bemöta Sverigedemokraterna i debatter är löjligt.
Att inte lyssna på svenska folket och låtsas som, att det inte pågår ett invandrarresonemang om att folk vill minska invandringen, är löjligt.

Till alla politiker !!!

I stället för att låtsas som att problemet inte existerar och att vara fega att diskuttera det här öppet i debatter.
Ta nu tag och skapa en högt och öppen debatt om detta, som alla pratar om hemma vid köksbordet.


Tyvärr hittar jag inte insändaren på http://bbl.se så jag kan inte länka till den så att ni kan läsa insändaren.

Visa fler inlägg