home sweet home

NU ÄR JAG HEMMA IGEN !!!!!! :D

Glad i hågen igår kväll över att få sova en timme extra ställde jag om min digitalklocka.
 Samtidigt tänkte jag för:  att inte sova över, sista natten så ställer jag mobilen på ringning också.

Jovisst mobilen ringde först........Klockan TVÅ !!!!!! Jag hade glömt att ställa om tiden på mobilen :(
Jag somnade strax om som tur var, för att en stund senare vakna av att mobilen ringer igen...snoozzz :( :( :(

Som tur är så har jag lätt för att somna om igen............. tills digitalklockan ringer tio i tre.


Läste igen i tidningen om tjafset att ladda ner musik på datorn.

Löjligt att hålla på att tjafsa om det, tycker jag.
I min ungdom :S (nu är jag gammal) så satt man vid radion med kasettbandet i högsta hugg och bandade av musiken man ville ha inspelad.
Rec och paus.....och Kaj Kindvall :) .........på lördagar

Vad är skillnaden ????? Ladda ner eller spela in på kasettband som alla gjorde ???? Samma sak, tycker jag.


Nä nu är det snart dags för sängen.....

imorgon är en bra dag !!!!


Inatt (natt till lördag) när jag vaknade så tänkte jag....vad ljust det är i hytten :question:
Jag steg upp och då såg jag att jag glömt att stänga hyttdörren och låsa :S

Det slog mig att när jag ringde hem igår kväll så öppnade jag dörren på glänt för att få bättre mottagning. Ingen svarade hemma när jag ringde så jag ringer väl om en stund då, tänkte jag och satte mig på sängen.
En stund senare så ringer jag hem igen sittandes på sängen (nu hade jag bra mottagning) och när det var gjort så kröp jag till sängs.
Jag hade då glömt att jag öppnat dörren på glänt, men det var så lite så det inte märktes då.

Idag på fm så har flera kommenterat och undrat över min dörr som tydligen åkt upp lite till.
Som tur är så har det inte gungat för då har väl dörren åkt upp på vid gavel och när jag sover så sover jag ordentligt !!!! Det har ju varit snyggt om jag pratat i sömnen och snarkat när folk går förbi till sina hytter.

Ännu värre har det väl varit om grannen "diskarn" hade ringt till vakterna,,,, för han funderade på om det hänt mig nåt. Det har också varit snyggt om jag blivit väckt av två vakter i min hytt :S Fast det var en väldigt omtänksam tanke av "diskarn"

NU är det i alla fall sista kvällen ombord och jag ska som vanligt plocka ihop och ordna upp i hytten.
Imorgon blir det lite After work med kollegorna som också går hem och det ska bli riktigt skönt för det här passet har känts extra långt.

försämrade sjukregler

Här är ett tillägg till mitt förra inlägg om sjömännens sjukregler hämtade från Seko tidningen

Seko anmäler regeringen till ILO
2010-08-31

Seko och sjöbefälsfacken anmäler regeringen för brott mot FN-organet ILO: s stadgar.

   Riksdagen antog i slutet av april ett förslag till nya sjukregler för sjömän. Reglerna som träder i kraft 2011 innebär att en sjöman med normalinkomst kan förlora mellan 3 000 och 5 000 kronor per månad vid sjukdom.
   Enligt de fackliga organisationerna har regeringen i strid med ILO: s regler försämrat villkoren för arbetstagare inför att Sverige ska skriva under en ny konvention om sjöfart.
   Seko Sjöfolks ordförande Kenny Reinhold är upprörd.
   – Så får man helt enkelt inte göra. Om ett lands villkor är bättre än konventionen får de inte försämras, säger Kenny Reinhold.
   – Regeringen visste att den nya konventionens villkor är sämre än de vi har haft i Sverige och gjorde en anpassning. Det framgår av förarbetena till lagen att regeringen fattade ett medvetet beslut, säger han.
   Den nya konventionen, kallad MLC (Marine Labour Convention) är en sammanslagning av mellan 30 och 40 konventioner för sjöfarten.
   – Om ILO anser att regeringen gjort fel blir det pinsamt för Sverige vid ILO: s årsmöte 2011. Då får vi stå vid skampålen tillsammans med länder som Burma, säger Kenny Reinhold.

Källa:
http://www.sekotidningen.se/articles.asp?m=8&y=2010
 

bra jobbat SEKO sjöfolk


Tack till SEKO Sjöfolk, mitt fackförbund som jobbat för att det inte ska bli ett Svenskt Internationellt Fartygsregister.

Det skulle innebära att svenska rederierna har möjlighet att anställa billig arbetskraft från t.ex Asien och inga skyldigheter att behålla dom svenska sjömännen. Lagen om anställningsskydd skulle inte gälla i registret !!!!
Jag läste på Aftonbladet.se igår att förslaget till registret inte blir av. Utredarna går inte vidare med att driva ärendet.

SEKO sjöfolk har jobbat hårt med det här ärendet och resultatet blev till vår fördel. Nu kan dom fortsätta jobba med sjukförsäkringen som är en stor försämring för sjömännen.

Svenska sjömän har en annan sjukförsäkring som gäller för sjöfolk. Vi har inte samma regler som när man jobbar iland. Det är försämringar som träder i kraft när Försäkringskassan ska börja betala ut sjukersättning som vi förlorar massor med pengar om man skulle bli långvarigt sjuk.


Så var det fredagskväll och 2000 passagerare kommer ombord. Det innebär att jag bara har Lördag och en halv söndag kvar att jobba :D

Pratade nyss med sambon om ditt och datt och fick också mitt nya lösenord till Svenska spel. Glad i hågen så loggar jag in.....MEN det funkar i alla fall inte. Nu har jag ett försök till innan det blir spärrat igen.
Jag får ringa hem ikväll och kolla så att jag skrev rätt siffror och bokstäver. Jag garderar mig också med att han får lämna in min Lottorad !!!!!!!

SNART HEMMA IGEN !!!!!! :D :D :D :D :D

överraskad !!!


Vilken överraskning :D !!!!!

Igår kväll ringde dom från cafe och sa att jag hade besök som väntade där. Okej....jag svidade om till "utekläder" (ej mysbrallor) och gick dit och vem står där om inte.....min pappa :D
Jag började spana efter min mamma men hon hade fått stanna hemma ;)

Så jag gjorde sällskap i någon timme med min pappa och sen var jag tvungen att "knoppa in". Jag har träffat honom idag också efter att jag jobbat klart och det var väldigt trevligt med lite besök hemifrån :)

Imorgon ska jag börja förbereda städning och se till att allt ser bra ut inför min överlämning till nästa bagare som tar vid efter mig. Lagren ska fyllas på och allt ska finnas på plats.

Ikväll har vi Style med Christer Sandelin i spetsen ombord, som ska underhålla våra torsdagsgäster. Nu intar den allt yngre publiken Cinderella och till helgen är det dags för partyfolket att komma ombord och roa sig.

Jag ser fram mot söndagen för nu vill jag faktiskt hem. Jag tycker jag har varit ovanligt seg det här passet med en förkylningsbacill som lurar i kroppen och inte bryter ut + att jag har sovit extremt dåligt och det är MYCKET ovanligt. Jag vill hem nu.......

attans också :(


FASEN OCKSÅ :(

Mitt fem-veckors Lotto har gått ut och jag skulle förnya det på Svenskaspel.se.
Vad händer ??? Jo jag slår fel lösenord tre gånger och kontot blir spärrat.

Hur gör jag nu då ??? Sitter ju här ombord och kan inte förnya min rad :( :( :(

Vem kommer att ha sju rätt på Lotto på Lördag ??? MIN RAD naturligtvis som jag inte kan förnya.
Nu får jag hoppas att mitt lösenord som jag beställt snabbt hamnar i brevlådan hemma. Jag kan ju mina rader i stort sett utantill efter att ha haft stående rader i snart 10 år.........

Undrar hur man skulle känna sig om raden går in och sju rätt ger 2,7 miljoner......Hhmmmm :question:

Jag känner mig i alla fall piggare idag :) lite rethosta som stör bara, men nu är det bara FYRA dagar kvar!!!!
Sista dagarna brukar gå snabbt.

seg :(


Halvtid :D Fem dagar kvar och nu kan man börja räkna ner igen.

Idag har det varit segt som f*n. Känner mig dassig och förkylningen lurar fortfarande i kroppen. Nu har jag börjat få hosta men jag hoppas att det inte blir värre.
Sömnen har inte heller varit bra dom första fem dagarna. Jag som aldrig har problem med att sova, har sovit alldeles för lite så det är nog inte konstigt att jag är seg :(


Det är byte i kallskänken idag. Hälften av gänget har gått hem och nya kallskänkor har klivit ombord. Även andra avdelningar har byte idag. Då vet man att man inte har så många dagar kvar tills mitt gäng får kliva av.

En uppmaning till någon av mina barn !!!!! Jag vill bli hämtad vid bussen på söndag !!!!
Sambon jobbar sent på söndag kväll inför nyöppningen på måndag. Så planera in det i er almanacka :D

inte mycket att tala om


Ikväll är färjan chartrad av PRO.
1200 pensionärer kliver ombord och det är visst utställningar också som sker ombord.

Nu har jag varit hos läkarn och han hänvisar mig till vårdcentralen hemma. Okej jag får väl göra ett nytt försök där igen......


ha ha ha ha


HAHAHAHAha hahahhahhhaha :D

Jag har nyss varit hos sjukbrorsan (sjuksyster) för att visa upp min fettknöl som jag vill bli av med innan det blir stort som ett bowlingklot. Vilket jag också sa till sjukbrorsan.

Det är tredje gången som jag hos läkare försöker bli av med den men det har ingen hög prioritet. Men nu skiter jag i det och vill bli av med den för den STÖR mig.

I alla fall så bad han mig visa den och i mitt fall så sitter den på min vänstra sida i revbenshöjd. (på revbenen kan man säga) Den är stor som ett ägg ungefär och den vill jag INTE ha kvar.
Jag drar upp tröjan och ska visa och peka men innan jag hinner visa så tar han tag i min bilring HA ha ha ha ha
och känner efter.

(Så enormt stor är inte min fettknöl......)

Nej!!!! Den sitter här, säger jag och pekar lite högre upp. Det där är annat fett säger jag sen.
En liten rodnad och förlägenhet steg upp i hans ansikte ha ha ha ha ha  :D

Jag fick i alla fall en tid hos doktorn imorgon.

en vecka till söndag


En vecka kvar :)

Helgen är över och partysugna resenärer har gjort sitt för den här gången. Nu invaderas båten av övervägande pensionärer.
Kvällens underhållning står Olsen Brothers för och dom är populära ombord. Bröderna själva gillar nog också Cinderella för dom återkommer med jämna mellanrum för att spela och roa publiken.
Det var rätt bra med folk som går ombord en söndagskväll...ca 1500.

För egen del så har jag pyssel hela tiden i bageriet och idag har det verkligen gått mycket kaffebröd och bakelser. Det var soptomt på min backup, när jag kom tillbaka efter middagsvilan. Det var bara att fylla upp i bakelseskåpet och med kaffebröd. Men det hade i alla fall inte tagit slut i cafehyllorna så det var väl perfekt.

Ikväll MÅSTE jag stänga TV´n och inte börja kolla på en långfilm, somnade sen inte förrän halv tolv och det är INTE bra när klockan ringer tio i tre på natten.
Det får bli korsord ikväll istället....försöka i alla fall
Visa fler inlägg