sista april


Underbara morgon !!!!!!

Sista april = Valborgsmässoafton och solen skiner för fullt, fåglarna kvittrar och tystnaden omkring (förutom tv ljudet i bakgrunden) så njuter jag för fullt av denna morgon.

Sambon är ledig också men har farit iväg till sitt jobb för att ordna med beställningar. Som färskvaruansvarig så måste han se till att allt beställs hem och har senaste färskvarudatum. Därför gör han det strax innan deadline går ut för att ha bästa koll.

Första dagen på min ledighet brukar jag bara gå omkring här hemma och skrota och bara njuta av lugnet, tystnaden och att bara vara samt sova ifatt några förlorade timmar som man alltid får ombord.
Men idag ska det kalasas och eftermiddagen börjar med barnkalas.
Mitt barnbarn fyller tre år och det måste firas. Jag har handlat present i taxfreebutiken och jag hoppas att han kommer att gilla det. Jag ska bara slå in det i ett fint paket.

Ikväll så blir det ingen majbrasa för ikväll blir det trettioårsfest för mågen. Vi är inbjudna på kalasaparty på volvogården och han ska firas med släkt och vänner.


Så vår dag idag är fullt inplanerad med aktiviteter :D

sista dagen


Nu är jag hemma igen :D

Idag var det en lugn hemresa på bussen och väldigt behagligt till skillnad från förra hemresan. Tack och lov för det för det har inte varit kul att börja semestern med en dålig bussresa hem. Men som oftast är det värst att åka med fredagsresenärer som ska hem på lördagen.

När jag hade jobbat klart mina timmar idag så tänkte jag ta mig en tupplur men som vanligt så har jag alltid svårt att somna när det är min hemgångsdag. Jag ligger jämt och tänker på en massa saker som jag vill göra när jag kommer hem.
Så efter en timmes "lurande" så tog jag mig upp och ut på "poppen".

"Poppen" är akterdäck på mässdäck där personalen kan gå ut och ta en nypa luft. 
Medans vi ( det var några fler där ) står där så hör vi en helikopter närma sig fartyget och vi undrar då genast vad det är frågan om. 

Är det någon som är sjuk och ska hämtas med helikopter, för det händer ibland att en ambulanshelikopter får landa på "plattan" och hämta någon som blivit allvarligt sjuk.

Men denna gång var det en övning av "Rescue and search" helikopter. Dom lade sig och hovrade i samma takt som Cinderella och rätt var det var så öppnades dörren på helikoptern. Vi väntade på vad ytbärgarna skulle göra....tänkte dom fira sig ned eller ?

Men dom följde bara med fartyget i samma takt ( hovrade ) en god stund och så vinkade ytbärgarna till alla som tittade  och sen stängdes dörren och helikoptern drog iväg med full gas.
 Det var rätt häftigt att se.
Jag ångrade att jag inte hade kameran med mig eller åtminstonde mobilen så jag hade kunnat ta kort på det hela.

Nu ska jag njuta av min semester :D 

nu är det nära


Japp :) Då har man jobbat klart för idag.

Innan jag gick till bageriet satte jag en tvättmaskin och nu efter jobb så klädern in i tumlaren.
Bra att slippa släpa smutstvätt med sig hem.
Jag har också plockat i ordning i garderoben och man hinner samla på sig en massa som egentligen är bättre att ha hemma. Så en del har åkt ned i resväskan.

Ikväll blir det en vända till taxfree och inhandla lite grejer. Tänkte kolla efter en mascara och lite annat smink + att det kan tänkas slinka med något drickbart.

Idag har vi varit flera stycken som har varit extra glada och ännu mer blir det imorgon för då har vi hemgång.

Fast det bästa av allt.....MIN SEMESTER BÖRJAR PÅ LÖRDAG !!!!!!!!!

öva, öva, öva


Idag har jag varit på övning.
Denna gång var det utrymningsövning och jag tillhör ju däck sex om något skulle hända. Men man kan ju bli skickad till ett annat däck så idag fick vi bege oss ned till däck två.

Där fick vi information om dom vattentäta dörrarna som går igen om vi skulle börja ta in vatten. Däck två är uppdelat i tre sektoner med två vattentäta dörrar som absolut inte får öppnas om dom blivit stängda. Framförallt så får man inte passera om dom håller på att stängas för då är man körd, så att säga.

Det fanns inga gäster i hytterna på tvåan idag så vi kunde genomföra sökning i alla hytter efter "folk". Vi blev uppdelade mellan sektionerna för överstyrman såg till att stänga vattendörrarna och lyset släcktes också ned. Nu gick det inte att släcka helt och det var synd för då hade man fått en ordentlig mörkerträning.

Vi är alla tilldelade pannlampor och dom fick användas för att lysa upp i hytterna. Efter att alla hytterna var klara så fick vi ta oss upp till däck sex för genomgång av övningen.

Sen är det ju onsdag idag och då är det altid allmänt larmtest klockan fyra.
Då ljuder alla alarmklockor i fartyget och personsökare testas och jag kan lova att det är inte skönt för öronen att höra detta alarmljud.
Jag satt i min hytt just då och då äe det bara telefon som låter och alarmet i korridorerna blir lite dämpat.
Men man får hålla för öronen ändå för att skydda hörseln.
humörsvängning


Alltså !!!! ....... Hur gammal är jag egentligen ?? Borde jag inte ha lärt mig vid det här laget ??

Jag har ju beklagat mig lite här i mina inlägg om trötthet, hemlängtan och diverse ryggbesvär. Lite allmänt smådeppig sådär och trött. Snabbt räknade jag ju ut att jag borde ta min B12 spruta och inget fel i det för det var dags för den igen.

Men !!!!!
Efter så här många år med kvinnliga besvär varje månad så borde man väl ha lärt sig detta, att det är samma visa varje månad.

Humöret sviktar.....och man funderar på varför känner man sig så konstig och inte är tillfreds med sig själv. Känslorna far hit och dit och man förstår ingenting. För min del så har jag haft en stark hemlängtan och känt mig lite vissen. Fast hemlängtan kan man ju ha ändå men det har varit deppigt så man vill hem.

För att inte tala om alla yttre fel som man hittar på sig själv.
Hmmm....har jag inte fått en extra rynka där...eller ???
Kläderna sitter illa och man har definitivt inget att sätta på sig, trots att det hänger en massa kläder i garderoben.

Men när jag tänker efter....om jag har varit hemma så kanske.....nja...ganska troligt.....så har min sambo fått utstå lite av min nedåtgående svacka. Jag skulle nog tro att han är glad att jag är här ombord så att han slipper mitt svängande humör.
Nu är jag ju ombord på jobb och då får man ju skärpa till sig och bete sig som om ingenting är konstigt.

Samma kommentar varje gång av sambon: Ja, jag har märkt att du varit på dåligt humör.
Fast själv tycker jag ju naturligtvis att jag är som vanligt hela tiden.

Men NU förstår jag varför mitt humör har pendlat upp och ner. Som jag egentligen borde ha förstått.....innan.
För när det väl satt igång så är det som att vända till en ny sida och visst är det märkligt hur kroppen kan spela en spratt varje månad och likadant kryper det på en varje månad.

Borde man inte ha lärt sig vid det här laget ??


ligga på spik


Såg att yngsta dottern har skrivit på facebook att det regnar hemma.
Nu känns det genast lättare att vara ombord ;) Då är oddsen högre att det blir bra väder igen när jag kommer hem.

Jag har fått låna en spikmatta av en kollega. Jag har aldrig provat en sådan och man har ju hört att det ska vara så bra.

Inatt när jag börja jobba så kände jag av besvär med ryggen så jag fick allt tänka mig för hur jag lyfte saker och ting. Jag har provat att ligga 10 minuter nu på eftermiddagen men jag får testa en gång till för jag märkte inget speciellt. Kanske man måste ligga lite längre.
Sen får jag väl se imorgon bitti hur det känns för efter några timmars arbete var jag som vanligt i ryggen.

Jag ska i alla fall ta mig till syster lite senare och ta min B12 spruta så jag klarar mig till nästa gång jag kommer ombord i slutet på maj. För jag kom på idag att det är nog därför som jag är lite trötter av mig.lite senare....


Jag har nyss varit i mässen och ätit filmjölk och flingor.

Då märkte jag att vi inte har gett oss iväg ännu. Vi ska gå klockan kvart över åtta ikväll mot normalt klockan sex och oftast brukar det bero på komfortavgång. Men nu är det för att systerfartyget Amorella har fått en akut dock. Det var visst nåt strul med en propeller och vi ska ta över några passagerare från dom som skulle kryssa till Åbo.
Nu får dom kryssa med Cinderella istället.

Imorse fick jag besked hur det var med kollegan som fått blodförgiftning. Han blev inlagd med penicillindropp en natt och sen en kur med sig hem. Han kommer ombord på onsdag igen och det var ju skönt att höra.

tis...ons...tors....hemgång !!!


Jag funderade just i början på det här jobbpasset om dagarna skulle gå fort eller sakta.
Det går alldeles för sakta kan jag konstatera !!!!

Solen strålar ute varje dag och man läser på facebook hur alla grillar och njuter av solen. Jag måste erkänna att det känns lite extra jobbigt. Men då får man försöka att låta bli att titta ut och låtsas som om det regnar ;)

Men nu har jag bara tisdag, onsdag och torsdag att jobba. Fredag några jobbtimmar och sen blir det transportsträcka hem :D

Nu är i alla fall helgen slut och passagerarantalet minskar så här i början på veckan. Det lugnar ner sig i buffen och det är inget hystersikt baguetterace så det är rätt skönt. Det har gått åt enormt med bröd.
Det är bra att helgen är över för nu ska jag ladda upp med bakverk som ska vara på dessertbordet i foodgarden. Man försöker att fylla upp så mycket som möjligt så att motvaktens bagare inte ska behöva starta med en rusch.
Men ibland kan det bli lite rörigt att hinna med och speciellt när man ska mönstra av på helgerna.på soldäck


Igår var det rusning på bröd i buffen.
Så till imorse så laddade jag upp lite till eftersom det var 300 pers mer som skulle äta frukost. Men då blev det inte alls sån rusning på bröd. Det behövdes inte alls fyllas på i samma takt som igår. Så olika det är varje dag.

Jag har precis kommit tillbaka till hytten efter att suttit på soldäck en timme.


Underbart härligt !!!!!
Vi har en arbetsplats med en otrolig utsikt :)

Den bästa tiden är när vi är ligger i hamn, för då finns inte en enda passagerare ombord och personalen får soldäck för sig själva. Då passar vi på att njuta i solen.

suck.....


Egentligen borde jag krypa ner i sängen för det är en tuff frukost imorgon med 1300 frukostätare, men jag känner inte för det.

Helst skulle jag vilja vara hemma och fira påsk med mina närmaste och njuta av det soliga vädret. Visst...man kan ju gå upp på däck och sätta sig en stund men det är inte riktigt samma sak.
Jag har nog drabbats av en släng av hemlängtan.

Jag har nyss suttit i mässen och käkat kex och ost tillsammans med personalkocken, proviantkillen och grönsakstjejen. Vi börjar alla tidigt på morgonen och är lediga på kvällen. Så dom fick bli mitt påsksällskap.
Inte hann jag ta en tårtbit heller för det bara "smascha" till så var alla tre tårtorna slut. Jag som helt plötsligt blev sugen på en tårtbit.

Jag har hunnit med en vända till taxfree också och köpt present till barnbarnet som fyller år sista april och jag tror att han kommer att bli såååå nöjd. Köpte mig lite choklad också så jag kan tröstäta.

Men imorgon när jag vaknar så är allt som vanligt igen och nedräkning kan börja för då är det halvtid och inte många dagar kvar till min semester :)


Visa fler inlägg