sista april


Underbara morgon !!!!!!

Sista april = Valborgsmässoafton och solen skiner för fullt, fåglarna kvittrar och tystnaden omkring (förutom tv ljudet i bakgrunden) så njuter jag för fullt av denna morgon.

Sambon är ledig också men har farit iväg till sitt jobb för att ordna med beställningar. Som färskvaruansvarig så måste han se till att allt beställs hem och har senaste färskvarudatum. Därför gör han det strax innan deadline går ut för att ha bästa koll.

Första dagen på min ledighet brukar jag bara gå omkring här hemma och skrota och bara njuta av lugnet, tystnaden och att bara vara samt sova ifatt några förlorade timmar som man alltid får ombord.
Men idag ska det kalasas och eftermiddagen börjar med barnkalas.
Mitt barnbarn fyller tre år och det måste firas. Jag har handlat present i taxfreebutiken och jag hoppas att han kommer att gilla det. Jag ska bara slå in det i ett fint paket.

Ikväll så blir det ingen majbrasa för ikväll blir det trettioårsfest för mågen. Vi är inbjudna på kalasaparty på volvogården och han ska firas med släkt och vänner.


Så vår dag idag är fullt inplanerad med aktiviteter :D

sista dagen


Nu är jag hemma igen :D

Idag var det en lugn hemresa på bussen och väldigt behagligt till skillnad från förra hemresan. Tack och lov för det för det har inte varit kul att börja semestern med en dålig bussresa hem. Men som oftast är det värst att åka med fredagsresenärer som ska hem på lördagen.

När jag hade jobbat klart mina timmar idag så tänkte jag ta mig en tupplur men som vanligt så har jag alltid svårt att somna när det är min hemgångsdag. Jag ligger jämt och tänker på en massa saker som jag vill göra när jag kommer hem.
Så efter en timmes "lurande" så tog jag mig upp och ut på "poppen".

"Poppen" är akterdäck på mässdäck där personalen kan gå ut och ta en nypa luft. 
Medans vi ( det var några fler där ) står där så hör vi en helikopter närma sig fartyget och vi undrar då genast vad det är frågan om. 

Är det någon som är sjuk och ska hämtas med helikopter, för det händer ibland att en ambulanshelikopter får landa på "plattan" och hämta någon som blivit allvarligt sjuk.

Men denna gång var det en övning av "Rescue and search" helikopter. Dom lade sig och hovrade i samma takt som Cinderella och rätt var det var så öppnades dörren på helikoptern. Vi väntade på vad ytbärgarna skulle göra....tänkte dom fira sig ned eller ?

Men dom följde bara med fartyget i samma takt ( hovrade ) en god stund och så vinkade ytbärgarna till alla som tittade  och sen stängdes dörren och helikoptern drog iväg med full gas.
 Det var rätt häftigt att se.
Jag ångrade att jag inte hade kameran med mig eller åtminstonde mobilen så jag hade kunnat ta kort på det hela.

Nu ska jag njuta av min semester :D 

nu är det nära


Japp :) Då har man jobbat klart för idag.

Innan jag gick till bageriet satte jag en tvättmaskin och nu efter jobb så klädern in i tumlaren.
Bra att slippa släpa smutstvätt med sig hem.
Jag har också plockat i ordning i garderoben och man hinner samla på sig en massa som egentligen är bättre att ha hemma. Så en del har åkt ned i resväskan.

Ikväll blir det en vända till taxfree och inhandla lite grejer. Tänkte kolla efter en mascara och lite annat smink + att det kan tänkas slinka med något drickbart.

Idag har vi varit flera stycken som har varit extra glada och ännu mer blir det imorgon för då har vi hemgång.

Fast det bästa av allt.....MIN SEMESTER BÖRJAR PÅ LÖRDAG !!!!!!!!!

Visa fler inlägg