psykisk press


Sambon har idag varit och lämnat sina blodprover.

Nu får vi vänta och höra om gulsotsvärdena har sjunkit ytterligare. Han är i alla fall inte lika gul längre även om man fortfarande ser lite grand.
Dietisten ringde idag också så han får nu energidryckerna utskrivna på recept så det blir lite billigare. Dom hjälper i alla fall till och den här väldiga tröttheten som var tidigare har avtagit.

Jag hörde på nyhetsmorgon imorse att det skulle tillsättas en utredning om varför det var så långa väntetider på att komma igång med behandlingar om man fått cancer. I en del landsting kunde man få vänta upp till sjuttio dagar innan behandling satte igång. Horribelt säger jag.

Jag hade inte en aning om att det var så långa väntetider.

Men vi har ju börjat förstå det nu. Det har snart gått en månad sedan samon fick bekräftat vad som var fel. Vi fick sedan vänta två veckor innan sambon fick träffa doktorn och att det skulle göras fler röntgenprover innan behandling. Det hinner gå ytterligare två veckor minst innan alla röntgenplåtar är klara och diskutterade av läkarna, för vår del. Men doktorn sa i alla fall att om proverna inte visar någon spridning så blir operation innan september är slut.

Fast det är väl så att cancertumörer inte växer i blixtfart och det är bara den som drabbas som tycker att det går sakta att komma igång och få behandling. En stor psykisk press. (mina spekulationer)sågning


Jag bytte arbetsuppgifter efter slagen med lien.

Det ligger tre stora högar med ved efter trädfällningen som ska sågas upp. Det blev i alla fall lite som jag sågade och jag fortsätter väl en stund imorgon.


 Travade upp det lill jag sågat (i lilla rutan) Det andra sågade jag och travade förra året.
Sambon och jag fick besök av äldsta dottern, mågen och barnbarnen. Det blev en spontan grillmiddag och lek. Alltid roligt med spontana besök och spontana middagar. Men dom fick inhandla lite mat och ta med sig för vi har inget lager härute i stugan. Men glass fanns det till efterrätt i alla fall.

usch åska..


Så förbaskat typiskt !!!!

Molnen har dragit ihop sig och bildat regnmoln. Nu regnar det också och det innebär slut med trädgårdspyssel för min del. Jag har i alla fall hunnit att slå med lien på lite fler ytor och räfsat ihop några högar.

Usch usch usch NU åskar det också !!!!

Och jag som är själv här !!! Hoppas sambon kommer snart.....
Jag avskyr åska och blixtar.

Jag får dra på radion på högsta volym så hör jag inget....arkivbild från i vårasövning ger färdighet


Jag måste ta en vilostund.

Väldans vad det blev svettigt och varmt av att slå med lie.

Inte har man den rätta "sfvungen" heller. Några lie tag går bra, men dom flesta gånger halvbra. Nu tar jag tag i räfsan en stund och räfsar bort det yttersta lagret.

Men jag har stor tomt att öva på och övning ger färdighet ;)

Sambon åkte själv in till stan.
vakna i stugan


God morgon allihopa !!!

Härlig morgon att få vakna i stugan. Solen tittar fram och det verkar än så länge lovande.
Det blir lite småpyssel och fixande i trädgården för att försöka snygga till allt övervuxet. Nåja inte allt, för det finns inte kraft till att fixa allt. Men något kan man göra bättre.

Sambon ska ta sig till vårdcentralen och lämna sina blodprover idag. Jag tror inte att jag följer med denna gång. Men jag hinner ändra mig och kanske jag kommer på något som ska inhandlas och följer med. Sedan sambon blev utskriven från lasarettet så har vi inte varit ifrån varandra långa stunder.
Det kan nog vara bra att vi är lite själva emellanåt. Men det får inte bli för långa stunder...... ;)

Nähä....om man skulle sätta lite fart nu då......


Keep on........

blandad infokompott


Jag plockade fram lien när vi kom ut till stugan.
Gräset har vuxit sig så högt att prova med grästrimmern är lönlöst. Nu är det inte lätt att slå med lie när gräset är vått och halvligger på marken. Något bättre blev det i alla fall. Jag får ta nya tag med lien imorgon.

Vi håller också på och kollar upp vad vi har för försäkringar. Men det ser bara ut som om vi är skyddade mot olycksfall och det är väl vad man först försäkrar sig emot. Sjukdom...nej. För det finns ju inte på kartan, tror man. Om man ska ha försäkring mot sjukdom så ska man ha tecknat livförsäkring och det har/hade inte vi.
Det kan faktiskt vara en bra säkerhet om man är husägare och har lån eller har stora lån överhuvudtaget.
Så ett tips till er alla som har stora lån.....Fixa livförsäkring !!! Vi har bara olycksfall.

Mitt i alltihopa så har jag länge tittat på en ny mobil och nu har jag beställt en på NetOnNet.
En LG Optimus 500 one för drygt 1400 kr + frakt. Den verkar ha alla dom funktionerna som jag har behov av men ändå är en modell som passar bra för surf på mobilen. Hoppas bara att den är som jag förväntar. Hur som helst så är den ett några snäpp bättre än den jag har.Sambon får överta min Nokia music express
Då får han kamera i sin mobil och kan titta på mms bilder som han ibland får.
Han kan kassera sin gamla Nokia mobil, tycker jag. Fördelen är ju att det är samma system så han behöver inte lära sig så mycket nytt i menyerna.
röntgen


Tog oss in till Västerås vid halv nio och kom hem halv två.

Först till blodprovcentralen för att lämna prover men där var så lång kö och sambon ville då ta proverna efter röntgen för vi hade tid där klockan tio. Upp på röntgen och spruta med kontrastvätska och sen en timme senare var han klar. Vi tog oss ner till blodproverna igen och frågade först i lucka om det gick bra fast han hade kontrastvätska i omlopp. Jodå, svarade "luckan" och sambon in och började ta prover.

Hur som helst så sa då blodprovssköterskan att det gick inte med kontrastvätska utan sambon fick vänta i 24 timmar. Det får bli projekt imorgon, men då i Köping. Nu blev det så att röntgen ville ta ytterligare en bild och vi fick vänta en timme till innan vi tog oss upp på röntgen igen för en ny bild.


Nu har vi i alla fall tagit oss ut till stugan och vi tänker sova kvar här.

Det är första natten här på ett par månader och det ska bli så mysigt.


upp till var och en
Det är upp till var och en,
 men en mycket tacksam gåva!!!
 
För alla som drabbas

.........................................


Ca 900 personer drabbas varje år i Sverige av cancer i bukspottskörteln. Min sambo är en av dom. Här behövs mer forskning. Din hjälp kan bidra till att komma ett steg närmare ett framsteg att bota cancer i bukspottskörteln.

Skänk via SMS

SMS:a BESEGRA 5543 till 72988 för att skänka 50 kr till insamlingen. Om du skriver in ditt namn efter insamlingens idnummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.
Exempel: BESEGRA 5543 Johan Ek
röntgendags


Imorgon blir det till att kliva upp tidigt.

Det är äntligen dags för skiktröntgen och det är kl.10.00 vi ska vara där. Det lär ta ett tag för han ska väl få i sig sån där kontrastvätska först kan jag tro. Men innan röntgen så tar vi oss till provcentralen för sambon är uppmanad att lämna nya blodprover imorgon. Det kanske inte är så bra att ta dom efter att ha druckit kontrastvätska. Om det är så det vet vi inte men ingen ide att chansa.

Idag kom också brev från akademiska sjukhuset och en tid för röntgen på nuclearmedicin. Tiden vi fick är nästa tisdag.
Vi ska kolla upp det här med sjuktaxi om vi kan ta den till Uppsala för jag är inte så pigg på att köra dit. Jag har inga problem att köra bil långt annars men just den här resan vill jag slippa köra.

Instruktioner följde med brevet också. Dom sprutar in ett radioaktivt ämne i blodet för att kunna se dom angripna områdena bättre. Sambon kommer att att utge en viss strålning i ca tolv timmar efteråt. Det avråddes från att gravida och barn inte skulle färdas i samma bil och om man hade spädbarn så skulle man se till att dom inte var i närheten, om det gick att ordna. Det var speciellt barn och gravida i närheten som detta gällde.

keep on waiting.....

hästparadis


När idrotten var slut på tv´n vid tresnåret så for vi på en utflykt.

Det blev till Strömsholm, hästarnas paradis. Här finns också ett av dom få gymnasierna för ridintresserade. Jag tror det finns kvar i alla fall. Grand National sänds också härifrån pngstdagen varje år (f.d pingstdag)Gott om ekar och riktigt gamla sådana finns det också här i naturreservatet.

Vi tog oss sen till hotell Gillet i gamla stan i Köping och åt en god två rätters middag.Nu är det tv kväll resten av kvällen.


Visa fler inlägg