pecanpajens kampanj


Ha ha ha :D  

Vilket positivt gensvar på facebook!!!!

Pecanpajen ut ur kallskänken glädjer många.

Här kommer lite info om varför vi är glada (även fast jag tycker den är god)
Jga har lånat nedanstående kommentar från fb.

.........................................................

Kategori:
Organisationer - Mänskliga rättigheter
Beskrivning:
Pecanpajen ska ut ur kallskänken. Ingen vet vad den har där att göra och ingen vet varför den kom dit. Den är omöjlig att skära och den är kladdig och jävlig så därför ska PECANPAJEN UT UR KALLSKÄNKEN!!
Bilden också lånad och jag har blurrat ansiktet.


Men till pecanpajens försvar vill jag säga:

Den bör endast tillagas i en hemma ugn !!!!
I liten skala ;)
det är över nu ;)


På facebook så finns det en grupp som heter "Pecanpajen ut ur kallskänken" och nu ÄNTLIGEN så blir den ett minne blott.

För oss i bageriet är det en paj som tar oerhört lång tid att göra. Ca två timmars förberedande med att göra mördeg som sen ska kavlas och bläck som ska fodras. Sen ska man göra fyllningen som är ett väldigt kladd med all sirap och annat som ska i.
Efter det så ska den stå i ugnen ca två timmar. Jag pratar alltså inte om en liten rund form som är lagom att göra hemma i sin ugn utan det här är större mängder.

För kallskänkens dessertbänk så är det ett himla kladd att skära den i bitar.

Men nu så åker den ut :D
Jag var till köksmästaren igår och gav förslag på en ny kaka som vi kan ha istället och han "köpte" det :D

.................................................................

Imorse var jag på övning, livbåtsövning.
Vi fick öva på att koppla på en livbåt (skal) på en krok och hissa upp och ut över relingen.
första dagen gjord


Första dagen är avklarad...nja nästan...för jag har ett uppdrag kvar att göra.

Det kommer hem en "häck" med mjöl som jag ska gå tillbaka till bageriet och ta reda på. Den måste förankras fast, ifall att det skulle börja blåsa och då är det inte så bra om den inte är fast. Mjölhäcken väger en hel del och sätts den i rullning så kan det gå sönder saker.

Det har varit fullt upp att göra idag för första dagen är alltid lite rörig innan man har full koll på vad som ska göras. Men nu har jag koll på läget och planerat upp några dagar framåt. Bakverk som vi gör till dessertbordet i foodgarden behövs fyllas på efter att ha kollat dessertbänkens frys med backup.
Så jag har gjort en liten lista på vad som ska göras och vilket jag ska göra först.

............................................................

För övrigt så har jag läst ikapp lite bloggar som jag följer. Jag har ju missat en del när jag var i Kina så jag har lite att läsa. Naturligtvis så kan jag ju inte läsa allt som skrivits för det skulle ta för lång tid. Det som är jobbigt med den här bärbara datorn som jag släpar fram och tillbaka är att ibland är den såååå seg och man tröttnar på att vänta på att sidan ska laddas upp när man är ombord 
Ibland har vi så dålig täckning på nätet att man skippar att läsa något för tillfället.

Nej nu är det dags att ta en vända till bageriet.........igång på jobb igen


Först problemet med kommentarer på bloggen.

Jag har inte fått något svar från blogg.se ännu. Men jag gick in på design, kodmallar och klickade på "spara kodmallar"
Det var rekommendationen förra gången när blogg.se hade problem, när man inte såg sina inlägg och bara headern.
Nu har kommentarerna börjat trilla in igen :) Så det kanske var så enkelt att göra om man har problem.

Nu är jag ombord igen på Cinderella efter min semester. Det kändes rätt okej att åka på jobb för vädret var inte det bästa. Det var också väldigt trevligt att få träffa sina kolleger igen.

Det har blivit lite nyheter under den tid jag varit borta. Den nya köksmästaren som började strax innan jag gick på semestern har tillsammans med dom andra köksmästarna kommit med nya ideer. Dom mesta förändringarna märks nog i mässen för här har det dels blivit nya mattider och matsortimentet har ändrats.
Det är inte lika stort utbud på matsortimentet. Det har däremot tillkommit fler sallader och det är väl kanske för att det ska vara nyttigare kost kan jag tänka.

För bageriets del så har fikabrödet till personalen minskats ner till tre dagar i veckan :( och det tycker jag är tråkigt för en kaka till kaffet är ju alltid gott och uppskattat. Men det får visa sig längre fram om beslutet kommer att kvarstå eller om det blir varje dag igen.

ett fel på bloggen !!


Något är fel på bloggen !!!

Jag har funderat varför jag inte fått någon kommentar på länge så jag testade att skriva en kommentar.

Då upptäcker jag att det är fel för det går inte.

Nu har jag bett Blogg.se att se till att ordna problemet. Hoppas att det löser sig snabbt för det är trevligt att få en kommentar.


dags igen...


Nu är semestern slut :(

Idag är det dags igen för jobb ombord i tio dagar. Jag håller på att packa väskan och fixa det sista här hemma innan det är dags att bege sig till bussen.

Det känns faktiskt inte så jobbigt att ge sig iväg för det är kallt och blåsigt och det regnar. Det har varit mycket jobbigare om det varit fint sommarväder.

Aptitretare....


Nej !!!

Det här var ingen mat för mig att knapra på.....

Grillspett som man kunde köpa i Beijing.Det här däremot såg väldigt frestande ut. Kanderade frukter på spett.

åka karusell


Igår och idag har varit så sköna och trevliga dagar.
Jag har fått träffa alla mina tre barn och barnbarnen efter att vi kommit hem från Kina. Igår var äldsta dottern med sin familj här och blev bjudna på grillmat och idag var yngsta dottern med sin familj här på fika.
Sonen hämtade mig och sambon på Arlanda natten till igår samt kom en stund på dagen innan han begav sig och hämtade sin sambo som mönstrade av från Cinderella igår.

Sambon och jag behöll dom två äldsta barnbarnen kvar här idag för vi ville ner på stan och roa oss och tjejerna. Det är Köpingsfesten här i stan och massor med knallar och karuseller.
Man kunde ( om man är barn ) få känna på att befinna sig inne i en bubbla flyande på vattnet. Det så rätt häftigt och kul ut.Sambon skickades upp i larven med tjejerna...Yngsta tjejen ville åka hästkarusell, men valde "prinsessvagnen"
För dom riktigt stora och våghalsiga kunde man åka denna.
Sen fick tjejerna hoppa "bungy jump"Sambon och stortjejen åkte ocksså virvelvinden och lilltjejen fick ta tåget. Små radiobilar för dom minsta var också populärt och roligt för tjejerna.
Naturligtvis blev det ju till att ta lite lotter på vinst varje gång för tjejerna och bollkastning på burkar för sambon.
Hungriga av karusellåkande blir man ju. Men det blev inget uteätande utan det fick bli varm korv med bröd hemma.

Därefter skjutsade vi hem tjejerna och for till stugan för att kolla läget och det blir en hel del jobb när jag kommer hem igen. För gräset har växt en hel del sen vi åkte till Kina. Mitt bland det höga gräset så kommer det ju ängsblommor så det får väl blomma över innan jag slår gräset.

NU behöver jag hjälp av er läsare för det var en blomma som jag aldrig sett som blommade vid stugan.
En .....vad jag förmodar ängsblomma. Men jag har aldrig sett den förut.Blommorna växte ungefär som på en riddarsporre.

Är det någon som vet vad den heter så lämna gärna en kommentar.

Tyvärr så blåste det så kallt och har gjort hela dagen så det blev bara ett snabbt kort taget ( dumt nog ) för jag frös så in i bomben.skyskrapor


Det var enormt mycket skyskrapor i Beijing

Vårat hotell som vi bodde på.
Någon måste ju putsa fönster !!!!
Visa fler inlägg