pecanpajens kampanj


Ha ha ha :D  

Vilket positivt gensvar på facebook!!!!

Pecanpajen ut ur kallskänken glädjer många.

Här kommer lite info om varför vi är glada (även fast jag tycker den är god)
Jga har lånat nedanstående kommentar från fb.

.........................................................

Kategori:
Organisationer - Mänskliga rättigheter
Beskrivning:
Pecanpajen ska ut ur kallskänken. Ingen vet vad den har där att göra och ingen vet varför den kom dit. Den är omöjlig att skära och den är kladdig och jävlig så därför ska PECANPAJEN UT UR KALLSKÄNKEN!!




Bilden också lånad och jag har blurrat ansiktet.


Men till pecanpajens försvar vill jag säga:

Den bör endast tillagas i en hemma ugn !!!!
I liten skala ;)




det är över nu ;)


På facebook så finns det en grupp som heter "Pecanpajen ut ur kallskänken" och nu ÄNTLIGEN så blir den ett minne blott.

För oss i bageriet är det en paj som tar oerhört lång tid att göra. Ca två timmars förberedande med att göra mördeg som sen ska kavlas och bläck som ska fodras. Sen ska man göra fyllningen som är ett väldigt kladd med all sirap och annat som ska i.
Efter det så ska den stå i ugnen ca två timmar. Jag pratar alltså inte om en liten rund form som är lagom att göra hemma i sin ugn utan det här är större mängder.

För kallskänkens dessertbänk så är det ett himla kladd att skära den i bitar.

Men nu så åker den ut :D
Jag var till köksmästaren igår och gav förslag på en ny kaka som vi kan ha istället och han "köpte" det :D

.................................................................

Imorse var jag på övning, livbåtsövning.
Vi fick öva på att koppla på en livbåt (skal) på en krok och hissa upp och ut över relingen.




första dagen gjord


Första dagen är avklarad...nja nästan...för jag har ett uppdrag kvar att göra.

Det kommer hem en "häck" med mjöl som jag ska gå tillbaka till bageriet och ta reda på. Den måste förankras fast, ifall att det skulle börja blåsa och då är det inte så bra om den inte är fast. Mjölhäcken väger en hel del och sätts den i rullning så kan det gå sönder saker.

Det har varit fullt upp att göra idag för första dagen är alltid lite rörig innan man har full koll på vad som ska göras. Men nu har jag koll på läget och planerat upp några dagar framåt. Bakverk som vi gör till dessertbordet i foodgarden behövs fyllas på efter att ha kollat dessertbänkens frys med backup.
Så jag har gjort en liten lista på vad som ska göras och vilket jag ska göra först.

............................................................

För övrigt så har jag läst ikapp lite bloggar som jag följer. Jag har ju missat en del när jag var i Kina så jag har lite att läsa. Naturligtvis så kan jag ju inte läsa allt som skrivits för det skulle ta för lång tid. Det som är jobbigt med den här bärbara datorn som jag släpar fram och tillbaka är att ibland är den såååå seg och man tröttnar på att vänta på att sidan ska laddas upp när man är ombord 
Ibland har vi så dålig täckning på nätet att man skippar att läsa något för tillfället.

Nej nu är det dags att ta en vända till bageriet.........



Visa fler inlägg