ingen pizza på ett tag


Vips så var förmiddagen borta !!!

Det bästa av allt med denna förmiddag var att medan maken och jag intog vårat kaffe så blev fönstren putsade.
Ca fyrtio minuter tog det att putsa alla nio fönstren + glasdörren mellan hus och garage. Vi offrar några pizzainköp och chips och dricka för detta ändamål och det är det helt klart värt. Vilken tur att vi åt pizza igår kväll så nu kan vi vara utan ett tag ;)

Nu är det väl dags att fixa till sig och försöka göra något vettigt. Kortspel står på kvällsmenyn i alla fall och vi skulle visst bli bjudna på lite gott att äta av våra bästaste kortspelskompisar.


Keep on living...........


en eloge


Hemma igen och vi känner oss ganska möra efter dagen.

Även fast vi bara kört Köping - Stockholm t.o.r så känner vi oss urlakade. Naturligtvis så är det ju hela situationen som vi  hamnat i som gör oss möra.  Röntgen gick bra och det tog oss drygt en timme på Huddinge. Men vilken trevlig personal vi har mött både förra gången vi var där och idag.

Den här röntgensköterskan kom ut med vattneblandningen till dom väntande patienterna och hon hälsade med att ta i hand på även sällskapen som följde med patienten. Hon skapade en så värmande stämning i väntrummet och pratade med alla. Man blev faktiskt förvånad över ett sån hjärtligt bemötande.

Likadant var det förra gången när vi kom till kirurgavdelningen för att anmäla och betala patientavgiften så började sköterska genast förklara och berätta om hur man hittade hit och dit. Utan att vi hade frågat om det men det skapade genast ett hjärtligt bemötande. Vi har inte träffat en enda personal som inte har tagit sig tid och ge ett bemötande på ett suveränt sett. En stor eloge till Huddinge, Karolinska.
På vägen hem så ringde min mobil och det var från Försäkringskassan.... Dom ville höra varför jag sökt närståendepenning nu när jag var sjukskriven. Det är alltså två olika instanser som handhar dessa ärenden och dom ville väl kolla upp om jag fuskar eller vad dom ville ???

Det är bara det att dom kan ju slå i sin data och se att jag inte har tagit ut några närståendedagar !!! (tycker jag)
Sen kan dom ju kolla att jag precis har fått det beviljat. Dom 60 dagarna är till för att hjälpa en patient som är allvarligt sjuk och t.ex är i livets slutskede.

Nu sa jag till killen att just nu är inte det aktuellt utan det är en ansökan i förberedande syft,e för den här sjukdomen kan ändra sig väldigt snabbt från att vara pigg och verka alert, till att ändra sig på ett par dagar till det sämre och har jag då inte dessa dagar ansökta och klara så står jag ju där utan.
Det förstod han, sa han. Men han får ringa imorgon och prata med mig om sjukskrivningen som han också ville prata om, bad jag honom.

För det bar sig inte bättre än att jag körde fel på vägen hem och hamnade i Södertälje. Fick åka genom hela centrum (gamla vägen) ut på E20 igen.....ridå......
Så med andra ord; man ska inte prata i mobilen medan man kör och min vägvisare som satt i passagerarsätet sa ja, ja när jag pekade om jag skulle svänga av där.......not.....visade det sig :PKeep on living..............


datortomografi


Godmorgon allihopa !!

Frukost intagen och nu är det massor med kaffe som gäller.
Idag har vi bara en plan och det är att åka till Huddinge, Karolinska. Maken ska röntga bukspottskörteln och intilliggande organ. Det blir en datortomografi, en sån där röntgen som man åker in i ett rör liggandes på en brits.
Läkarna vill ha senaste röntgen på hur det ser ut inför operationen nästa vecka.

Det blir också en till röntgen samma dag han läggs in den sjunde december.
 Dagen efter, den åttonde så utförs whipple- operationen.

Keep on living..............

Visa fler inlägg