ingen pizza på ett tag


Vips så var förmiddagen borta !!!

Det bästa av allt med denna förmiddag var att medan maken och jag intog vårat kaffe så blev fönstren putsade.
Ca fyrtio minuter tog det att putsa alla nio fönstren + glasdörren mellan hus och garage. Vi offrar några pizzainköp och chips och dricka för detta ändamål och det är det helt klart värt. Vilken tur att vi åt pizza igår kväll så nu kan vi vara utan ett tag ;)

Nu är det väl dags att fixa till sig och försöka göra något vettigt. Kortspel står på kvällsmenyn i alla fall och vi skulle visst bli bjudna på lite gott att äta av våra bästaste kortspelskompisar.


Keep on living...........


en eloge


Hemma igen och vi känner oss ganska möra efter dagen.

Även fast vi bara kört Köping - Stockholm t.o.r så känner vi oss urlakade. Naturligtvis så är det ju hela situationen som vi  hamnat i som gör oss möra.  Röntgen gick bra och det tog oss drygt en timme på Huddinge. Men vilken trevlig personal vi har mött både förra gången vi var där och idag.

Den här röntgensköterskan kom ut med vattneblandningen till dom väntande patienterna och hon hälsade med att ta i hand på även sällskapen som följde med patienten. Hon skapade en så värmande stämning i väntrummet och pratade med alla. Man blev faktiskt förvånad över ett sån hjärtligt bemötande.

Likadant var det förra gången när vi kom till kirurgavdelningen för att anmäla och betala patientavgiften så började sköterska genast förklara och berätta om hur man hittade hit och dit. Utan att vi hade frågat om det men det skapade genast ett hjärtligt bemötande. Vi har inte träffat en enda personal som inte har tagit sig tid och ge ett bemötande på ett suveränt sett. En stor eloge till Huddinge, Karolinska.
På vägen hem så ringde min mobil och det var från Försäkringskassan.... Dom ville höra varför jag sökt närståendepenning nu när jag var sjukskriven. Det är alltså två olika instanser som handhar dessa ärenden och dom ville väl kolla upp om jag fuskar eller vad dom ville ???

Det är bara det att dom kan ju slå i sin data och se att jag inte har tagit ut några närståendedagar !!! (tycker jag)
Sen kan dom ju kolla att jag precis har fått det beviljat. Dom 60 dagarna är till för att hjälpa en patient som är allvarligt sjuk och t.ex är i livets slutskede.

Nu sa jag till killen att just nu är inte det aktuellt utan det är en ansökan i förberedande syft,e för den här sjukdomen kan ändra sig väldigt snabbt från att vara pigg och verka alert, till att ändra sig på ett par dagar till det sämre och har jag då inte dessa dagar ansökta och klara så står jag ju där utan.
Det förstod han, sa han. Men han får ringa imorgon och prata med mig om sjukskrivningen som han också ville prata om, bad jag honom.

För det bar sig inte bättre än att jag körde fel på vägen hem och hamnade i Södertälje. Fick åka genom hela centrum (gamla vägen) ut på E20 igen.....ridå......
Så med andra ord; man ska inte prata i mobilen medan man kör och min vägvisare som satt i passagerarsätet sa ja, ja när jag pekade om jag skulle svänga av där.......not.....visade det sig :PKeep on living..............


datortomografi


Godmorgon allihopa !!

Frukost intagen och nu är det massor med kaffe som gäller.
Idag har vi bara en plan och det är att åka till Huddinge, Karolinska. Maken ska röntga bukspottskörteln och intilliggande organ. Det blir en datortomografi, en sån där röntgen som man åker in i ett rör liggandes på en brits.
Läkarna vill ha senaste röntgen på hur det ser ut inför operationen nästa vecka.

Det blir också en till röntgen samma dag han läggs in den sjunde december.
 Dagen efter, den åttonde så utförs whipple- operationen.

Keep on living..............

Ett fjärran ekoJag har fastnat i en bok......Snön ligger tung över den skotska staden St Andrews när studenten Alex Gilbey och hans tre polare hittar en kvinna knivskuren och döende på kyrkogården. De fyra killarna misstänks för mordet och trots att de aldrig döms blir de märkta för livet. Tjugofem år senare hoppas polisen att den nya DNA-tekniken ska kunna lösa det mystiska mordet. Men när man börjar röra i det förflutna avslöjas nya grymheter och snart svävar fler människor i livsfara.


källa:
http://www.boksidan.net/bok.asp?bokid=5885


Jag sträckläser den just nu och den är riktigt bra.
Gillar du kriminaldeckare så rekomenderar jag den.tungt huvud


Nu har jag ringt till Malmö.

Min kära faster ska begravas på lördag och jag har ringt till hennes efterträdare som tog över fasters blomsteraffär och beställt blommor till begravningen.

På onsdag kväll / torsdag förmiddag bestämmer jag mig för om jag ska åka. Om allt är lugnt här hemma så åker jag. Mina tre barn åker på fredag em när dom jobbat klart och tar mina föräldrar med sig. Åker jag ner till Malmö så åker mina föräldrar med mig på fredag fm.

Jag har också varit hos kuratorn idag och efter det så följde jag yngsta dottern till polisen för att dom skulle ta passfoton hela högen. Det tar lite tid med tre småttingar som inte kan sitta still.

Men nu är jag så tung i huvudet och speciellt efter kuratorbesöket. Det är jobbigt att ventilera sina tankar men jag tror det är nödvändigt också, att inte bära på allt själv.

Keep on moving........


en dag i taget


1: advent och första ljuset har vi tänt ikväll.
Det blev pepparkaksbak idag också hemma hos yngsta dotter.
Dock saknades äldsta barnbarnet för hon var på bio.

...........................


Ikväll känner jag mig rastlös och det kryper i kroppen. Om drygt en vecka är det dags för operation. Det är inget jag ser fram emot men det är enda chansen för maken att få mera tid. Naturligtvis så är jag ju tacksam för att det blir en operation men det är själva operationen som jag oroar mig för. Det är en riskfylld operation. Men jag har fullt förtroende för Huddinge.
Det som också oroar mig är att när dom öppnar och kanske ser en spridning av cancern som inte syns på röntgen upptäcks och att dom bara får sy ihop igen.

Imorgon ska jag till kuratorn igen. Det ska nog bli bra att få komma dit och få "vräka" ur sig den värsta oron som är jobbig att lasta sina närmaste med. Jag vet inte om det hjälper men det kan ju inte bli sämre i alla fall.

På tisdag blir det en vända till Huddinge och datortomografi på bukspottskörteln och delar runt ikring. Dom vill ha senaste bilderna på maken inför operation. Whipple operationen blir den 8 december och maken läggs in dagen innan den 7 december för förberedelser.

Men nu tar vi en dag i taget och riktar in oss på imorgon.

Keep on living.............


en bit på väg


En bit på väg.....

Äntligen är alla fönster klara med adventsljusstakarna. Det går inte med racerfart precis.
Snart beger vi oss till yngsta dottern i alla fall. Maken tycker att det går bra för han äter ju pencillin men jag är i alla fall tveksam till att utsätta sig för onödiga risker.
Men det är han som får avgöra och då blev det så.

Keep on.......


ingen mysfaktor än


Vaknade halv åtta och tänkte kliva upp.

Men nästa gång jag tittade på klockan så var det två timmar senare :O
Nåväl.....nu har vi i alla fall fått i oss morgonkaffet och är redo för dagen. Mannen åker skidor framför Tv´n och jag ska väl försöka få på mig lite kläder och fortsätta pyssla här hemma.

Det ligger gardiner och dukar lite överallt i huset utspritt. Elljusstakar som inte kommit i fönstren står på borden. Adventsljusstakarna med mossa ligger fortfarande ouppackat i sina plastpåsar. En massa banankartonger (8 st) står travade i Tv-rummet. Köket är belamrat av allehanda ting.

Som ni förstår så är det ingen 1:a advents mysfaktor här i huset än.
Vi lämnade allt igår och åkte och bakade pepparkakor med barnbarnen istället. Det var mysigare :)

Tyvärr så är yngsta dotterns lilltjej febrig, annars så har vi varit där idag och bakat pepparkakor med barnbarnen där. Men eftersom mannen har en planerad operation om drygt en vecka så får vi passa oss så han inte blir smittad.
Nu äter han i och för sig pencillin varje dag för att motverka baciller men att utsätta sig direkt med smitta måste vi undvika.

Keep on living.............

Fototriss: Mysigt


Mysigt att gå barfota och känna vattnet sippra mellan tårna
Mysigt att få kladda med blå-lera hur mycket man vill.

Mysigt att få bada med kläderna på.

.............................

På en liten kvällstur med mormor och morfar till Malmön i Köping i somras.
Inte hade vi några badkläder med oss men det går ju bra ändå.
Lilltjejens spontana  kommentar när vi satte oss i bilen för hemfärd var:
-Jag är så lycklig morfar !!! 

Bada med kläderna på, kladda med blå-lera och en alldeles underbar sommarkväll kommer dessa två tjejer inte att glömma i första taget.
Det är mysigt !!!

Vill du se fler mysiga bilder så klickar du här:
http://www.fototriss.blogspot.com/


advent på gång


En början i alla fall.

För nu har jag gjort två fönster klara idag med upphängning av julgardiner så nu är fyra klara.
Men allt står huller om buller gardiner och juldukar i korgar och åtta banankartonger med julpynt. Men jag tar lite i taget för jag orkar inte hålla på hela tiden.

Eftermiddagen idag var vi bjudna till äldsta dottern. Hon hade gjort en pepparkaksdeg och ville ha assistens till barnbarnen. Naturligtvis så måste ju mormor och morfar vara med. Hur skulle det annars gå till ??
Klart att barnbarnen måste ha ett proffs med ;)Keep on living..............


Visa fler inlägg