äntligen behandling på gång


Det känns bra att få veta att nu blir det en behandling.

I eftermiddags vid fyrasnåret så ringde överläkaren och berättade att provsvaren på biopsiprovet som togs på tumören i bukspottskörteln var klart. Han berättade också att det inte blir någon operation för att tre röntgenprover visar på metastaser i levern. Vilket har varit den stora frågan och biopsiproverna som gjorts på levern visar som jag tidigare skrivet inget. Men röntgen talar sitt tydliga språk, enligt läkarna som nu bestämt sig.

Dom kommer att sätta igång cytostatikabehandling, alltså cellgiftsbehandling inom det snaraste. Men först så ska det ordnas så att en injektionsport opereras in och den sätts vanligtvis vid skuldran. Detta för att undvika sönderstuckna ådror. Det skulle också göras så snabbt som möjligt.

Cytostatika ges ofta direkt i blodet (intravenöst) genom injektion eller som dropp.
Oftast åker man hem efter att man har fått cytostatika intravenöst på sjukhuset.  Cytostatika har en fördel jämfört med operation och strålbehandling. Medlen förs med blodet ut i hela kroppen och når därför även cancerceller som lossnat från modertumören och är på vandring i blod och lymfa eller har slagit sig ned och vuxit ut till metastaser, dottertumörer.
Cancerbehandling med cytostatika dödar därför också ofta en del av de normala cellerna i till exempel benmärg, hår och slemhinnor. Det kan medföra biverkningar såsom sänkta blodvärden, håravfall och mag-tarmbesvär. Cytostatika ges för att bota cancer eller för att bromsa upp sjukdomsförloppet och lindra symtom när bot inte är möjlig.

källa: http://www.cancerfonden.se/sv/cancer/Undersokningar-och-behandlingar/Behandlingar/Cytostatikabehandling/ 

......................................

Imorgon bitti åker vi till Stockholm för att hälsa på sambons dotter och barnbarn, tvillingtjejerna. Det ska bli roligt att få träffa dom igen och då kan dom få dockorna som vi köpt :)


Keep on living........


nu vet vi


Tråk, tråk, tråk.

En grå och trist söndag vädermässigt så vi tog en biltur mot Strömsholm- Kvicksund- Tumbo- Kungsör- Köping.
Ett stopp i Kvicksund för en kulturtripp till Åholmen där Carl von Linne forskade om blommor.
Så det blev lite höstbilder idag också.

Överläkaren ringde nyss från Västerås och berättade om vad som väntar oss.
Men jag berättar inget nu för vi måste smälta lite om vad som sades.Keep on living..........


jämnställdhet


Jag har nu på morgonen suttit och tittat på veckans bidrag i Fototriss.

http://fototriss.blogspot.com/2011/10/fototriss-del-155-tavlingstema-manligt.html#links

Massor med manliga bilder och hur man ser på vad som är manligt. Jag har också läste en massa kommentarer och jag förundras över att så många lämnar en kommentar om att det som anses manligt, handlar om jämnställdhet.
För mig har manligt och kvinnligt inget med jämnställdhet att göra. Det handlar om valfrihet att kunna välja det man är intresserad av och om det är manligt eller kvinnligt intresse spelar inte för mig någon roll.

Att man anser något som manligt eller kvinnligt, är ett intresse man har. Man dras till sitt intresse av olika skäl. Det är med all säkerhet en påverkan som man har med sig hemifrån, genom kompisar osv. Att det sen är så att killar och tjejer får en övervägande majoritet i vissa intressen och yrken klassas det som manligt och kvinnligt. Det har för mig inget med jämnställdhet att göra. Att blanda ihop begreppen manligt och kvinnligt med jämnställdhet är fel.

Däremot är jämnställdhet; att ha valfriheten att välja vad man vill oavsett kön, yrke, var du kommer ifrån, uppväxt osv. Jämnställdhet är rätten att ha möjlighet att göra det man vill under dom förutsättningar man har. Det har inget med manligt och kvinnligt att göra. Jag tror att ordet jämnställdhet används många gånger och i fel sammanhang. För handen på hjärtat så får snickare, bilmekaniker, skogsarbetare etc för mig vara ett manligt yrke. Jag ser inga som helst problem att slippa stå ute och frysa ändan av mig i ett mansdominerat yrke. Det får för mig gärna vara manligt.

Jämnställdhet är däremot att män och kvinnor ska ha lika lön om de utför samma yrke och har samma utbildning och erfarenhet. Män och kvinnor ska samma rätt att utöva ett yrke med det dom vill. Kvotering bara för att det ska vara lika mellan könen ser jag inte som något viktigt utan för mig är det den som har bästa kompetensen ska utföra uppdraget.
Att sedan kvinnorna/männen inte har intresse för att intressera sig för vissa yrkesroller så blir det automatiskt en kvinnlig och manlig atmosfär inom så kallade kvinnliga och manliga yrken/intressen.

Debatterna om jämnställdhet tycker jag urartar i många fall och jag orkar inte titta och lyssna på såna debatter en längre stund. Naturligtvis är det bra att belysa problemet men jag tycker faktiskt att många "kvinnosakskvinnor" är "ute och cyklar" i sin tro på vad som är jämnställdhet. Många tycks bara se det som ett kvinnligt fenomen, vilket inte jag tycker.

Valfrihet och lika värde är jämnställdhet oavsett kön.


Visa fler inlägg