Bästa programledaren i svt

 
Jag säger bara Ann Lundberg !!!!
 
Alla program som hon är programledare för är helt suveräna.
Jag har precis tittat på första avsnittet av Nya Landgång där dom besökte Svalbard. Har du nu missat det så kolla in programmet. Intressant, lärande och helt magiska bildvyer.
 
http://www.svtplay.se/video/262890/del-1-av-5-forskningskocken
 
Hon är också programledare för Här är ditt kylskåp som också är ett mycket bra och lättsamt program.
 
http://www.svtplay.se/har-ar-ditt-kylskap
 
Men mest känd är nog Ann Lundberg för Antikrundan som hon också gör suveränt bra med sitt lättsamma programledarskap. Här finns ingen länk ännu för dom håller på att spela in sina nya program.
 
 

Bild tagen i garaget på CH hotellet i Gävle nyligen där första (tror jag) programmet spelades in.
 
Jag råder dig i alla fall att kolla in Nya Landgång från Svalbard.
 
Det skulle vara spännande att få åka dit.
 
 
 
 
 

Inget speciellt....

 
Fredagkväll.....
 
Efter vårt Västeråsbesök på lasarettet så blev det en snabb vända in på Biltema. En ny motorvärmare inköptes för på den gamla så tittade elkablarna oroväckande fram. Det var dags att kassera den. Nu är vi förberedda för kyliga dagar som jag hoppas håller sig borta länge.
 
Väl hemma igen så var jag tvungen att lägga mig och vila min stackars rygg. Passade också på att sova en timme och maken han sov på soffan. Vädret gör ju en extra sömnig också.
 
I övrigt så har det inte hänt något mer idag. Jag sysselsätter mig med min släktforskning och timmarna flyger iväg när man har fått upp ett spår på någon man söker efter.
 
Släktens gamla papper....
 
 
 

fikapaus


Sitter i cafeterian på lasarettet.

Jag tar en fika medan maken är hos kuratorn och pratar. Vad ska jag prata om, undrade maken på vägen in. Det brukar lösa sig automatiskt, svarade jag.

Vi kom överens om att han ska ringa efter mig när jag kan komma. Men nu har jag ingen lust att ta upp mina frågor.

Men jag måste....

Jag måste ta reda på vad det finns för hjälp man kan få. Det är ju inte aktuellt med mycket hjälp hemmavid. Men jag vill veta.

Kan man få beställa lite sol så man kan få känna sig lite gladare. Det bara regnar och känns astråkigt.

Fascinerande

 
Det blev till att ställa klockan på väckning till idag.
 
Jag hade en tid hos kiropraktorn klockan åtta. Jag sägar bara det ; Jag är lika fascinerad varje gång jag går ut därifrån. Jag kommer krokig och sned och kan inte gå upprätt när jag med smärtande steg kommer dit och när jag går ut därifrån så kan jag gå upprätt och med lättare steg. Jag till och med kunde kosta på mig ett leende.
 
Jag är svullen och har inflammation i ryggen och är öm. Men känslan att kunna gå ordentligt är helt klart värt den slant som det kostar att gå till kiropraktorn. Jag ska dit en gång till nästa vecka när svullnaden och inflammationen har gett sig. Lite voltaren får hjälpa det på traven.....
 
Nu ska vi ta tag i nästa uppdrag för dagen och det är kuratorn i Västerås. Maken har tid klockan elva på läkares inrådan. Jag ska ha en pratstund också med kuratorn, för att vi ska höra oss för om hjälp här hemma. Om vad det finns för hjälp att få. Just nu behöver vi avlastning med enklare sysslor som underlättar för oss och OM jag ska tillbaka till arbetet inom kort så måste det finnas någon som ser till hemmet. Just nu är det inte aktuellt med att jag ska till jobbet. Det får framtida läkarsvar avgöra.
 
 
 
 
 

Gamla kort

 
Kuratorbesöket avklarades på fm.
 
Sen styrde jag bilen mot Kungsör och föräldrarhemmet. Nu var det bara min pappa hemma för mamma var ute på äventyr. Jag hade tänkt att titta på lite gamla kort och jisses vad kort det finns hemmavid !!!
 
Jag fotade av några gamla Kungsörsfoton. Det är lite svårt att scanna in dom eftersom det var vanligt förr att man klistrade in korten. Sen hittade jag lite kort på mina barn när dom var små och fick mig ett gott skratt åt några. Men jag tänker vara snäll och inte lägga upp dom här.
 
Tittade på några från det jag var liten och skrattade till åt en gammal tv apparat från 60-talet. Då säger min pappa; Den står där nere (i källaren) och eftersom jag ändå var där nere och rotade bland gamla kort så kunde jag ju inte låta bli......
 
Gamla radioapparater finns också kvar men dom är från långt före min tid.
 
 
 
Några gamla tidningar finns också sparat + en hel del av annat också......
 
Jag styrde sen kosan hemåt och hoppade först in på Willys för att handla. Där blev jag bjuden på kaffe av chefen till min make. Vi pratade en god stund och han är så omtänksam om oss. Det värmer gott med en sån chef.
 
Jag köpte lite färdiglagade rätter som bara är att värma på, för när orken tryter så är det perfekt med sån mat. Idag är en sån dag och då fick det bli lasagne till middag.
 
Imorgon bitti så ska jag till kiropraktorn och se till att min rygg blir bra snabbare. Men jag tror att jag tar ett varmt bad och mjukar upp mig lite för jag är stel och framåtböjd.
 
 

En snigel

 
Vad skönt !!!
 
Idag är det bättre för maken. Själv är jag sämre i ryggen.
 
Mulet och grått är det här i Köping idag men inget regn i alla fall, bäst att tillägga. Jag har en kuratortid kvart i elva och idag måste jag ringa till kiropraktorn. Något har hamnat snett, tror jag i alla fall och det brukar hjälpa eller i alla fall gå över snabbare efter ett besök hos kiropraktorn.
 
Sen får jag se vad jag ska hitta på idag. Det lär väl som vanligt inte bli så mycket gjort och med min rygg så blir det ju inte mer gjort heller.
 
 
 
Blir det något gjort så går det i snigelfart....
 
 

Sjukstuga

 
Det är sjukstuga hemma hos oss idag.
 
Maken har legat och sovit hela dagen. Han är totalt utslagen men nu har han vaknat till och placerat sig i soffan framför tv´n. Lite vatten och en halv banan är väl allt han har fått i sig.
 
Själv har jag letat fram en sån där korsett som man har för att se lite smalare ut. Sist jag hade en ryggondasväng så ville jag inte kosta på mig ett sånt där dyrt ryggstöd som finns att köpa på apoteket. Jag nöjde mig med en korsett från Kappahl för dryga hundralappen.
 
Inte har jag ringt till kiropraktorn heller som jag hade tänkt mig. Nej....det här får väl an gå över ändå.
 
Min dag idag, så har jag suttit och letat i kyrkoböcker och kompletterat lite forskning som jag har gjort. Jag tog mig till biblioteket för att låna en bok "Det rena landet" av Maja Hagerman som jag berättade nyligen om i ett inlägg. Jag lånade också "Fader okänd" för det stöter man på ofta i födelseböckerna. Men den boken gav inte mer än jag visste tidigare.
 
När jag kommer hem igen efter mitt uppdrag som jag ska iväg på så ska jag ta tag i en släkting till maken som ville veta mer om sin dövstumme farmors pappa. Jag får se om jag kan hitta något mer om honom än det jag redan hittat. Hur var det att vara dövstum när man föds 1852 ?
 
Jag har en hel del uppgifter som ska föras in i släktforskarprogrammet också. Mycket ligger noterat på papperslappar som jag har hittat och kompletterat till tidigare färdiga uppgifter.
 
Men först som sagt ett uppdrag....barnpassning en stund hos äldsta dottern medan dom åker och storhandlar.
Dom ska bara natta barnen först innan jag kommer, för mormors rygg tillåter inga barnaktiviteter.
 
 
 
 

Biverkningar

 
Ingen bra start idag.
 
Biverkningarna från medicinen har gett sig till känna. Illamåendet har slagit till med full kraft så den här dagen har ingen bra början.
 
Jag har fixat kaffe och börjar vakna till efter att ha sovit som en stock. Maken har nog varit uppe och vankat men jag har inte hört något. När jag sover så märker jag ingenting för jag är inte lättväckt. Maken brukar säga det; Det är tur att du kan sova för jag kan tända lyset och greja och du märker ingenting.
 
Det jag kanske inte är så bra alla gånger att sova så där tungt, när man inte vaknar till om något händer. Det har hänt att det varit värsta åskoväder ute och jag hara bara fortsatt att sova medan andra har vaknat till förskräckta av åsksmällarna.
 
Nu ska jag försöka ringa och få fatt på min kiropraktor så han kan hjälpa mig med min rygg.
 
 
 

Jag funderar...

 
Jag längtar ombord.....
 
Jag saknar mitt jobb och mina arbetskollegor. Men vad gör man när inte själen mår så bra och till på råga har jag fått ryggskott. Jag måste titta tillbaka i bloggen för jag har för mig att jag fick ryggskott förra gången också när jag var hemma en längre tid. 
 
Lyfta mjölsäckar och annat tungt är inget problem men att ta ett ynka klädesplagg från soffan gick inte alls :p
det fick jag känna av idag. Men är det inte så.....att om själen inte mår bra så kommer ofta andra krämpor som ett brev på posten ??
 
Det är i alla fall vad jag tror på. Det här är ett stort problem för mig. Att inte kunna jobba.
 
Jag som alltid har jobbat vad som än händer runt mig, så har jag kunnat pussla ihop jobb och privata händelser. Det har varit en ventil och en slags terapi. Men nu......med mitt jobb att vara borta från hemmet längre perioder så funkar det inte.
 
Maken behöver mitt sällskap och tryggheten att inte känna sig ensam hemma.
 
Sjömansjobb.......ett jobb som jag trivs väldigt bra med. Jobba tio dagar, ledig tio dagar....hur perfekt som helst och jag får göra det jag gillar......jobba i bageri.
 
Alla otroliga arbetskamrater som finns ombord från alla håll och kanter i Sverige, Finland och Åland.
 
Ja, jag längtar ombord och jag vet inte hur jag ska lösa det hela. Men just nu så mår jag inget bra, läget är inget bra och ryggen är nu inget bra heller. Så något jobb blir det ju inte. Man måste vara frisk för att kunna jobba.
 
Min semester är lagd på is. En semester som skulle pågå nu, då maken och jag skulle resa iväg och göra något kul. Det får vi vänta med.
 
Mina dagar i Gävle har i alla fall gett ny energi till mig och det är viktigt.
 
 
 
 
 
 

Lite mer ljummet

 
Nu får maken tänka sig för.....
 
Allt som är drickbart ska vara ljummet. Vi åt jästa pannkakor till middag idag och då är det ju alltid gott med ett glas med kall mjölk till. Men inte för maken.....han fick micra sin mjölk ljummen. Sen glömde han bort sig när han skulle svälja sina tabletter och tar kranvatten. Men si det gick inte och det blev till att micra vattenglaset så att han kunde svälja sina tabletter. Cellgifterna orsakar en smärtkänsla i halsen och drar ihop sig av den kalla drycken.
 
Så nu står det tillbringare med vatten för att få rumstemperatur. Yougerth som han brukar ta till frukost direkt ur kylen är bara att glömma just nu och allt annat som ska drickas/ätas kallt. Hur gott är det ?? och hur bär man sig åt med dessa kylvaror ?? Allt måste tydligen ställas fram och få rumstemperatur. Nu hoppas jag verkligen att det här inte håller i sig allt för många dagar. Det blir värre för varje behandling sa doktorn igår. Det är vantar på när han ska ta något ur kylen. Konstiga biverkningar !!!
 
Första behandlingen kände maken bara av detta första dagen och pyttelite, men den här gången har reaktionen varit starkare. Vi får väl se hur det är imorgon om det håller i sig eller om det är värst idag.
 
Min rygg har blivit värre framåt kvällen och jag ser ut som ett S när jag går. Jag känner mig som ett S i alla fall. Det blir till att ringa kiropraktorn imorgon skulle jag tro.
 
I övrigt så har vi varit och firat sexåringen idag. Jag som brukar vara snabb och fotografera tog inte ett enda kort så det får bli ett från arkivet istället.
 
Mormors lilla stumpa som fyller sex år idag.
 
 
Visa fler inlägg