lugnt


Nu närmar sig dagarna för hemgång.

Det är dags att börja planera för överlämning till mitt motpass som ska avlösa mig på fredag. Men det ser just nu bra ut och jag har läget under kontroll. Idag har det varit kallisbyte ett par dagar senare än vanligt. Dom har haft förskjutning på sin bytesdag på grund av docken i Landskrona. Så det känns lite konstigt för normalt så skulle mitt gäng ha fem dagar kvar till hemgång.

Igår kväll pratade jag med sjuksyrran ombord för att höra mig för om vätska i buken som maken drabbats av. Jag hade ingen kunskap om vad det innebar så jag fick förklarat för mig hur det går tillväga att tömma buken på vätska. Efter det kändes det lite lugnare. Jag googlade också på detta för att få veta lite mer. Jag somnade lugnt igår kväll utan att ligga och oroa mig. Men det kändes väldigt frustrerande att inte fatta vad det innebar.
Visst har jag räknat med komplikationer men då mer i samband med cellgiftsbehandlingen.

Men idag har det kännts bättre igen.
Maken skickade ett meddelande halv sex att han var klar och väntade på skjuts hem, något mer vet jag inte just nu utan jag ringer honom senare ikväll.

Snart ska jag pallra mig upp till Taxfree och handla och jag ska förbi Spa och boka en helkroppsmassage till imorgon. Eller så tar jag någon annan behandling, jag får se.

Det låg en lapp på bakbordet inatt när jag...

img058 (MMS)

Det låg en lapp på bakbordet inatt när jag kom på jobb. Det piggar upp med trevliga meddelanden. Det känns bättre idag. Igår kväll kände jag mig frustrerad över bakslaget även fast jag vet att det är en tuff tid som vi har.

uppskjuten behandling


Det var inget bra.

Har pratat med maken för att höra hur det gick idag.
Han har varit hos läkaren och skulle få reda på provsvaren som han tog förra veckan och röntgensvar.
Imorgon skulle dom ha påbörjat cytostatikabehandlingen men den är nu uppskjuten.

Det visade sig att han har vätska i buken och det måste åtgärdas först. Så imorgon har han tid för ultraljudsundersökning för att läkarna ska ta reda på mer. Han uppfattade också att dom skulle åtgärda det imorgon. Det här lät ju inte så positivt och nu önskar jag att jag hade varit med och hört vad läkaren sa.

Min magkänsla säger mig att det är vätska från bukspottskörteln som läcker.
Det positiva är att nu gick det snabbt med att få undersökningen.

Det hade också kommit upp på tal från läkaren idag, att maken hade fått vänta länge på behandling.
Ja minsann det ska gudarna veta att vi fick vänta länge på behandling. Alldeles på tok för länge och jag har bestämt mig nu för att göra en anmälan till socialstyrelsen. Jag ska när jag kommer hem börja skriva ihop en skrivelse och sicka iväg.

Det får liksom inte gå till så här som vi har fått gå igenom.

Visa fler inlägg