lugnt


Nu närmar sig dagarna för hemgång.

Det är dags att börja planera för överlämning till mitt motpass som ska avlösa mig på fredag. Men det ser just nu bra ut och jag har läget under kontroll. Idag har det varit kallisbyte ett par dagar senare än vanligt. Dom har haft förskjutning på sin bytesdag på grund av docken i Landskrona. Så det känns lite konstigt för normalt så skulle mitt gäng ha fem dagar kvar till hemgång.

Igår kväll pratade jag med sjuksyrran ombord för att höra mig för om vätska i buken som maken drabbats av. Jag hade ingen kunskap om vad det innebar så jag fick förklarat för mig hur det går tillväga att tömma buken på vätska. Efter det kändes det lite lugnare. Jag googlade också på detta för att få veta lite mer. Jag somnade lugnt igår kväll utan att ligga och oroa mig. Men det kändes väldigt frustrerande att inte fatta vad det innebar.
Visst har jag räknat med komplikationer men då mer i samband med cellgiftsbehandlingen.

Men idag har det kännts bättre igen.
Maken skickade ett meddelande halv sex att han var klar och väntade på skjuts hem, något mer vet jag inte just nu utan jag ringer honom senare ikväll.

Snart ska jag pallra mig upp till Taxfree och handla och jag ska förbi Spa och boka en helkroppsmassage till imorgon. Eller så tar jag någon annan behandling, jag får se.

Det låg en lapp på bakbordet inatt när jag...

img058 (MMS)

Det låg en lapp på bakbordet inatt när jag kom på jobb. Det piggar upp med trevliga meddelanden. Det känns bättre idag. Igår kväll kände jag mig frustrerad över bakslaget även fast jag vet att det är en tuff tid som vi har.

uppskjuten behandling


Det var inget bra.

Har pratat med maken för att höra hur det gick idag.
Han har varit hos läkaren och skulle få reda på provsvaren som han tog förra veckan och röntgensvar.
Imorgon skulle dom ha påbörjat cytostatikabehandlingen men den är nu uppskjuten.

Det visade sig att han har vätska i buken och det måste åtgärdas först. Så imorgon har han tid för ultraljudsundersökning för att läkarna ska ta reda på mer. Han uppfattade också att dom skulle åtgärda det imorgon. Det här lät ju inte så positivt och nu önskar jag att jag hade varit med och hört vad läkaren sa.

Min magkänsla säger mig att det är vätska från bukspottskörteln som läcker.
Det positiva är att nu gick det snabbt med att få undersökningen.

Det hade också kommit upp på tal från läkaren idag, att maken hade fått vänta länge på behandling.
Ja minsann det ska gudarna veta att vi fick vänta länge på behandling. Alldeles på tok för länge och jag har bestämt mig nu för att göra en anmälan till socialstyrelsen. Jag ska när jag kommer hem börja skriva ihop en skrivelse och sicka iväg.

Det får liksom inte gå till så här som vi har fått gå igenom.

Helgen är över


Nu så var den här helgen över.

Det har varit en dag som igår. Lika lång kö idag också i cafet från öppning klockan åtta till stängning halv fyra.
Mackeriet som gör alla smörgåsar till cafet har haft fullt upp och det har gått massor med baguetter.
Baguetter som jag gräddar av och servar mackeriet med. Men nu lugnar det ner sig och ikväll kliver det ombord bara drygt 1500 personer och det är inga festprissar på samma sätt som fredag och lördag då det kanske intas lite mer flytande föda. 


Nu har jag fem dagar kvar för hemgångsdagen är på fredag.
Imorgon måndag har maken läkarbesök och på tisdag är det dags för att starta upp cellgiftsbehandlingen. Jag hoppas verkligen att det går bra och att han kommer att klara sig utan alltför stora besvär som annars kan bli av behandlingen. Man hör och läser om olika biverkningar och att det är olika hur man reagerar.
Jag hoppas att det inte blir alltför svårt.

Nu ska jag gå en vända till mässen och prata lite strunt med kollegorna som har paus eller med någon som också slutat för dagen.

Fototriss: Less is more


Temat denna vecka är: LESS IS MORE


Min tolkning blir att man behöver inte så mycket prylar.

Det räcker till exempel med några slevar, en tallrik och en bänk att sitta på för att
äta lite mat och ändå må bra.

Bilderna har jag tagit i vår fäbod i Hackmora, Leksand.
Långt uppe i skogen och och ingen bilväg till fäbon, man får gå sista kilometrarna.
Slevarna sitter instuckna mellan stockarna på väggen.
Tallriken är från 1838 med ett bomärke och årtalet på undersidan.
En gammal träbänk att sitta på.Vill du se fler bilder på temat så klicka här:

http://www.fototriss.blogspot.com/
kort och koncist


Detta blir inlägg nr två som jag skriver.

Irriterande med nätet här ombord för rätt var det är så blir man utkastad från nätet. Då har jag ändå en fem meter förlängningskabel och modemet hängandes utanför hyttdörren. Jag hade skrivit ett långt inlägg och glömt att spara som utkast så allt försvann.

Nu blir det bara ett kort inlägg bara för det !!!!
Jag orkar inte skriva om det jag hade skrivit.

Jag mår bra !!
Maken är okej !!
Det har varit full fart i cafet idag !!!
Bageriet ligger i anslutning till cafet och jag såg långa köer hela dagen !!!

Egentligen så var det mera utförligt berättat men det får räcka så.

lönehelg


Fredag och lönehelg ombord.

För egen del så fylls mitt lönekonto på idag. Vi som jobbar här får lön idag och januarimånaden brukar ju alltid vara lite extra tung med alla utgifter som alltid ramlar in i början på året och lite extra fattigt efter julhelgen.

Som sagt fredag och lönehelg och vi jobbar för fullt med att bunkra upp i skåpen så att det räcker till alla festsugna och hungriga resenärer som vill kryssa och roa sig. För min del så har jag ingen märkbar skillnad om det är mycket eller mindre folk ombord för det tar lika lång tid att baka brödet tidsmässigt i ugnen. På helgerna är det inte så väldans mycket frukostätare utan det är nog mer inriktat på lunchätande, av någon konstig anledning ;)

Jag har inte kollat vad vi har för artister som ska roa helgens gäster.
Men vill ni kolla så kan göra det här: http://www.vikingline.se/

Bild från kommandobryggan
Vår Kapten på bryggan


Än så länge har jag inte sett att jag har någon övning. Vi har anslagstavla som man får hålla ögonen på så att man inte missar en övning för då får man en skriftlig tillrättaviselse och det vill man inte ha. Då får man gå till Pursern och skriva under.  Jag har redan en, för jag råkade försova mig en gång för två år sedan. Vid fler missade övningar så blir det Kaptensförhör och vid fem stycken så är risken stor att du får "kliva av helt och hållet", väldigt stor risk. Så det gäller att sköta sina övningar för det är också viktigt för sjösäkerheten.Våra alarmklockor som testas varje onsdag.


Vi har alla ett säkerhetsnummer som är kopplat till en station och uppgift. Stationen kan vara en livflotte, livbåt eller någon annan livräddande uppgift. Vi har alla först som uppgift att utrymma fartyget och sen ta sig till sin livbåtsstationen. Några har uppgift att ta sig till livbåtsstationerna direkt för att ta emot folk och dirigera vart dom ska ta vägen samt dela ut flytvästar om det skulle vara frågan om att överge fartyget.

 

grottfolket


Såja...nu är dag två avklarad.

Dubbelkryssen med Lasse Stefanz är också avklarad och jag kan tänka mig att flera av dom som dubbelkryssade är ganska möra nu. jag kollade på interntv´n och såg då hur en massa folk stod vid scenen som om det var en konsert. Samma fenomen är det vid Lars Kristerz när dom spelar här.

Men ikväll rockar vi loss. Då spelar nämligen 70-talsbandet Slade. Jag hade några skivor med dom som spelades ofta.På den tiden det begav sig.....
En helt annan utstyrsel numera.....


Nackdelen med mitt jobb är ju att jag sover den tiden dom ska uppträda och jag har ingen lust att offra min sovtid. Klockan tolv inatt så drar dom igång och rockar loss.

Idag har personalen fått sina efterlängtade hallon jordgubbsgrottor. Hallonsylten var slut men det gick lika bra med jordgubb. Det blev många glada miner idag och flera kom och talade om att det hade blivit fler än en som dom ätit och då är det ändå ganska stora "grottor" som jag gör. Det är kul när det uppskattas det man gör :)
Det var det första jag hörde när jag kom ombord, Ohhh nu får vi hallongrottor !!!

Nu ska jag ta det lugnt i min hytt och kolla på tv och kolla internet samtidigt. Det tar lite tid att ladda upp sidorna här i hytten.

Väldigt bra :)


Det känns bra, det känns bra !!!

Att vara ombord.
Det känns som vanligt och rutinerna sitter kvar. Det är inga större förändringar mer än att sortimentet på några konditorivaror och bröd har ändrats. Så det är bara att köra på som vanligt med andra ord.
Som vanligt är också att första natten sover man inte mycket. Det blev bara tre timmars sömn innan klockan ringde kvart i tre. Men jag har tagit igen en och en halv timmes med middagssömnen.

Det känns bra, det känns bra !!!!

Att vinna pengar.
något som jag aldrig trodde skulle drabba mig. Nu tippar jag inte, spelar inte på trav men köper en och annan trisslott och har ett stående lottokupong på fyra rader och så naturligtvis en postkodlott som jag anmälde mig till med lite tvivel. Men lottokostnaden stödjer ju till en massa bra saker också.

Nu är jag glad, glad och ännu gladare med att det gett resultat :D

Det första jag ska göra är att boka en massage i spa någon dag. det tänker jag unna mig. Sen hamnar resten på sparkontot och ska gå till en resa till mig och gubben när behandlingarna är över och han har blivit starkare.
Det slog mig idag också !!!!! Hur mycket jag än vill förtränga det så fyller jag ju jämn siffra i höst.

Sri Lanka, Australien, Mexico, Nya Zeeland ........ jag kan fortsätta rabbla en massa spännande länder jag kan tänka mig. Nu ska jag verkligen studera resekatalogerna. 

 

Inget skämt


Mina första arbetstimmar är avklarade.

Det var väldigt välkomnande att komma ombord. Det blev ett kramkalas när jag klev ombord :)
Så himla kul att se mina kolleger igen.

Jag har i alla fall snabbt fått koll på läget i bageriet och det mesta var och är som vanligt. Ett nymålat golv har det blivit i bageriet och nu såg det verkligen fint ut. Tänk vad lite färg kan göra det bättre.

Maken ringde till mig. Nu har jag ljudet avstängt när jag är ombord så jag ringde upp honom lite smått orolig för vad som hade hänt. Inte likt honom att ringa så där snabbt. Han har varit och tagit EKG och blodprover idag så jag tänkte att något hänt.


Du har fått post, meddelar han

Jaha, svarade jag och tänkte är det nåt att ringa om.

Från postkodlotteriet, säger han sen

Jaha,

Du har vunnit 20 000,
säger han lugnt.

DU SKOJAR !!!!!!!

Nej,

DU SKÄMTAR VÄL !!!!!!

Nej, varför skulle jag skämta om det?

OOOIIIIIIII !!!!!!!!

Det sätts in på ditt konto om fyra dagar.


Hur ska jag kunna somna ikväll ???!!!!!
Nu måste jag fundera på vad jag kan hitta på för kul :D :D :DVisa fler inlägg