Nu är det kväller

 
Efter den omskakande upplevelsen med snoken.......
 
Så blev det avbrott i trädgårdsarbetet. Men några timmar senare så samlade jag mod till mig. det är ju en skogstomt och naturligtvis finns det orm här ute. Men sen 2003 när jag köpte stugan så har jag bara sett en orm tidigare. Nu skulle jag ställa undan  häcksaxen och gå runt boden till redskapsförrådet.
 
Jag stampar extra på marken när jag går och lagom jag kommer runt hörnet så hoppar jag högt och ett skrii ljuder högt. Lika snabbt som jag vände om så for den lilla ormen iväg.
 
Usch och fyyyyyy en gång till idag !!!!
 
Såna här är godkända men alla andra slingrande modeller vill jag bannlysa från vår tomt.
 
Vi fick besök av mina föräldrar på kvällskvisten. I stället för att äta hemma så packade dom med sig maten och kom hit helt appropå.
 
 
 
 
 
Nu är det tv´n som gäller resten av kvällen.
 
 

Snoka runt i rabatten

 
Fyyyyyy sjutton !!!!!1
 
Här sätter man sig för att vila i stolen och slänger ett öga till vänster. Fyyyyyy en orm i rabatten vit vår uteplats vi håller på att göra i ordning. Först tog jag ett kort med mobilen.
 
Men...........
 
 
 
Jag var tvungen att ha bevis för just då var jag själv i stugan. Snabbt hämtade jag canon kameran och knäppte några kort ......på säkert avstånd !!!!
 
Skakade som ett asplöv gjorde jag så det är tur att det finns autofokus på kameran som tar hand om skakningar.
Jag googlade sen fram att det var en snok men sjujäkla stor var den. Huuuuuu jag ryser !!!!!
 
Nu är mitt trädgårdsarbete nedlagt för dagen :P
 
 
 

Picasa 3

 
Jag har laddat ner ett fotoredigeringsprogram igår.
 
Picasa3 heter det och jag vet flera som använder det och tycker det är bra. Som vanligt med nya program så måste man sitta och trixa och lära sig något nytt. Det tar tid att lära sig alla finesser. Det blir nog ett bra komplement till Photoscape tror jag :)
 
Här är mitt första försök men texten jag gjorde förll bort. Jag glömde säkert spara det på nytt :P
Inget snyggt collage men ett test resultat i alla fall.
 
 
Det var i alla fall härom kvällen vid Västlandasjön vid tiotaget.
 
 

Det lättar på, på himlen

 
Sov till halv nio och vaknade till regn i luften.
 
Men nu en timme senare så verkar molnen skingra på sig. Det har vräkt ner regn i natt sa maken. Jag har inte hört ett dugg. Idag är maken trött, han är matt i kroppen idag. Men det kanske också ger sig så småningom. Om solen tittar fram lite mera så kanske det lättar och han får kraft. En liten morgonbrasa har han tänt här i stugan för mysfaktorns skull.
 
Hittade en liten nyckelpiga att fota igår.
 
Det blir en blandad dag med pyssel inomhus i stugan och ute på tomten. Kanske en tripp och hälsa på några av mina närmaste. Men jag får se hur dagen utvecklar sig.
 
 

Hur kommer det att se ut ??

 
Vi var tvungna att prova hur det kan komma att se ut.
 
Vår nya uteplats. Det blir lite mer plats än vad vi haft på våra kullriga och ojämna plattor. Det ligger också några riktigt stora jätte stenbumlingar som inte går att flytta på. Så därför är vi lite begränsade i storleken på terassen.
 
 
 
Men jag behöver inte vänta tills imorgon på träningsvärk delux för den har redan börjat. Snart är jag som en vandrande pinne. Att ösa all grus själv sätter sina spår och jag måste köra några fler kärror imorgon. Men det har gått bra i alla fall för med två skottkärror så körde jag non stop.
 
 

En massa grus.....

 
Undrar hur jag känner mig imorgon ??
 
Träningsvärk delux skulle jag tro efter att ha öst grus i massor. Maken som inte ska lyfta något tungt fick ta det enkla jobbet. Han har förresten sovit hela eftermiddagen efter att han varit och tagit blodprover. Jag passade då på att springa runt och fotografera.
 
 
 
 
Nu är jag hungrig efter ett hårt arbete och maken ser till att jag får middagen som jag önskade idag. Kokt potatis, falukorv och senapssås. Ingen lyxig fredagsmiddag men så himla gott.
 
 

Några mm stora

 
 
 
 
 
 
Insekterna är bara några mm stora. det svåra är att hitta dom och att dom sitter någorlunda still. Sen får man inte vara rädd för att ligga på magen och fota.
 
 
 
 
Visa fler inlägg