inte långt kvar


Så var även denna arbetsdag över.

Det är nu dags att börja dra ihop detta arbetspass. Se över så att man gör en bra överlämning till den som tar vid efter mig. Jag har i alla fall börjat med att göra rent taket idag och det är ingen kul grej att gå med armarna uppåt sträck och göra rent. Men någon måste ju göra det.
Skönt att ha det gjort. Nu kan man hålla sig till lägre nivåer.

Det här passet har i alla fall gått rätt fort känns det som. Endast en gång har det gungat ordentligt hittills.
Allt har funkat bra utan strul och jag ligger bra i fas till hemgång.

Ikväll har min äldsta dotter och måg sin 30 + 30 fest. det känns lite jobbigt att inte få vara med att fira dom två. Nu har jag ju firat dom på deras rätta födelsedagar men jag skulle gärna varit med ikväll. Det är nackdelen med att vara sjöman för man missar mycket av familjehögtiderna. Det är inte bara att ta ledigt en dag och komma tillbaka dagen efter. Hade det legat på sista arbetsdagen så kanske man hade kunnat byta med motpasset som kom in en dag tidigare, så hade det varit en annan sak.

Men jag får väl tänka mig att jag är med ändå på festen......


hen debatt.....Han, hon, hen, henne och denne.

Nya ord.......

Tjur och ko = Tjo

Tupp och höna = Tuna

Bagge och tacka = Backa

Hingst och sto = Hinto

Appropå hen debatten......  

Tydligen debatt om Hen  på tv4 :S


längtar hem


Äntligen fredag !!!!

Ett uttryck som väl mest används av dom som jobbar måndag till fredag.
Nu gör ju inte jag det utan lever, bor och arbetar på mitt jobb tio dagar i sträck. Istället har jag helg tio dagar när jag är hemma. Så är det att vara sjöman.

Men det är i alla fall äntligen fredag för då är det bara lör, sön och måndag kvar som heldagar och sen får jag mönstra av på tisdag, jiippiii.....


när, var, hur ?


Har ni bokat någon sommar-semester än ??

Jag har inte gjort det. Jag brukar normalt ta en semester på våren och en i slutet på juli. Men nu vet jag inte alls hur jag vill göra. Jag vet inte heller vad jag vill göra på semestern.

Mycket beror på makens sjukdom och hans cellgiftsbehandlingar som ska pågå till slutet av juli. Varje onsdag i tre veckor sen en veckas uppehåll och sen en ny treveckorsperiod. Så ska det hålla på och det känns inte så lockande med semester under den tiden. Vi kan ju ändå inte åka någonstans om vi skulle vilja.

Förra årets semester jag hade i augusti var ju ingen höjdare. Den handlade bara om cancer och och vår tillvaro rasade samman fullständigt. Men vi hade ju i alla fall en toppenresa till Peking maj/juni innan han blev sjuk i gulsot som senare visade sig vara pancreascaner. 

Samtidigt så behöver man också vara ledig och bara vara tillsammans och ta vara på dagen. 
Jag kan inte bestämma mig för hur jag ska göra, när/om jag ska ta ledigt. Eller ska jag vänta tills behandlingarna är över. Det är så många frågor som hopar sig och jag vet ingenting.

Ahhhsch......jag väntar med att bestämma mig.
Vi har ju vår bröllopspresent som ska nyttjas på Hasseludden spa och vi får börja med att planera för den.
Jag bjuder in


Då har man kommit till halvtid.

Nytt gäng kommer ombord idag och får jobba med oss som är kvar i fem dagar. För det är vad som är kvar av mitt pass. Tisdag kliver jag och mitt jobbgäng av den här skutan för då har vi gjort vårt för denna gång.

I år får jag vara hemma på påsken :) Så till mina barn vill jag bara tala om att jag tänker samla ihop er till en påskmiddag. Bara så ni vet ;) Ni kan snacka ihop er om vilken dag som passar er bäst samtidigt !!!! Påskafton, påskdagen eller annan dag påsk ??
Det blev ju inget julfirande för oss (mig & maken) så det vill jag ta igen på påsken.

Han, hon, hen.....


En debatt pågår just nu lite här och där.

Det handlar om det könsneutrala ordet Hen. Det finns förespråkare som menar att vi ska använda ordet hen i stället för han eller hon. Ordet hen är ett pronomen precis som han och hon, men är könsneutralt.
I Finska, ungerska och estniska språket + en hel del andra språk så är alla pronomen könsneutrala.

Det jag inte förstår i Hendebatten som cirkulerar i media just nu, är varför det är så "viktigt" att förespråka ett könsneutralt ord som hen? Jag förstår inte vitsen med det. Vad är det för fel att säga han eller hon ?
Vad förbättras i språket med att säga hen och i vilket syfte?
Jag har försökt att hitta en förklaring till varför det ska införas bland förespråkarna till hen. Men jag hittar inget.

Jag säger bara......varför lägga så stor energi på att driva en sån kampanj och göra det till en grej ? 


källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6nsneutrala_pronomen

Källa: http://www.expressen.se/nyheter/nu-kan-du-surfa-konsneutralt/

Pronomenet "hen" har fått stort genomslag i media den senaste tiden och delat Sverige i två läger: de som vill att "hen" ska bli en del av svenska språket och de som ratar ordet.

Det började med att barnboken Kiwi och monsterhund var helt fri från hon och han. Sedan valde Nöjesguiden att göra ett könsneutralt nummer och för två veckor sedan kom "Hen" in i webbversionen av det kända uppslagsverket Nationalencyklopedin (NE).

Nu kommer ytterligare ett tillägg till debatten - sajten Henerator.se, som gör det möjligt att surfa könsneutralt. Alla "hon" och "han" byts helt enkelt ut mot "hen". Bakom idén står kommunikatörerna Marcus Sjögren och Philip WestmanVad tycker du om detta ??


onsdag


Piggare idag är jag i alla fall.

Strax efter halv åtta slocknade jag igår kväll. Middagssömn idag och nu är man ifatt igen. Med den sömnen man kan få ombord i alla fall.

Den stora frukosten som skulle vara imorse minskade av med ett par hundra. Men dagarna framåt så är det ca 1000 varje morgon.

Jag ringde också hem igår för att kolla läget. Ibland känner jag mig tjatig som ringer så ofta. I vanliga fall, innan maken blev sjuk så kunde det gå flera dagar innan jag pinglade en signal hem. Det var i alla fall lugnt och stabilt. Allt fortgår som vanligt och idag är det cellgiftsbehandling igen. Det har snart gått fyra månader sedan operationen och diverse krämpor som man får efter, dras han med.

Nu blir det inget mer skrivet för tillfället. Jag är hungrig och tar mig en vända till mässen.


tröttmössa....


Nu har tröttheten kommit ifatt mig.

Sovstunden mitt på dagen blev om intet men än är för tidigt att krypa i säng.
Jag känner att humöret har sjunkit också. Jag är inte på humör.
Det är nog bäst att jag håller mig i hytten ;)

Appropå min LG mobil så kan jag inte ladda över bilderna jag tagit med mobilen till datorn. Jag måste först ladda ner ett program till datorn för att sen med hjälp av programmet uppgradera mobilen. Surt !!!! Irriterande !!!!
Jag tycker att det bara ska vara att sätta i kabeln i datorn och föra över bilderna, men NEJ det går inte.

Fortsätt tipsa om en bra mobil, för och nackdelar.

Ikväll blir det extra tidigt i säng.
Måste vara pigg till frukosten imorgon med ca 1400 frukostätare i buffen.
Tipsa mig om mobilerTipsa mig om en bra mobil.

För och nackdelar !!!!!

Jag gillar inte min nuvarande mobil

en LG P500


LG Optimus One P500 MORE PICTURES


Kameran har för dålig kvalitet på bilderna.
Vissa funktioner som jag hade i Nokian (tidigare mobil) saknas på denna.
Krånglar med att jag får starta om den stup i kvarten.
+ en massa andra funktioner som jag inte gillar.

Ge mig tips om några bra mobiler som inte kostar "skjortan"Visa fler inlägg