Så var det kväller

 
Har inte hittat något intressant på tv´n ännu.
 
Jag har tv´n för mig själv och funderar på vad jag ska kolla på. John Blund har också kastat massor med sömnpulver i mina ögon och jag vill ha något att slötitta på.
 
AH-teamet har varit här och gjort en liten ultraljudsundersökning på maken. Visste inte ens att det fanns såna små bärbara saker. Det var ju fiffigt. En sjuksyrra kommer förbi miorgon för att hämta urinprov som han ska lämna. Det ska kontrolleras så att han inte dragit på sig någon infektion. Han har sån smärta i nedre delen av buken. Blodproverna var okej. Det var ju skönt.
 
Jag slängde ihop en omelett fyllt med rester från häromdagen som vi åt och sen tog jag en sväng till affärn för att köpa matbröd. Det var rätt skönt ute när det inte blåser. Funderade på en promenad med la undan dom funderingarna fast jag borde gått en runda.
 
Min mamma kom också förbi med ett par stickade sockor. En kompis som önskade sig sockor och nu är dom klara. Ska bara kontakta henne och säga det.
 
 

För min skull...

 
Sakta men säkert så går det framåt.
 
Med adventsljusstakarna menar jag.. Min massagetid blev inställd för att massören hade jobbat natt. Hon tillhör AH-teamet. Så det blev att jag tog tag i julpysslandet för att få det fint i fönstren.
 
Snart så kommer ju dom hem hit också för kompletterande prover. Det blir ju en fördel att jag är hemma så jag kan höra om det var okej med blodstatusen. Maken har sovit sig igenom förmiddagen men vaknat till nu. Skidor på tv lockar honom till soffan. Men jag ska nog snart förpassa honom till sängen så jag kan fixa i tv-rummet.
 
Ni får stå ut med att jag upprepar makens sovande hela tiden men det är för min skull som jag skriver det. Jag kan då gå tillbaka och kontrollera hur mycket han sover för att ge rätt upplysningar. Dagarna går ihop och man kommer inte ihåg annars.
 
 

Fredag morgon

 
Satt uppe lite länge inatt.
 
Jag kollade på Historieätarna ett program på svt där dom äter sig igenom olika tidsepoker. Det behandlar också hur folket levde i dom ilika epokerna. Mest om kvinnan och mannens status i samhället. Väldigt intressant och roande program. Har du inte sett det så kolla på svt play.
 
Idag har jag massage igen. Jag var väldigt spänd i kroppen så en snabb tid inbokades och jag kan ju säga att efter förra massagen så kändes det genast bättre. AH-teamet kommer också hit en extra gång för att maken ska lämna kompletterande prover för undersökning. Dom tog blodprover i förrgår för att kolla blodstatusen och jag vet inte om det hänger ihop med det. Kom på det efteråt när dom hade ringt och sagt att dom ville komma en gång till.
 
Igår fick vi upp utegranen och belysningen fungerar.
 
 
 
 
 
 

Dyrt med lite mjöl...

 
Var med äldsta dottern som ville ha sällskap och handla.
 
Lilla stumpelumpan (barnbarnet) var också med på shoppingen. Först in på Ica Maxi och sen in på Willys.
 
 
Hon fick köra vagnen med mina varor som jag skulle ha. Vid kassan så rättade vi först till ett köp jag gjorde häromdagen då kassörskan glömde dra av för halva priset på en köttvara. Det blev återutbetalning och sen så lastade jag mina mjölpåsar, socker + några småsaker på bandet.
 
Jag knappar in koden på kortet och hör kassörskan säga....515,50 kr...på summan ??
Ja, svarar jag och nu börjar tankarna gå igång 515 spänn !!! Va fasen har jag köpt och börjar studera mina varor. På samma gång hör jag kassörskan högt säga AVBRYT, AVBRYT, AVBRYT !!! Jag står fortfarande och glor på mina varor och fattar inte vad som var så dyrt. TA UT KORTET !!! säger kassörskan ivrigt.
 
Då går det upp ett ljus och jag rycker kortet ur apparaten
Neeeej !!! utbrister kassörskan. Det hann gå igenom.
 
Samma procedur med återutbetalning och skriva under kvitto igen.
En himla tur att det inte var någon kö (bara min dotter) för det är jobbigt att hamna bakom krångliga kunder.
 
Vad orsakade det här då ??
Jo tre påsar saffran x 33.......
 
Så nu har jag kontanter i min plånbok vilket oftast är ovanligt ;)
 
 
 

En liten viostund....

 
Nu så är vi hemma igen.
 
Sista vändan till Västerås för kuratorbesök. Det ska bli skönt för oss båda att slippa åka fram och tillbaka. Nu övergår maken till AH-teamets kurator. Jag tror (och maken) att det blir bra.
 
Nu ska jag fortsätta mitt advents/ julpyssel men först aka jag nog slumra en stund. Jag blir också fruktansvärd trött ibland och idag känns det lite extra. Så varför inte unna mig en stunds slummer på sängen.
 
 
 
 
 

En resa till Västerås igen

 
Äntligen lite ljusare ute.
 
Även om det bra är ett tunnt snölager som knappt täcker gräset så lyser det upp.
Vi är uppe och får ha lite mera fart på morgonen för vi ska bege oss mot Västerås. Maken ska till kuratorn och det är förmodligen sista gången vi åker dit. Det tar emot på fysiskt och psykiskt att sitta och åka. Det blir nog ett byte till AH-teamets kurator istället. Jag tycker det är bra så att vi kan slippa åka fram och åter åtta mil varje gång.
 
Igår fick han börja med kortison som ska försöka lindra smärtor som inte morfinet tar på. Fem tabletter som skulle tas på en gång. Jag vet inte om det var dom som gjorde det men han total däckade och sov från ett till halv åtta på kvällen. Var sen vaken till elva och sov till fem på morgonen innan han vaknade upp en kort stund. Sen sov vi till åtta. Ett antal sovtimmar med andra ord. Det visar sig idag när han tar tabletterna igen hur det blir idag. Om det nu berodde på dom ??
 
 
 
 
 

Myndigheter har inte alltid rätt !!!

 
Jag har tittat på svt play om Emelie som drabbades av narkolepsi.
 
Hon var en av alla barn i Sverige som vaccinerades mot svininfluensan trots att preparatet var mycket dåligt testat i långvariga studier på barn. Endast 300 barn testades vaccinet på enligt programmet. Med katastrofala följder för många barn.
 
Det får mig att tänka på en annan kampanj som drevs ganska hårt i tv reklamen för en tid sedan.
Vaccin mot livmoderhalscancer till små flickor och då vaccinet Gardasil. Numera har det varit tyst i reklam sammanhang och jag välkomnar det.
 
Ett vaccin med otroligt många biverkningar. Rapporter - Fram till den 14 november 2011 hade databasen för vaccinskador VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) erhållit nästan 23 000 biverkningsrapporter varav 103 dödsfall till följd av Gardasil.
 
Här är en tjej, Jaqueline Lindström som drabbats av vaccinet och berättar om :
http://jaquelinelindstrom.wordpress.com/2012/02/19/gardasil-raseri/
 
Man ska vara oerhört restriktiv med nya vacciner och statens rekomendationer som i svininfluensans spår. Mitt nioåriga barnbarn berättade för ett par månader sen för mig hur skolsköterskan informerat om vaccinet mot livmoderhalscancer som man ska börja med från elva års ålder. Jag reagerade instinktivt negativt då jag redan hört talas om alla biverkningar. Men naturligtvis visade jag inget negativt inför barnbarnet.
 
Läkemedelsverket hänvisar till denna rapport:
http://www.lakemedelsverket.se/ovriga-sidor/hpv-vaccinering/fragor-och-svar/
 
Här är socialstyrelsen rekommendationer:
http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2010/faktabladdetsvenskavaccinationprogrammetvaccinationmothpvforflickor/Documents/Vaccination_blad_HPV_foraldr_april_2012.pdf
 

Jag råder alla med flickor som ska komma att vaccineras med föräldrars tillstånd att läsa allt om vaccinets biverkningar. Det kan få enormt stora konsekvenser.
 
Emelies föräldrar trodde på svenska statens rekommendationer och drog en nitlott tillsammans med ca 300 svenska barn. Förmodligen flera än så.
 
Det får mig också att tänka på alla neurosedyn skadade barn vars mödrar ovetandes tog ett då ett nyligen godkänt preparat som rekommenderades av myndigeheterna.
 
Uppmaning till alla föräldrar med små flickor:
Se till att läsa på och tro inte på alla varningar från myndigheter !!!
 
 
 
 

Idioti !!!!!!!!

 
Sånt här gör mig förbaskad !!!!!
 
För att inte tala om irriterande !!!!
 
Jag var på Hemköp och köpte mig en liten, liten Nivea burk för 19.90 kr.
En liten burk bra att ha i handväskan mot torra händer t.ex.
 
 
 
 
När jag kommit hem så skruvar jag av locket för att testa Nivean och möts av det här......
 
 
 
 
Någon snål idiot !!!!!!!!
Har haft mage att dra upp skyddshöljet för att testa eller vad idioten i fråga hade tänkt sig.
En kostnad på 19.90 !!!!
 
Över huvud taget komma på tanken !!!!!!!!!!!!!
 
 

Jag har börjat.

 
Jaha.....börjat med köket.
 
Julgardiner upphängda och stjärnan likaså. Tog sedan kontor/ data/ gästrummet som jag sitter i just nu men här byter jag inga gardiner utan snyggar bara till med adventsljusstake och tomtar på fönsterbrädan.
 
Ja visst ja !!!
Var ska jag göra av blommorna jag tog bort ??
 
Redan problem !!!
 
Det svåra är att låta bli att ställa ut tomtarna redan nu när man ändå håller på.
Nu ska jag ta mig ut och handla......(inte tomtar) lite till kylskåpet och posta mitt brev till F-kassan.
 
Maken sover sen ett par timmar tillbaka.
 
 

Sömnpiller att läsa....

 
Jag håller på att läsa böcker som jag köpt.
 
 
 
Den första i romansviten som Jan Guillou skriver om Brobyggarna var bra och berättande om dom tre bröderna.
Men bok nummer två Dandy..... ett sömnpiller !!!
Det händer ingenting spännande eller som gör att man läser med lite mer intensitet.
 
Jag har till och med hoppat ca tio sidor och fortsatt läst som att inget fattades i texten.
Nu har jag betalat omkring 200 kronor för boken och då ska jag banne mig läsa ut den.
Men det går trögt !!!
 
Hade jag lånat den på biblioteket så hade jag slagit ihop boken för länge sen och valt en annan.
 
 
 
Visa fler inlägg