Fluffet ska bort....

 
Sista april och Valborgsmässoafton....
 
Här ombord så märker vi i personalen ingenting. För oss så är det som vilken arbetsdag som helst. Men det är en speciell dag för att idag fyller flera i min släkt år.
 
Mitt barnbarn, det fjärde i barnbarnsskaran fyller fem år idag. Jag firade honom dagen innan jag gick på jobb. Yngsta dotterns make fyller också år idag och mitt ex mamma, min fd svärmor fyller 90 år idag.
 
Så Hurra, Hurra, Hurra  Hurraaaa !!!! Till er alla tre :)
 
Igår påbörjade jag något nytt..... Hör och häpna !!!! jag har startat upp ett litet träningsprogram. Flera månaders stillasittande när min älskade var sjuk och jag var hemma under lång tid så var det inte mycket till rörelse på mig. Min mage blev lite "fluffig" och det vill jag åtgärda.
 
Jag har tidigare laddat ner två appar med enkelt träningsprogram som man kan göra på ett ställe. T.ex i min pyttelilla hytt. Övningsuppgifter som inte kräver ett gym. Tio minuter om dagen har jag tänkt. 2 x 5 minuter. i yngre dagar från det jag var liten och upp till 18- årsåldern så tränade jag konstant flera gånger i veckan. Sen lade jag av med det och efter ett kortare ( jag är inte så gammal) uppehåll så tänkte jag ta tag i det igen.
 
Det är enbart för välbefinnande och kondition som jag gör det för viktproblem har jag inte.
 
 

Turlott...


Var och tog min b12 spruta igår.

Det blev också en vända till taxfree men jag hittade intd den ansiktskrämen som jag brukar använda. Nu orkade jag inte hålla på och testa en massa produkter igår utan jag får göra det en annan dag.

Jag fick ett trevligt mess igår från postkodlotteriet. Jag hadd vunnit igen.....160 kr. Jag tror minsann jag har en liten turlott.

Nej nu är det dags att kliva upp och jobba min eftermiddagsgid.

Det ena eller det andra....

 
Ikväll blir det en vända till Taxfree...
 
Om inte trötter slår till ordentligt innan dess. Behöver gå till sjuksyrran också och fylla på med B12. Jag får se om jag tar det idag eller sparar det till imorgon. Jag har slarvat med sprutan när jag haft semester. I och för sig skulle jag kunna göra tvärtom. Spruta ikväll och taxfree imorgon.....Hmmmm...Jag borde ju ta det som är viktigast....min hälsa.
 
Ikväll är det vanlig kryssning igen. Författarkryssningen är över. Ordningen i cafe är återställt och allt blir som vanligt igen. Jag har ganska full koll på läget igen efter min semestermånad. Tisdagsfikat till personalen är förberett och jag har börjat beta va min lista med saker som jag ska baka.
 
 Nehej....en vända till mässen och kolla läget....
 
 
 
 

Kryssningsplaner...

Slumrat en stund nu på dagen.

Snart ska jag ta mig tillbaka till bageriet och slutföra dagens arbetstimmar.

Jag håller på att kolla sommarens Rigakryssningar. I år har Cinderella några kryssningar till Riga via Visby också. Måste kolla om jag jobbar då.

Igång att jobba igen


Första jobb timmarna klara...

Jag har nu lagt mig i sängen och ska väl ta och sova strax. Klockanär riggad för väckning kvart i tre inatt. Allt är som vanligt igen när man är ombord. Det går snabbt att komma in i sjömanslivets gängor direkt.

Det är charter på denna kryssningen och bokmässa. Cafe är omgjort till föreläsningssal och jag behöver inte baka bullar och wienerbröd till öppningstiden som jag brukar.

En ny surdeg fick jag sätta när jag kom ombord. Den jag frös in innan jag gick på semester var slut och då är det bara att starta upp en startsur. Om fyra dagar så är surdegen klar att användas. Ett bra tips är att spara en del av sin surdeg i frysen för då går det snabbt att starta upp den igen. Då tar det bara en dag.

Nu ska jag kolla klart på Mästarnas mästare.

Puuuhhhh !!!!!

 
Äntligen har jag tömt kökssåpen....
 
Det kändes lite rushigt ett tag här på morgonen. Men det gick undan när jag satte fart och tog det sista.
Väskan är packad och endast smådetaljer kvar som ska ner.
 
¨Har jag glömt något ???
 
Hmmm....
 
Mig själv !!!!
 
 
 
 
Jag tror jag har koll på läget !!!
 
 

Tio dagar....

 
Då var det dags ifdag då.....
 
Att bege sig till jobb. Det blir tåget till Stockholm eftersom det var charter ombord och då fick vi inte åka med bussen. Det funkar ju lika bra det också, men bussen är enklare.
 
Satt uppe länge inatt och ställde klockan på ringning för att inte sova så länge idag. Det är ju dags att vända på dygnet. Fixade i ordning en Fototriss som jag inte varit med i på länge. numera så hamnar den enbart på min fotoblogg http://tinaspicture.blogg.se/  och med tanke på veckans tema så kunde jag inte låta bli att vara med fast jag inte tänkt det. Det fick bli ett likadant inlägg på båda bloggarna.
 
För mer pengar behövs till forskningen !!!!
 
Solen skiner och det verkar bli en kanondag. Jag kan inte påstå att jag känner för att åka iväg på jobb. Men tio dagar går snabbt och jag är snart tillbaka hemma igen.
 
Ha en bra söndag !!!!
 
 
 

Fototriss: Öppen

 
Veckans Fototriss vill uppmärksamma kampen mot cancer.
 
Temat för trissen är ÖPPEN och jag citerar Helena:
Temat har jag valt av två anledningar och dels blev det ett naturligt tema att ta som motvikt eftersom jag stängde förra veckan. Och dels passar temat bra med anledningen av att jag uppmärksammar Cancerfonden också, eftersom vi vill att ni alla ska vara öppna i hjärta och sinne och se vad ni kan göra för att stödja deras viktiga arbete.
 
Jag har valt tre bilder som visar:
Världens kamp mot cancer.
Det finns många hinder att ta sig förbi.
Min älskade make som somnade in 25/12 2012 i bukspottskörtelcancer
 
 
 
 
 
 
 
 
Bernt 1953 - 2012,  
Bilden tagen en och en halv månad (2011-05) innan vi fick beskedet om cancern som än så länge inte går att bota.
 
Mer pengar till forskning behövs !!!
 
 
Vill du se fler bidrag i Fototrissen så klicka här:
 
 
 
 
 

Det går lite trögt...

 
Nu är hälften gjort....
 
Hamnade framför datorn och tv´n. Först var det en rätt rolig hockeymatch och sen lite zappande innan jag hittade en engelsk deckare Morse som ung. Som tur är så är det ett pyttelitet kök och inte påfyllt i alla skåp. Så det går ganska snabbt. Väskan inför jobb är inte packad heller men det går på rutin så det gör jag imorgon.
 
 
 
Jag förstår inte att min semester redan är slut.
Dags att planera en ny ;)
 
 

Hur ska jag orka nu......

 
Mätt och belåten....
 
Är det jag som är. Jag har nyss kommit hem från sonen och hans tjej. Jag blev bjuden på riktigt, riktigt god mat. Beuf bourgogne och äpplekaka men marsansås. Jag som levt på köpemat under dessa senaste dagar /veckor (tidsbrist) för att hinna allt jag ska göra, så var det här en mycket bra avslutning på min sista kväll hemma innan jobb
 
 
 
Blev suddig bild tyvärr....
 
Så mätt som jag är nu så vet jag inte hur jag ska orka ta mig för att plocka ur köksskåpen ikväll.
Men jag är så illa tvungen.
 
Jag har hunnit med att besöka äldsta dottern med familj och grattat barnbarnet som snart fyller fem år och gosat med lilla bebisen. Yngsta dotterns familj var jag också till och fick hjälp av mågen att fixa deklarationerna och sist ikväll till sonen med sambo. Husköparen har jag också¨träffat i huset, passade på att köra en maskin tvätt också.
 
Nu var det bara att ta reda på köksregionen ikväll......
 
 
 
 
Visa fler inlägg