Inte bra....Inte bra....


Jaha....så small det till i ryggen...

Vaknade inatt och tog mig upp för att blaska av mig. Lite tandborstning som avslutning och jag böjer mig över handfatet och det smäller till i ryggen. Som två knivar drar smärtan ner i ländryggen och jag knäar av smärta.

Men vad annat göra än att fortsätta fixa till sig och på med arbetskläderna.

Vid halv tio gav jag upp och bad om hjälp med degkörningen. Jag var helt enkelt tvungen att lägga mig raklång för jag kunde inte gå upprätt.
Vilade ett par timmar och sen tillbaka till bageriet och fixade resten. Jag har varit till sjuksyrran och fått piller och icepower som jag smort in mig med.

Nu är det ryggläge resten av dagen och vila mig i form till imorgon. Det får bli kiropraktorn när jag kommer hem igen.


Så var det fredagskryss...


Jisses vad det bränner på ryggen.....

Nej, jag har inte blivit bränd med ett strykjärn....

Min rygg är inte som den ska vara. Det känns som att ett ryggskott ligger och lurar. Men med stretchövningar så funkar det och bara jag tänker pp hur jag lyfter.

Att det bränner beror på att jag smort in mig med Aloe heat lotion. Fick några provpåsar av en kollega. Ohhhh.....nu börjar det kyla istället. En annan kollega sa att det både värmde och kylde. Jag får utvärdera sen om det var bra.

En annan f.d kollega kom ombord för att hälsa på mig. Hon jobbar numera på Gabriella. Jag tog över hennes plats i bageriet för flera år sedan. Det var kul att träffa henne igen. Hennes båt ligger vid kaj en stund samtidigt som oss.

Nu är det fredagskryssning ombord och det laddas för fullt inför helgen. Själv är jag klar för dagen och ska bara ta det lugnt och vila ryggen.

Ha en trevlig fredagskväll....

Det närmar sig helg....


Ännu en dag är gjord.....

Det har varit full fart i cafe idag och mycket wienerbröd har gått åt. Wienerbröden är populära och speciellt när det är nygräddat. För jag fick besök av däcksvakten inatt igen.

- Har larmet gått igen, undrade jag.

Nej svarade han men han var väldigt sugen på ett nygräddat wienerbröd. Det följde med några extra och jag gissar att dom på bryggan blev lite avundsjuka på att han åt ett igår natt.

Kvällens kryssning blir lite lugnare för det var inte så mycket folk som skulle på. Men det ökar imorgon igen för då är det dags för helgkryssning.
Utsikt från dagmässens fönster igår. Idag är vädret inte lika fint.


Börjar med brandlarm....


Jag bakade bröd så brandlarmet gick till bryggan inatt....

Det händer lite då och då. Jag tog ut ett stick fullt med wienerbröd och då blev det lite rykigt en stund. Rätt var det var så kom däcksvakten och han var nog i närheten för han var snabbt på plats. Han meddelade bryggan att det var bagaren som var i farten. Innan han återgick till sitt uppdrag igen så kunde han inte motstå ett nybakat wienerbröd.
Jag tillbringar också en timme i kallskänken på morgonen och lägger dessertfat. Man kan inte klaga på utsikten från vår arbetsplats.Ålands hav 05.30
Onsdag klockan fyra varje onsdag så är det generalalarm som ska testas. Typiskt nog så var det mitt i maten och då är det bara att lägga ifrån sig besticken och sluta äta för att istället hålla för öronen.

Snart är det dags att krypa under täcket och sova för natten. 1100 frukostgäster väntar imorgon.

För sju år sen....


Så blev jag mormor för andra gången...

Så idag hurrar jag för mitt fina barnbarn.

Hurra Hurra Hurra Hurraaaaa !!!

Inget speciellt...


Dag två avklarad.....

Det har varit lugnt idag också. Kryssningen ikväll blir nog detsamma men till torsdag slår det till igen med 1000 frukost i buffen.

Idag är det kålpudding till middag och det hoppar jag över. Det får bli fil och flingor lite senare innan det är dags för sömn.

I övrigt så har jag inget speciellt att skriva om idag.

Tredje gången gillt....


Testar en tredje gång att skriva....

och hoppas det funkar nu.

Första dagen är nu avklarad och jag sitter mätt och belåten tillbaka lutad i hytten. Tv'n är på och jag surfar på mobilen. Skånsk kallops stod på mrnyn i mässen till middag och det var riktigt gott.

Det var mycket frukost imorse med drygt 1200 bokade till frukost men siffran sjunker nu ett par dagar.

Nu ska jag bara invänta att taxfree öppnar och sen se till att sova.

Åter ombord....


Nu ligger jag i sängen i min hytt.

Jobbet för idag är klart och förberett inför morgondagen.

Nu börjar konferensernas tid ombord med företag och föreningar som håller sina träffar ombord med nytta och nöje. Sommarens semesterfirare börjar ta slut.

Det märks också på personalen för många man inte träffat på ett tag börjar återvända från sina semestrar.

Nu är det dags att sova....

Det känns kort....

 
Jaha.....
 
Då var det dags igen att mönstra ombord. Det känns inte som att jag har varit ledig för dagarna har inte varit dom bästa. Men sånt är livet och inget att göra åt. Man får försöka se framåt och vänta på bättre dagar. Men jag har haft tre fina sista ledighetsdagar ändå.
 
Nu är det jobb som gäller och göra skäl för brödfödan.
 
 
 
 
Jag hoppas jag kommer med på bussen för jag har glömt att beställa bussbiljett.
Men jag tror det finns plats för annars får jag ta tåget.
 
 
 

Släktforskarmässa....

 
Jag har haft väldigt trevligt idag.....
 
Även om mina fötter ömmar något så var det värt det. En massa trevligt folk både av funktionärer och tillresta besökare. Dom räknade att ca 4000 - 4500 besökare har kommit till Släktforskardagarna i Köping idag. Imorgon kommer det lite mindre men dom kan räkna med upp till 2000 besökare skulle jag tro.
 
Träffade några gamla bekanta som var på besök så det blev lite extra kul. Jag har ju inte träffat dom på länge. Jag stod dom två första timmarna och sålde program och jag fick sålte en hel del. Många som inte hade tänkt köpa gick därifrån med program så jag känner mig nöjd med min insats.
 
 
Det var smockat på parkeringen när jag kom och redan när jag var på väg till arenan så blev jag stoppad av bilister och fick genast rycka in med parkeringsförslag. Bland annat stannade en bil med Dick Harrysson som frågade mig om hur dom skulle parkera. Han skulle hålla föredrag och hade bara tjugo minuter på sig. Jag såg till att han kom till rätt parkering ;) och i tid till sin föreläsning.
 
Jag skulle hemskt gärna velat lyssna till hans föredrag för han är otroligt kunnig och en bra pratare. Men plikten kallade och jag kan lova att dom jag avlöste hade haft det lite svettigt i anstormningen vid öppningsdags.
 
 
 
Senare på em så var det ingen kö.
 
 
 
Däremot var det matkö till mat-tältet och alla fikaställen.
 
Mina sista två timmar som funktionär så cirkulerade jag och svarade på enkla frågor som Var det finns matställen och Var finns toaletten?
 
Jag har också kollat runt för egen del på utställningen. Jag hämtade också ut min vinst från förra årets släktforskardagar där jag fick pris i en berättartävling.
 
Nu ska jag samla ihop här hemma för kvällen och se till att packa väskan.
Det är dags för jobb imorgon.
 
 
 
En liten, liten del av 30 meter långt släktträd som en av våra medlemmar gjort under många år. Han som gjort den är från Skinnskatteberg och någonstans i släktträdet finns min mans släkt. Det var ett imponerande jobb han gjort. Två meter högt och trettio meter långt släktträd !!! 42000 släktnamn.
 
 
 
Visa fler inlägg