En bacill...


Första dagen är klar.

Nu sitter jag i mässen då nätet krånglar idag. Jag väntar på att sjuksyrran ska öpna sin mottagning så jag kan gå och få ta min b12 spruta. Samtidigt ska jag be om ett förkylningskit. Snuva och huvudvärk har drabbat mig och det är inte okej.

Jag ska försöka mota olle i grind och hoppas att det blir en lindrig variant.

I övrigt är det skönt att få komma på jobb igen och träffa alla goa kollegor igen.


Nu är jag ombord


Nu så ligger jag i slafen.

Första arbetstimmarna är klara och förberedelserna inför natten är gjorda. Min klocka ringer kvart i tre och då är det bara att masa sig upp ur sängen och göra sig klar för arbetet i bageriet.

Det blir inte ett lika körigt jobbpass som förra omgången jag var ombord. För då var det knökfullt med jobb. Så det känns bra denna gång att veta att man hinner med allt man ska göra.

Det är sportlovsveckor och det märks för det är mycket barn ombord. Mycket är också anpassat för barn med bland annat lekland i konferensen.

Jag kan förresten surfa nu när jag ligger i hytten. Wifi verkar vara fixat denna gång. Vad bra för då kan jag spela wordfeud och surfa på mobilen när jag är i min hytt. Ringa och smsa går tyvärr lika dåligt och då får manta sig till mässen och det är ju inte så kul att sitta och prata bland folk som man inte vill att dom ska höra ens privata samtal.

Hoppas att det löser problemet snart med Telia som ändrat frekvensen. Endast under vissa stunder fungerar det i mässen.Mot jobbet....


Sitter på en ganska fullsatt buss...

Flertalet är sportlovslediga mammor med barn. Många barn.... Öronpropparna har åkt i öronen och musiken poppar för fullt.


Solen skiner och det känns som vår i luften. Två kollegor till sitter i bussen lite längre bak. Den ena är sonens tjej somm jobbar samma vakt som mig.

Ett bussbyte i Västerås (bilden ovan) och nu har vi ett stopp i Enköping. Nästa stopp är Bålsta och sen raka vägen till Stadsgårdskajen i Stockholm.

Ha en fortsatt solig dag !!!


Dags att jobba igen....

 
Så var mina lediga dagar slut....
 
Idag är det dags att börja jobba igen. Men först måste jag packa väskan för det har jag inte börjat med. Som tur är går det snabbt för rutinen sitter i med vad man behöver ta med sig. Bussen går halv ett så jag har några timmar på mig att fixa allt. Jag ska också försöka få undan lite pinaler (om jag hinner) för det blir en husvisning på söndag när jag är borta. Det var en snubbe som inte kunde komma på den "öppna" husvisningen.
 
Det finns några intresserade och ett bud har jag fått som jag tackat nej till då det var alldeles för lågt. Man är allt lite fundersam om det kommer att vara någon av dom som var och tittade är köpare.
 
Nästa gång jag kommer hem så hoppas jag att det är vår i luften och att snön smält bort.
 
 
 
 
 

En vändning :)

 
Snart har tvätten snurrat klart och jag kan börja packa min väska.
 
För imorgon är det dags igen att jobba.
Jag måste bara komma ihåg att vattna blommorna. Som tur är så är dom vana vid att bli snålvattnade så dom har lärt sig att överleva fast dom blir torrlagda emellanåt. Något åt kaktusars leverne har dom anammat.
 
 
 
 
 
Jag fick besök av en god vän på eftermiddagen och hon hade semlor med sig. Kaffet åkte på och vi satt i köket och pladdrade en bra stund och mumsade goda semlor. Genast blev jag mycket piggare och humöret åkte upp. Tänk vad lite det behövs för att piggna till.
 
Det gjorde susen för mig :D
 
 
 

Ofattbart trött....

 
Jag förstår inte.....
 
Jo, det gör jag...egentligen.
 
Jag är så förbannat trött. Riktigt otroligt trött.
Det känns som att ögonlocken hänger nere vid knävecken på mig. Det är skitjobbigt att känna sig så här fruktansvärt trött. Man börjar ju fundera på om det är något fysiskt fel.
 
Att sorg kan ta musten ur en människa så infernaliskt kan man inte föreställa sig. Men det kan inte vara något annat fel på mig än sorg och av sista årets utmattande situation som ger sig till känna.
 
För vad skulle jag annars bli så trött av ???
Om inte den här tröttnaden släpper under nästa ledighet så går jag och kollar mina fysiska värden för att utesluta något fysiskt fel. (man blir lite av en hypokondriker)
 
Jag for i alla fall ut till stugan en sväng på snickarbasens inrådan. Det verkade som att badrumsmöbeln var för stor mot det jag tänkt.
 
 
Jo, minsann hade jag inte gjort ett felplock i alla fall på Ikea. Inte tänkte jag heller på det när jag skruvade ihop skåpet i söndags.Tjugo cm bredare än handfatet och inget jag märker då !!!
 
wtf !!!!!
 
Nu står jag här med ett halvmonterat badrumsskåp för 600 spänn till ingen nytta.
Det blir att göra om proceduren på min nästa ledighet och ta rätt kartong på Ikea.
Någon som vill köpa Lillångens badrumsskåp 60 cm bred ??
 
 
 
 
Så här ska skåpet se ut när det är klart.
 
Det blir nog bra när det väl blir klart :)
 
 
 
 

En dag till.....

 

En god natts sömn....
 
En kall och morgon och soldis just nu men det ser nog ut att bli en fin dag.
Tvättmaskin ska få snurra vidare under dagen och medan det sköter sig själv så lär jag ta mig till stugan och lasta bilen med skräp som ligger på verandan där. Det är en sak att riva ut och kasta grejer för det är enkelt. Det tråkiga är att forsla bort skiten, vilket jag måste ta tag i idag hade jag tänkt. Temperaturen ute måste bara få sjunka ned till nollsträcket först. Jag hoppas att solen hjälper till med det.
 
Tio lediga dagar har gått i rasande fart och imorgon är det dags igen. En hel del har jag fått gjort. Tiden har gått åt till att fixa och dona i stugan, en husvisning, en skoldag med barnbarnet, en utekväll med en god vän etc etc. Men samtidigt så känns det som att jag inte hunnit med alla runt omkring mig.
 
 
 
 
Det svåra är att hinna dela upp sig bland släkt, vänner och bekanta när det gäller att umgås. Men jag ser det som så att när allt har lugnat sig och kommit till ro med hem och blivande hem så kommer det att bli lugnt igen.
När jag inte har så mycket projekt att göra som jag har just nu så blir det så mycket bättre.
 
Mitt liv just nu .......
 
 
 

Bloggat ganska länge nu...

 
Nu kom jag på en sak.....
 
I fyra hela år har jag bloggat om mig och mitt liv !!!!!
 
Jag började blogga i februari på en hemsida jag hade då, men som jag la ner efter ett tag. Inte hemsidan med bloggandet på den. Jag ville ha en bloggportal som kunde utföra lite mer av en blogg som jag ville ha. Söket runt bland olika bloggportaler och hittade blogg.se och här har jag varit sen dess.
 
Jag går alltså in på mitt femte år som bloggare.....Jisses Amalia !!!!
Här har jag skrivit min dagbok och delat mitt liv med många av er. Några har snabbt tittat förbi och inte återkommit. Några har följt med från början (mina närmast anhöriga skulle jag tro) och några har hittat hit på senare tid.
 
Min tanke var att mina närmaste skulle hänga med på vad jag pysslade med när jag var borta hemifrån i mitt arbete som sjöman ombord på ms/Cinderella, när jag började blogga.
27 maj 2009 var mitt första inlägg på nya bloggen på blogg.se
 
http://tinezza.blogg.se/2009/may/fasen-ocksa.html
(ett inlägg från 29 maj 2009)
 
Det var inte många följare på bloggen under första tiden men med tiden så har läsarna ökat. Fler vänner och bekanta har uppmärksammat att jag skriver och med min makes sjukdom så ökade den ytterligare. (jag kommer till det sen)
 
http://tinezza.blogg.se/2010/may/missvaxt.html
(ett inlägg från 29 maj 2010)
 
Några gröna fingra kan jag inte påstå att jag har. Men jag ger inte upp och varje år planterar jag något nytt. Är det något man inte ska, så är det att ge upp och du som följt mig sista åren känner nog till det vid det här laget.
 
http://tinezza.blogg.se/2011/may/utkast-maj-29-2011.html
(ett inlägg från 29 maj 2011)
 
Förändringar som man måste göra är många gånger bra. Man kan inte stå och stampa på samma ställe. Det svåra med förändringar är att lära sig nya rutiner och nya vanor. Men efter en tid så vänjer man sig och dom nya rutinerna blir nya vanor som man inte vill byta ut. Eller så går man tillbaka till det som fungerade bättre. Det viktiga är att man vågar prova nya rutiner och vanor.
 
Det är också året 2011 då allting vändes upp och ned.
Två månader senare så blev min älskade sjuk i gulsot och i början av auusti kom så beskedet.
Cancer i bukspottskörteln.
 
Allting rasade som ett korthus.
 
http://tinezza.blogg.se/2012/may/vand-upp-igen.html
(ett inlägg från 29 maj 2012)
 
Det har nu gått nio månader sedan beskedet och vi försöker se framåt trots det svåra vi måste ta oss igenom. Dagarna är inte längre som förut. Nu handlar det bara om att vara tillsammans och göra alla dagar så bra som möjligt. Tid är en bristvara för oss.
 
Nu är det 2013.
Min blogg handlar om mig och mitt liv.
Vilket den alltid har gjort. Jag skriver fortfarande anonymt under pseudonymen Tinezza men många vet vem jag är. Det viktiga är att jag skriver för mig själv och gillar någon det jag skriver så hänger man med i min blogg. Men fortfarande så är det bara för mig själv som jag skriver för att jag gillar att skriva.
 
Under min makes sjukdom så har jag skrivit väldigt öppet om hur det är och vad jag känner. Många fler läsare hittade därför hit till bloggen, då dom gjorde precis som jag.....sökte information om cancer i bukspottskörteln.
 
Min älskade visste att jag skrev men läste aldrig. Däremot berättade jag om vissa inlägg och vilket enormt gensvar jag fick. Speciellt när någon kontaktade mig via mail så pratade vi om det. Flera har jag fått kontakt med vid sidan om bloggen och vi har stöttat varandra i sorg och sjukdomsförlopp över denna typ av skitcancer. Det känns helt fantastiskt att ens bloggande kunnat göra så mycket för andra som hamnat i samma situation. Samtidigt fick jag ett enormt stöd i alla kommentarer, kontakt via mail och senare facebook.
 
Jag tänker fortsätta blogga för jag gillar att skriva och det ger så mycket mer än vad man trodde när man började. Nu handlar det om Mitt liv som jag måste skapa på nytt igen.
 
Tack ALLA ni som följer med mig i mitt liv.
Det betyder att det jag skriver betyder något för dig.
 
 
 
19 januari 2012 skaffade jag mig en statistikräknare. (Flagcounter)
Sedan dess har 23 525 unika besökare tittat in på min blogg !!!
49 769 har besökt min blogg sedan dess och läst vad jag skrivit.

Otroliga siffror. Jag är helt facinerad.....bara på grund av det lilla jag skriver.
Dagligen besöker ca 60 trogna läsare min blogg (enligt blogg.se statistiken)
 
 

Lite nya planer för mig själv...

 

Nu har jag varit hemma en timme....
 
Precis snyftat till Spårlöst på tv4play. Eftermiddagens senare del så var jag hos äldsta dottern och hjälpte till med barnbarnen. Lagade stuvade makaroner och falukorv till middag och sällskapade tills dom små kottarna kom i säng innan jag åket hem igen. Dottern är riktigt rund om magen och av naturliga skäl lite orörlig så hon behöver lite assistens. Sambon hennes är och gör sitt slutprov i utbildningen till rörmokare och det är bara att hålla tummarna att det går bra. Vilket jag inte tvivlar på att det inte skulle gå bra.
 
Jag fick hjälp av dottern att hitta två appar.....med enkla instruktioner för ett sundare motionsliv.
 
   
Daily ab workout
 
 
  
Daily cardio workout
 
Två enkla appar för enkla hemmaövningar som jag ska ta mig an....Hör och häpna gott folk !!!!!
 
Dom senaste månaders stillasittande (pga omständigheter) har gjort att konditionen inte är som den ska och att jag tappat formen runt magen :p
 
Jag känner att jag behöver göra något åt det och dessa övningar inomhus utan en massa gummiband, gåband och motionscyklar på ett enkelt sätt bygga upp konditionen. Det är inte fråga om någon bantning för det är jag definitivt inte i behov av.
 
Nu ska jag bara lära mig hur apparna fungerar och sen starta ett litet träningspass när jag kommer ombord.
Det är snart dags för jobb igen....
 
 
 
 

Nu tar jag till den här......

 
 
Spelades som utgångslåt vid min älskade Bernts begravning.
 
 
 
 
 

Se det alltid från den ljusa sidan av livet

 

Vissa saker i livet är dåliga

De kan verkligen göra dig rasande

Andra saker får dig bara att svära och förbanna.

När du tuggar på livets brosk

Gnäll inte, vissla

Och detta kommer att hjälpa saker att vända till det bättre

 

Och... se det alltid från den ljusa sidan av livet...

Se det alltid från den ljusa sidan av livet...

 

Om livet verkar väldigt ruttet

Är det något som du har glömt

Och det är att skratta och le och dansa och sjunga.

När du känner dig som på tippen

Var inte löjlig, knäppskalle

Bara snörpa ihop läpparna och vissla - så är det.

 

Och... se det alltid från den ljusa sidan av livet...

Se det alltid från den ljusa sidan av livet...

 

För livet är ganska absurt

Och döden är det sista ordet

Du måste alltid möta ridån med en bugning.

Glöm din synd - ge åskådarna ett flin

Njut av det - det är i alla fall din sista chans.

 

Så se det alltid från den ljusa sidan av döden

Precis innan du drar ditt slutgiltiga andetag

 

Livet är ett helvete

När du ser det

Livet är ett skratt och döden är ett skämt, det är sant.

Du kommer att se att allt är en föreställning

Håll dem i skratt medan du går

Kom bara ihåg att du får det sista skrattet.

 

Och se det alltid från den ljusa sidan av livet...

Se det alltid från den ljusa sidan av livet...

(Kom igen grabbar, gaska upp er!)

Se det alltid från den ljusa sidan av livet...

Se det alltid från den ljusa sidan av livet...

(Värre saker händer på havet, vet ni.)

Se det alltid från den ljusa sidan av livet...

(Jag menar - vad har ni att förlora?)

(Ni vet, ni kommer från ingenting - ni går tillbaka till ingenting.

Vad har ni förlorat? Ingenting!)

Se det alltid från den rätta sidan av livet...

 

 

Visa fler inlägg