Jag går först....

 
Nyss klivit upp ur badet.
 
Ett riktigt varmt bad. Jag blev så trött innan och frusen. Försökte sova en stund men det gick inte så det blev ett bad och nu är jag varm igen. Men luften har gått ur mig. I och för sig så förrsvann den tidigare idag och känslorna vill inte riktigt hänga med mig. Det känns bara jobbigt att röja undan för fotograferingen av huset.
 
Här inne på kontorsrummet ser det ut som ett bombnedslag av pappershögar och pärmar. Gästsängen är full med sånt. Skrivbordet är rörigt och dammigt. Usch !!!
 
Istället för att plocka så tog jag en promenad på eftermiddagen och kameran fick följa med.
 
 
 
Det var riktigt skönt och snön den börjar töa bort, vilket jag tycker är bra.
 
Det har gått lite drygt en månad sen Bernt somnade in. Tankarna far hit och dit och vissa dagar känns jobbiga, som idag. Att behöva göra ett val om vad man ska ha kvar. Hade inte den där jäkla cancerskiten dykt upp så hade allt varit som vanligt. Jag känner mig så oerhört trött och tung i huvudet. Det har tagit hårt på psyket med en ständig oro och sorg. Som tur är lyssnar jag ordentligt på min kropp och skiter i att ändå köra på och fixa alla saker.
 
Det är som det är och så får det bli. Skulle jag inte hinna få undan alla saker så får fotografen sätta sig och redigera bort alla onödiga pinaler. Fotografen ingår i mäklararvodet så dom kan få jobba lite ;)
Allting går att fixa till och jag tänker inte slita ut mig !!!! Jag är trött idag och jag orkar inte ta fler tag i hemmet.
 
Mitt välbefinnande går först.
 
Keep on living.......
 
 
 
 
 
 
 
 

Plock, plock, plock

 
Yes !!!
 
Sakta men säkert så börjar det likna nåt här hemma. Jag börjar se en ljusning och det går undan när jag väl satte fart. Nästa projekt blir att samla tavlor som ska stuvas undan i en kartong.
 
 
 
Men jag tror banne mig jag tar med mig kameran och går ut en sväng på en liten solskenspromenad.
Det känns ju lite vårliknande i luften :)
 
 

Jag tar det sen...

 
Äntligen en rejäl sovmorgon.
 
Inte så smart kanske, med tanke på vad jag måste fixa och vara klar med till imorgon kl.13.00.
Jag råkade börja titta på Stjärnorna på slottet (svtplay) och avverkade några program nonstop igår kväll. Rätt var det var så var klockan halv två !!
 
Ska jag säga som det är så har jag inte ett förbaskade lust att sätta fart och få undan grejerna. Men, men, men....det är ett måste. Det kan tyckas att det är fånigt att plocka bort en massa prylar för att fotografera ett hem. Men när man börjar studera det man har, så inser man att en hel del vill jag inte att det ska vara med på bild. Sen hade jag ju börjat titta iegenom det som ska vara kvar och inte kvar, hamnat lite här och där i högar på sina ställen. Nu måste det flyttas undan ur sikte.
 
Jag har nu bestämt mig för att ta undan så mycket som jag kan och resten får vara som det är. Take it or leave it !!!
Jag tänker inte slita ut mig, läget är som det är och mer kan jag inte göra (även om jag skulle vilja) och det får jag nöja mig med.
 
Egentligen så borde jag inte sitta här vid datorn utan ta tag i sakerna. Men nu gör jag det jag känner för stunden och då får det andra stå åt sidan ett tag till. Jag har ju hela dagen på mig och får sätta lite fart senare :)
 
 
 

Ett sjukligt dygn med kedjereaktioner

 
Jag har nyss kommit hem.....
 
Efter att ha hämtat och skjutsat hem min mamma till Kungsör från akuten här i Köping.
Nej...det var inte hon som var dålig, utan min syster som blivit inlagd igen för sjuttioelfte gången. Hennes epilepsi spökar rejält och som innebar ambulansfärd idag igen.
 
Min pappa fick bege sig och hämta bilen med alla varor som syster och min mamma handlat eftersom dom fick lämna den och ta ambulans istället.
 
Igår kväll...sent, fick yngsta dottern åka med barnbarnet till Västerås barnakut och få hjälp mot krupp. Dom kom hem halv sex imorse men fick senare idag åka tillbaka igen. Hon var nyss hemkommen och bytte sedan plats till Köpings lasarett och var där i sällskap med min mamma. Jag fick höra detta ikväll om min syster och tog över och var chaufför så dottern fick åka hem.
 
Äldsta dottern har åkt på magsjuka och jag fick frågan om att hämta barnbarnen på dagis men jag kunde inte just då. I stället fick min son uppdraget att hämta hem småkottarna. Så det löste sig.
 
 
 
En bild tagen på stugtomten idag. Om ett par månader så kan man snart sitta här och njuta av våren.
 
 

Naturligtvis !!!

 
Så förbannat typiskt !!!
 
Jag lastade bilen med banankartonger (julsaker) och gjorde mig redo för att först åka till mäklaren och skriva på avtalspapper, lämna gamla mediciner till apoteket och ett ärende till boupptecknaren på banken.
 
Startar bilen och får syn på en lampa som inte ska lysa på instrumentbrädan.
 
 
 
Den gula till vänster ska absolut inte lysa. (den röda är parkeringsbromsen)
Det blev till att ta fram instruktionsboken och kolla vad det var för konstig varningslampa. Det föreligger ett systemfel i motorelektroniken eller avgaspåverkande system, stod det.
 
Nu hade jag bråttom till min tid att passa så jag körde iväg ändå. Inget konstigt med körningen i alla fall. När mina ärenden var avklarade åkte jag raka vägen till en skoda verkstad och berättade mitt ärende. Verkstadskillen undrade om bilen gick konstigt men det gjorde den ju inte.
 
Då är det ingen fara, sa han.
Men jag har besiktning på tisdag, sa jag och då får den väl inte lysa ?
Nej det går inte för sig, svarade han.
Om lampan inte slocknat till på måndag så får vi kolla på bilen, fortsatte han.
 
Ja, jag sa väl det !!! Något måste strula hela tiden.
Någon "räkmacka" att glida runt på lär jag aldrig få uppleva.
 
Jag körde sen direkt ut till stugan och lastade ur kartongerna och staplade dom i bastun. På morgonen hade jag ringt områdesskötaren så att min infart blev plogad. Samtidigt blev jag bjuden på fika hos dom och fick en trevlig pratstund, kaffe, sockerkaka och hemgjord glass. Det blev lite plåster på såren för trassel med bilen.
 
 

Det ena och det andra...

 
Nu måste jag pausa.....
 
Massor av telefonsamtal har jag avklarat nu på morgonen. Ringt bland annat Länsstyrelsen med uppgifter som dom ska kontrollera innan dom ger mig ett definitivt avslag på platsen där Bernt ska gravsättas. Blir det ändå ett avslag så uppmanade hon mig att överklaga beslutet och då får det väl bli så. Jag ska göra allt för att få Bernts önskan tillgodosedd.
 
Som vanligt så är det ju alltid något som sätter käppar i hjulen för mig. Inget får ju gå enkelt och smidigt heller. Något strul måste det ju vara i allt man gör. Men det har man ju fått lära sig genom åren, att det är bara att sucka en stund och sen göra det bästa av situationen. Jag väntar fortfarande på den där "räkmackan" att glida runt på.
 
Jag känner mig som en yr höna just nu som försöker göra flera saker samtidigt. Mitt i allt ringande så plockar jag undan grejer och placerar om det som ska stå kvar. Upptäcker några små juldukar här och där som åker med i farten när jag går förbi. Jag lär väl ta ner julgardinerna i köket också :p
 
 

Mitt i veckan...

 
Godmorgon !!!
 
En tidig morgon idag också. Det är bra på ett sätt för att jag ska få lite gjort idag. Jag ska fortsätta göra hemmet opersonligt med att plocka bort alla fotografier och annat av personlig karaktär. På ett sätt är det bra eftersom insidan av hemmet kommer att läggas ut på nätet till allas beskådan. Här på bloggen väljer jag ju själv vilka bilder som kan visas av hemmet i olika omgångar. Men på mäklarens fotografier så blir ju hela hemmet väldigt tydligt hur det ser ut.
 
Med andra ord så har jag lite att göra till fredag då fotografen kommer. Yngsta dottern skulle komma nu på morgonen men hon har tillbringat natten på akuten med barnbarnet som åter igen fått kruppanfall. Dom är nu hemma igen men dom får ta igen sig och få lite sömn nu på dagen istället.
 
Jaha...lite mer kaffe nu då.
 
 
 
 
 
 

Kväller...

 
Någon fotopromenad blev det inte idag som jag hade tänkt.
 
Däremot tog jag mig till äldsta dottern och där var även yngsta dottern (som också var här på fm) Vi blev bjudna på mat och jag fick myspysa med barnbarnen. Det var avkopplande att komma hemifrån en stund.
 
Jag hade tänkt att ta tag i att fortsätta plocka bland grejerna när jag kom hem men nu har jag tappat lusten och det får vänta till imorgon. Bara man sätter igång så går det fort.
 
Resten av kvällen så ska jag kolla på lite program på playkanalerna på datorn som jag missat.
 
 
 
 
 

Styla hemmet

 
Nu har jag äntligen fått på mig kläderna.....
 
Jag har fyllt i nästan alla papper till dom olika instanserna som handlar om försäkringar. Ett nytt kom med posten idag så det är bara att sätta sig och fylla i den också så jag får iväg det med posten.
 
Imorse ringde mäklarens fotograf och vi bestämde fredag som fotodag. Till dess så ska jag hinna styla hemmet. Jag har fått instruktioner om vad som ska göras och vad man ska tänka på. Bland annat så ska jag plocka undan alla privata fotografier (sovrummet är fullt med foton på barnbarn och släkt) Jag ska få hjälp av yngsta dottern som kommer hit imorgon och hjälper mig att röja undan allt oväsentligt och stuva in /bort det mesta som känns plottrigt.
 
Jisses......men jag har två heldagar på mig och där sprack min tanke på övernattning i stugan. Det får jag ta till helgen i stället.
 
Ja, ja ....det är väl bara att sätta igång då.
 
 
 
Inget diskställ eller andra disktillbehör skulle vara framme.....någon enstaka snygg designad apparat kan stå framme :p
 
 
 
Visa fler inlägg