Renoveringsplanering

 
Ett par timmars dos av barnbarn har jag fått på eftermiddagen.
 
Jag åkte och hälsade på yngsta dottern med familj. Drack lite kaffe och pratade bort en stund. Myspyste med barnbarnen i soffan innan jag återvände hem igen. Dom har påsklov kommande vecka så det lär bli mer av barnbarnsmys under veckan.
 
Jag har min huvudplanering på två håll nu......dels i stugan och dels hemma. Logistiken måste fungera med min plan att fortsätta renovera klart innan flytten går. Nu är det tapetsering och målning som är nästa plan och det tänkte jag ge mig på att göra själv med hjälp av någon "handyman" eller handywoman". Samtidigt ska jag börja packa ner allt här hemma i kartonger det som ska med.
 
Mitt val har blivit att sätta upp så kallade renoveringstapeter för att slippa spackla. Sen är det bara att måla i vilken kulör man vill. Jag kommer att välja vitt i hela stugan eftersom den bara är 37 kvadrat.
 
 
 

 
 
 Två rum ska bli vita väggar. På ett sätt känns det väldigt tråkigt och kalt men det kommer att uppvägas med tavlor och annat som ska upp på väggarna. Smart living på liten yta.
 
 
 
 
Med lite hjälp så går det nog rätt snabbt.
 
 

Före och Efter bilder

 
Jag har utfört lite arbete i stugan.
 
Nu har jag nästan fått undan allt i stugan. Det sista får jag ta imorgon innan snickarna kommer på tisdag för att lägga nytt underlag på golvet innan golvläggarn kan göra sitt jobb.
 
Njaaaa....det var väl som jag misstänkte att arbetet inte var 100 % klart i badrummet och jag vet inte hur tankarna har gått hos rörmokarn och elektrikern. Men det får jag ta på tisdag med dom.
 
Så här såg det ut innan allt revs ut och jag måste säga att jag blev nöjd med slutresultatet även om det inte är riktigt klart ännu.
 
Det är väldigt kul med Före och Efter bilder, tycker jag.
När man ser det här så tror man inte att det kan få plats så mycket på sådan liten yta.
 
 
 
 
Efter.......
 
 
Det som rörmokaren skulle ha gjort var att sänka vattenmätaren så att en "låda" kan byggas, så man slipper se rören och ett litet oljefyllt element monteras ovanför. Men varför det inte är gjort fattar jag inte för elektrikern har monterat elkontakt och borrat upp hål i väggen för ingående elledning på fel ställe !!!
 
Men det finns vatten i badrummet i alla fall :p
 
 
 
Det ligger alldeles för mycket snö kvar här vid stugan : (
 
 

Äntligen !!!!!

 
Välkommen till världen !!!!!
 
 
 
 
 
 
Kl 00,22 inatt föddes den lilla "knodden"
 
Jag är nu en stolt mormor till sex barnbarn !!!!!
Den här dagen börjar med ett leende, solen skiner och allt har gått bra.
 
Idag blir det en lååååång frukost och bara ta det lugnt. Sen blir det en sväng till stugan för jag är såååå nyfiken hur slutresultatet blev i badrummet. Jag tar ju naturligtvis för givet att det är helt färdigt :p
 
 
Visa fler inlägg