Renoveringsplanering

 
Ett par timmars dos av barnbarn har jag fått på eftermiddagen.
 
Jag åkte och hälsade på yngsta dottern med familj. Drack lite kaffe och pratade bort en stund. Myspyste med barnbarnen i soffan innan jag återvände hem igen. Dom har påsklov kommande vecka så det lär bli mer av barnbarnsmys under veckan.
 
Jag har min huvudplanering på två håll nu......dels i stugan och dels hemma. Logistiken måste fungera med min plan att fortsätta renovera klart innan flytten går. Nu är det tapetsering och målning som är nästa plan och det tänkte jag ge mig på att göra själv med hjälp av någon "handyman" eller handywoman". Samtidigt ska jag börja packa ner allt här hemma i kartonger det som ska med.
 
Mitt val har blivit att sätta upp så kallade renoveringstapeter för att slippa spackla. Sen är det bara att måla i vilken kulör man vill. Jag kommer att välja vitt i hela stugan eftersom den bara är 37 kvadrat.
 
 
 

 
 
 Två rum ska bli vita väggar. På ett sätt känns det väldigt tråkigt och kalt men det kommer att uppvägas med tavlor och annat som ska upp på väggarna. Smart living på liten yta.
 
 
 
 
Med lite hjälp så går det nog rätt snabbt.
 
 

Före och Efter bilder

 
Jag har utfört lite arbete i stugan.
 
Nu har jag nästan fått undan allt i stugan. Det sista får jag ta imorgon innan snickarna kommer på tisdag för att lägga nytt underlag på golvet innan golvläggarn kan göra sitt jobb.
 
Njaaaa....det var väl som jag misstänkte att arbetet inte var 100 % klart i badrummet och jag vet inte hur tankarna har gått hos rörmokarn och elektrikern. Men det får jag ta på tisdag med dom.
 
Så här såg det ut innan allt revs ut och jag måste säga att jag blev nöjd med slutresultatet även om det inte är riktigt klart ännu.
 
Det är väldigt kul med Före och Efter bilder, tycker jag.
När man ser det här så tror man inte att det kan få plats så mycket på sådan liten yta.
 
 
 
 
Efter.......
 
 
Det som rörmokaren skulle ha gjort var att sänka vattenmätaren så att en "låda" kan byggas, så man slipper se rören och ett litet oljefyllt element monteras ovanför. Men varför det inte är gjort fattar jag inte för elektrikern har monterat elkontakt och borrat upp hål i väggen för ingående elledning på fel ställe !!!
 
Men det finns vatten i badrummet i alla fall :p
 
 
 
Det ligger alldeles för mycket snö kvar här vid stugan : (
 
 

Äntligen !!!!!

 
Välkommen till världen !!!!!
 
 
 
 
 
 
Kl 00,22 inatt föddes den lilla "knodden"
 
Jag är nu en stolt mormor till sex barnbarn !!!!!
Den här dagen börjar med ett leende, solen skiner och allt har gått bra.
 
Idag blir det en lååååång frukost och bara ta det lugnt. Sen blir det en sväng till stugan för jag är såååå nyfiken hur slutresultatet blev i badrummet. Jag tar ju naturligtvis för givet att det är helt färdigt :p
 
 

Väntar fortfarande på besked....

 
Jag är fortfarande vaken....
 
Jag som trodde jag skulle lägga mig tidigt.
Men jag har ju semester !!!!
Även om jag inte hunnit känna efter än att det är så.
 
Men nu dröjer det inte länge förrän det är dags att knoppa in.
Trötter är verkligen här trots att jag kämpar emot.
 
Jag har kollat på Mot alla odds på svtplay och beundras av deras kämparglöd och vilja
att klara av svårigheter.
 
En liten stund till håller jag mig vaken.
 
Jag väntar och väntar på besked...... ;-)
 
 

Fortsätter att vänta....

 
Hemma igen.....
 
Fast jag kom hem redan halv fem. Jag har ätit resterna av min pizza från igår och sen kollade jag på en Helkväll med Jonas Gardell på svtplay. Den var riktigt bra och hade ett bra budskap och mycket humor med sång och musik. Sarah Dawn Finer, Helene Sjöholm och Ulrik Munther var gästartister som sjöng med bravur. Om du missade föreställningen på Långfredagen i svt så kolla playkanalen.
 
Det blir nog tidigt sängående för min del ikväll också. Natten som var blev hackad och malen med sömnen och efter en heldag med barnbarnen (inga problem) så känner man sig lite mör.
 
 
 
 
Nu ska jag kanske kolla på något mer program som jag missat på svtplay och fortsätta vänta på besked ;-)
 
 
 
 

Blir snart avlöst


Snart blir det avlösning....

Barnbarnen ska få fira med påskmiddag och övernattning hos deeas morfar (mitt ex) och hans sambo. Jag väntar på att mina barnbilstolar ska levereras hit av sonen så att dom kan köras till Kungsör. Barnbarnen får sova över där inatt.

Just nu tittar vi på Pippi Långstrump en av mina favoriter när det gäller barnprogram. Det är så bra gjort att det håller än idag att titta på.

Härligt solskensväder ute och jag har suttit en stund på balkongen. Men kalla vindar så man får passa sig för att kyla ner sig.

Nattlig förflyttning


Somnade i min egen säng.....

Men vaknade upp i äldsta dotterns säng.
Hur gick det till ???

Tjugo över tre inatt ringde telefon så det var bara att masa sig upp och klä på sig för att ta bilen till äldsta dottern.

Spännande väntan idag på en extra påskpresent.

Två glada barnbarn har jag intill mig som pysslar, leker och står i. Själv sitter jag med kaffe och försöker vakna till. Jag hänger inte riktigt med i deras lektempo så här på morgonen ;-)

Jag är inte riktigt i fas med mig själv ännu.

Bästa sängen...


Ligger i min egna säng.

Alltid en lika underbar känsla att få sova i sin egen säng. Jag orkade inte sitta uppe längre. Då är det lika bra att inta raklångt läge.

Jag var hemma redan halv sex mot sju- taget som jag annars klmmer hem. Eftersom jag fick åka med sonen och hans sambo i deras bil så gick det snabbt att komma hem till skillnad när jag får ta bussen.

En hel del post hade kommit och bland annat våra deklarationer. Jag får en rejäl slant tillbaka på skatten :-) Mycket trevligt !!! Det blir bra för min renovering i stugan.

Nej nu ska jag stänga mina ögon för idag.

Semester !!!"


Nu väntar jag på att vi ska lägga till i hamn.

Om en timme är det dags att ta stegen över landgången och till frihetrn i en månad. Min semester har börjat.

Är just nu i hytten och vilar men ska strax ta mig till mässen för lite kaffe.

Något som är extra bra idag är att jag slipper ta bussen. Sonen och hns sambo var på konsert här i Stockholm igår och blev kvar över natten. Dom hämtar upp mig vid terminalen och jag kommer hem tidigare än vanligt.

Glad Påsk till er alla !!!!

Tidigt i säng


Jag har lagt mig tidigt ikväll.

En pepcid- tablett till har jag tagit mot magkatarr. Det är ju inte så konstigt att jag har fått en attack i magen. Normalt sett så har jag inga problem med magen, bara om jag druckit för mycket kaffe.

Nu är deti alla fall sista kvällen och semester börjar så fort jag klivit av båten. Jag ska hem och ta det lugnt ett par dagar. ( om jag kan)

Visa fler inlägg