Tar vara på den goda tiden....

 
Vilken superhärlig kväll....
 
Alldeles vindstilla och lugnt och skönt. Med lite musikmix på spotify i bakgrunden så tar jag tillvara på tiden och njuter. Jag har fixat till verandan provisoriskt och lite hemtrevligt.
 
 
 
Sopat av verandan någorlunda och fått undan det mesta av skräpet så jag kan sitta ute.
 
 
 
Mitt insektsskydd har jag hängt upp så att jag slipper myggorna och kan njuta av att sitta ute en kväll som den här. Den enda som blir snopen är getingen som blir snopen när han ska ta sig in igen. Den har börjat bygga bo ovanför den öppna spisen på verandan. Med hjälp av min favoritinvestering släppte jag nyss ute den.
 
En liten fjärilshåv för barn köpt i en leksaksaffär.
 
 
 
Dagen blev i övrigt inte som jag tänkt mig.....
 
Åkte till huset tidigt och pingstkyrkans loppispersonal kom samtidigt som gode vännen R som jag bjöd in på fm kaffe. Dom lastade och donade och så ringde min syster. Det var dags igen för ett av hennes många och svåra anfall. Infantil spasm epilepsi och jag fick kalla på ambulans. Tog mig sedan till akuten i köping och kom innan ambulansen. Stesolid sattes in för att häva kramperna och till slut lyckades det och efter röntgen, en rutinåtgärd som inte visar något utan görs mest för att utesluta stroke (skulle jag tro) EEG visar däremot aktiviteten. Men det gör dom aldrig i Köping.
 
Nåväl...hon är inlagd under bevakning för det brukar alltid komma flera mindre efteråt. Hon har ju mindre anfall varje dag som går över av sig självt men denna gång var det stort och då är det bara ambulans och sjukhus som gäller.
 
Vid tre-taget åkte jag hemåt igen. Pustade ut och mina flyttbestyr får jag ta tag i imorgon. Fick ett städryck och torkade av utemöblerna på trädäcket och spolade av golvet från pollen. Satte igång att röja på verandan så gott det går. Fick i mig lite rester från kinamaten från igår och ett besök av en granne här ute i stugområdet. Skurade av min mormors "gamla" gröna plastmatta som hon hade hemma i köket i Leksand och som jag tänker lägga på trädäckets uteplats.
 
Nu poppar jag musik, tar ett par glas vin och sitter ute och njuter av tiden.
Det är dom små goda stunderna som räknas ;)
 
 
 
 
 

Flyttjobba


Molnigt, en liten gnutta sol och fågelkvitter.....

Så börjar min morgon här, med kaffe på verandan. Ska strax åka in till stan och huset för idag ska en massa grejer hämtas av loppis.

Det ska bli skönt att få undan grejer från huset. Men det är ändå mycket kvar att göra innan allt är klart. Jag har inte fått ner grejerna från vinden ännu.

Nej nu måste jag sätta fart och fixa till mig. Ha en bra dag !!!!

Goda grannar :)

 
Så var man hemma igen....
 
Tog mig till stan och handlade på Willys och till Kinarestaurangen och beställde mat. Enkelt och lättlagat när man har mycket omkring sig. Med ett par extra portioner så for jag till Kungsör för att hälsa på mina föräldrar och äta mat. Vi satt sen ute i trädgården och pratade en stund. Min pappa mår inte bra och orkar inte så mycket. Så det är lite tungt just nu.
 
Sen blev det en vända hem till huset. Jag gick över till grannen som har tagit in posten under de dagar som jag jobbat och tackade med en chokladask.
 
Sen över till nästa granne och tacka med en flaska starkdryck för att dom klipper gräsmattan. Jag frågade på förra ledigheten om jag kunde få hyra in mig på deras motorgräsklippare. Men herrn i huset tyckte inte jag skulle tänka på det utan han klipper den när han ändå är i farten med sin egen. Gräset var klippt när jag kom hem. Jag är så tacksam för hjälpen av mina /våra goda grannar som jag / vi haft. Det underlättar enormt och jag kan andas lättare med hjälpen jag får.
 
Nu ska jag leta förvaringslådor på Ikeasajten....
 
 
 
 
Visa fler inlägg