Tar vara på den goda tiden....

 
Vilken superhärlig kväll....
 
Alldeles vindstilla och lugnt och skönt. Med lite musikmix på spotify i bakgrunden så tar jag tillvara på tiden och njuter. Jag har fixat till verandan provisoriskt och lite hemtrevligt.
 
 
 
Sopat av verandan någorlunda och fått undan det mesta av skräpet så jag kan sitta ute.
 
 
 
Mitt insektsskydd har jag hängt upp så att jag slipper myggorna och kan njuta av att sitta ute en kväll som den här. Den enda som blir snopen är getingen som blir snopen när han ska ta sig in igen. Den har börjat bygga bo ovanför den öppna spisen på verandan. Med hjälp av min favoritinvestering släppte jag nyss ute den.
 
En liten fjärilshåv för barn köpt i en leksaksaffär.
 
 
 
Dagen blev i övrigt inte som jag tänkt mig.....
 
Åkte till huset tidigt och pingstkyrkans loppispersonal kom samtidigt som gode vännen R som jag bjöd in på fm kaffe. Dom lastade och donade och så ringde min syster. Det var dags igen för ett av hennes många och svåra anfall. Infantil spasm epilepsi och jag fick kalla på ambulans. Tog mig sedan till akuten i köping och kom innan ambulansen. Stesolid sattes in för att häva kramperna och till slut lyckades det och efter röntgen, en rutinåtgärd som inte visar något utan görs mest för att utesluta stroke (skulle jag tro) EEG visar däremot aktiviteten. Men det gör dom aldrig i Köping.
 
Nåväl...hon är inlagd under bevakning för det brukar alltid komma flera mindre efteråt. Hon har ju mindre anfall varje dag som går över av sig självt men denna gång var det stort och då är det bara ambulans och sjukhus som gäller.
 
Vid tre-taget åkte jag hemåt igen. Pustade ut och mina flyttbestyr får jag ta tag i imorgon. Fick ett städryck och torkade av utemöblerna på trädäcket och spolade av golvet från pollen. Satte igång att röja på verandan så gott det går. Fick i mig lite rester från kinamaten från igår och ett besök av en granne här ute i stugområdet. Skurade av min mormors "gamla" gröna plastmatta som hon hade hemma i köket i Leksand och som jag tänker lägga på trädäckets uteplats.
 
Nu poppar jag musik, tar ett par glas vin och sitter ute och njuter av tiden.
Det är dom små goda stunderna som räknas ;)
 
 
 
 
 

Flyttjobba


Molnigt, en liten gnutta sol och fågelkvitter.....

Så börjar min morgon här, med kaffe på verandan. Ska strax åka in till stan och huset för idag ska en massa grejer hämtas av loppis.

Det ska bli skönt att få undan grejer från huset. Men det är ändå mycket kvar att göra innan allt är klart. Jag har inte fått ner grejerna från vinden ännu.

Nej nu måste jag sätta fart och fixa till mig. Ha en bra dag !!!!

Goda grannar :)

 
Så var man hemma igen....
 
Tog mig till stan och handlade på Willys och till Kinarestaurangen och beställde mat. Enkelt och lättlagat när man har mycket omkring sig. Med ett par extra portioner så for jag till Kungsör för att hälsa på mina föräldrar och äta mat. Vi satt sen ute i trädgården och pratade en stund. Min pappa mår inte bra och orkar inte så mycket. Så det är lite tungt just nu.
 
Sen blev det en vända hem till huset. Jag gick över till grannen som har tagit in posten under de dagar som jag jobbat och tackade med en chokladask.
 
Sen över till nästa granne och tacka med en flaska starkdryck för att dom klipper gräsmattan. Jag frågade på förra ledigheten om jag kunde få hyra in mig på deras motorgräsklippare. Men herrn i huset tyckte inte jag skulle tänka på det utan han klipper den när han ändå är i farten med sin egen. Gräset var klippt när jag kom hem. Jag är så tacksam för hjälpen av mina /våra goda grannar som jag / vi haft. Det underlättar enormt och jag kan andas lättare med hjälpen jag får.
 
Nu ska jag leta förvaringslådor på Ikeasajten....
 
 
 
 

Lite ordning och reda...

 
Jisses vilken skön känsla.....
 
Att ha fått undan det mesta och fått in mycket grejer i skåpen. Nu jäklar liknar det minsann ett hem och man kan ta sig fram utan att snubbla på kartonger och lådor. Min äldsta dotter kom hit vid halv tio imorse med minsta barnbarnet i skaran. När han ätit och somnat i vagnen så hjälpte hon mig med att plocka i ordning, sätta upp hyllplan i en hylla.
 
Nu har jag också fått igång spotify på min stationära dator och med lite omförflyttning på sladdarna så fungerar ljudet. Så nu poppar jag musik för fullt. Dottern fick i uppdrag att göra en spellista med mixad musik. Sånt som tar lite tid så det var riktigt bra. Det går lättare att greja när man har hög musik i högtalarna.
 
Nu ska jag bara ta det lugnt nån timme innan jag åker till mina föräldrar och hälsar på.
 
 

Bara att ta tag i det...

 
Kom inte upp ur sängen förrän åtta idag....
 
Riktigt skönt att ligga och dra sig efter att ha klivit upp kvart i tre varje natt ombord i tio dagar.
Jag hade tänkt mig att fortsätta plocka hemma i huset idag men jag lägger om mina planer och tar reda på grejerna här hemma i stugan i stället. Jag var barnvakt under några timmar igår eftermiddag och kom inte hem förrän nio. Så det blev inte mycket gjort.
 
Men jag tar det idag och bringar lite ordning här, för nu kan jag börja plocka in i köksskåpen. Några skåp får stå tomma för elektrikern ska dra elledning till en armatur under skåpet vid köksbänken. Det ska bli skönt att få lite ordning.
 
Jag har en månad på mig att se till att huset blir tomt och städat för då lämnar jag över nycklar till nya husägaren. Sen kan jag bara koncentrera mig på ett boende. Det känns att jag har för mycket omkring mig just nu. Längtar tills jag kan koppla av ordentligt och vara lite social.
 
Nu tar jag först tag i den här dagen.
En dag i taget :)
 
 

Mitt hem och nya kök

 
Den närmar sig slutet på min renovering i stugan.....
 
Mitt nya hem.
 
Det som fattas är att rörmokaren kopplar in varmvattenberedaren, drar nya vattenledningar och monterar kökskranen.
 
Så här såg det ut innan jag började mitt renoveringsprojekt. Ett 60-70 tals kök. inga större fel och fullt användbart men för låga bänkar och liten kyl, ingen frys, gammal spis och omodernt.
 
 
 
Längst inne i hörnet under diskbänken var varmvattenberedaren placerad och tog upp onödig yta. Nu placeras den i ett nytt skåp i rummet bredvid och ledningar dras därifrån. Samtidigt får skåpet fungera som skafferi ovanför beredaren. Imorgon ska jag börja fylla skåpen med grejer som står i lådor och kartonger överallt.
Målaren är klar med sitt jobb.
 
 
 
 
 
När rörmokaren är klar (kommer på fredag) så ska elektrikern ta vid (kommer på tisdag) och koppla in el och sätta kontakter i köket. Jag är såååååå himla nöjd med hur det kommer att bli när allt är klart.
 
För övrigt så har jag nu hemtelefon, internet och en massa kanaler på tv att titta på (när jag har tid)
 
 

Jag kan andas ut...

 
Nu har jag två hantverksgubbar här.....
 
Målaren har anlänt och det är min gamla tränare när jag var med i simmarna i Kungsör som tonåring. Jo, jag var väldigt aktiv med att simma flera gånger i veckan. Numera är det = noll.
 
Ja så var det, det här med anställningen ombord. Brevet som skickas ut till alla anställda.
 
 
Så nu kan jag andas ett tag till och hoppas på att inte Cinderella flaggas ut till Finland.
 
 
Den svenskflaggade handelsflottan fortsätter att krympa - och har så gjort i minst 43 år.

"Oroande", tycker infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.

"Katastrof", anser Sveriges Redareförening.

Utflaggningen av svenska fartyg till andra länder fortsätter för sjätte året i rad. Vid årsskiftet fanns endast 112 lastfartyg kvar i den svenskflaggade handelsflottan. Räknas passagerarfartygen med, som också blev färre under 2012, består den svenskflaggade handelsflottan i dag av 314 fartyg, enligt ny statistik från myndigheten Trafikanalys.

Det är utflaggningen till andra länders flaggor som är den stora boven i dramat. Redarna klagar på den svenska skattekonstruktionen och skyller på regeringen.

Läs mer här: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article16860685.ab

 

 

 
 

Hemma bäst....

 
Oj vilken röra jag kom hem till igår.....
 
Jag trodde köket skulle vara klart, målaren var inte färdig med sitt arbete. men han kommer med all säkerhet att vara klar idag. Till mitt sovrum så kunde jag inte komma in för i dörröppningen stod kylskåpet. Det blev till att börja med att flytta på den för jag ville ju kunna sova i min säng. Nu får man gå slalom runt kylen för att ta sig fram.
 
 
 
Så här ser det ut just nu.....
 
Jag har nu sällskap av en Satcom-kille som håller på att koppla in fiberkabel så att jag får hemtelefon, internet och kabeltv. Det mobila nätet till internet är lite svajigt här ute på landet. Det kommer att bli kanonbra när allt blir färdigt. Sen är det bara rörmokaren och elektrikern som ska göra det sista i köket.
 
Så himla skönt att vara hemma igen. Det är nu bara att ta tag i alla projekt som jag måste göra.
 
 
 
 

Väntar på mer besked...


Nu sitter jag och väntar på landgång.

Jag har gjort mitt för denna gång.
Väntar också på att få se mitt kök som är klart utom rörmokeriet.

Dessutom väntar jag på att fåöppna brevet som alla fast anställda får hemskickat. Antingen ett glatt besked eller ett tråkigt.

Flera har redan fått besked om att få vara kvar och andra får vänta på besked till midsommar om fortsatt anställning. Detta beror på ms Rosella och ms Xprs som flaggas över och blir finskt från att ha varit svenskflaggat. All personal på dessa båtar får förtur till tjänsterna här ombord och då gäller det att ha jobbat här länge.

Det är oro bland personalen innan vi får besked om vad som händer med våra tjänster. Man får hoppas att åren jag har ombord räcker till.

Så jag håller tummarna för att jag är en av dom som får vara kvar för jag trivs att jobba som sjöman här ombord. Om inte annat så finns det ju fler kryssningsfartyg runt om i världen.

Nyfiken...


Nu närmar det sig hemgång banne mig.

Jag är så nyfiken på hur mitt kök ser ut. Snickaren ska vara klar, möjligen några små detaljer kvar. Målaren kommer imorgon och rörmokaren några dagar senare och drar ledningar och kopplar på vattnet.

Nu ska jag börja kunna plocka in i skåpen och frigöra yta så jag kan hämta hem mer saker från huset. Det närmar sig slutspurten och jag måste sätta fart och tömma allt. Jag har bara två ledighetspass på mig innan ägarskiftet.

Snart hemma och kan ta tag i det.

Visa fler inlägg