Varför vänta med ett spontant beslut......

 
När jag bestämmer mig för något så går det undan.....
 
Bernt sa emellanåt; Du har så bråttom att besluta dig. Det har han nog rätt i men när jag får den rätta "magkänslan" för något, varför vänta ?? Gör slag i saken för det du tror på, är nog min paroll i mångt om mycket. Känns det rätt så kör jag på det.
 
Som det här med "ryggan" som jag inte hade en tanke på tidigare, utan det "poppade" upp på förmiddagen. Inget inplanerat idag....så varför vänta. Nu kollade jag faktiskt upp på nätet innan jag for så det var inte överilat på så sätt.
 
Men när jag ska göra något så går det undan i svängarna och mestadels oplanerat och spontant.
Det passar mig alldeles utmärkt :)
 
När jag är framme i Västerås så har jag ett meddelande från sonen om jag vill hänga på till Hallsta imorgon och julmarknad. Han skriver att dom ska på julmarknad i stan också. Vi bestämmer oss för att träffas i stan. Jag handlar det jag ska och far hemåt igen och allt är klart på dryga timmen. Hade en tanke på att gå in på Ikea men så slog det mig att lönehelg och Ikea inte är något för mig.
 
Så spontant möter jag upp sonen och hans sambo vid Gammelgården i Köping.
 
 
 
Gamla byggnade från 1700-talet och som pyntas inne till julmarknadsdagarna.
 
 
 
 
 
Kaffepannan stod på......
 
Vi strosade sen fram och åter i gamla stan innan vi spontant bestämde oss för mat på restaurang Kirin och åt kinamat. Jag sa just till sonen och sambon innan vi skildes åt för kvällen att såna här spontana stunder som är så oplanerade, är det bästa :)
 
Det förgyller en dag på det mest oväntade sätt.

Jag brukar tänka på det ibland. Det här med att planera saker och ting. Bernt och jag var väldigt lika på det här sättet, med att ta snabba beslut att göra något. Men ibland tyckte han nog att jag tog lite för snabba beslut för då hängde han inte riktigt med :)
 
 
 

Planerar min resa.......

 
Dagen började i lugn takt.......
 
Tills jag insåg att det är ju inte många dagar kvar på ledigheten. Jag har sen bara en ledighet kvar innan januari som är fullspäckad med jobb och sen vips är det andra februari. Det är då det är dags för safari i Tanzania. Innan dess måste jag fixa och dona med det som ska med.
 
Jag har ju ingen fotoväska !!!
 
Så jag satt och letade tänkbara alternativ på nätet men blev bara mer och mer förvirrad. Jag måste känna, klämma och kolla utrymmen på en sådan dyr grej. Så jag bestämde mig för Västerås och valet föll mellan besök på Elgiganten och MediaMarkt.
 
Elgiganten hade ingen säljare, trots att 2 säljare står två meter bort och pratar med varandra. Ingen av dom ser att jag går fram och tillbaka, kollar och letar upp och ner på väskhyllan. Jag står där en god stund men ingen kommer fram och frågar om jag behöver hjälp. Så efter ett tag så lämnar jag Elgiganten och tar mig till MediaMarkt.
 
Här finns ett jätteutbud och en suverän säljare som är aktiv och ser sina kunder. Jag har handlat flertalet gånger av samma kille (men det minns ju inte han) och han har mycket god fotokunskap. Jag handlar mina prylar, nöjd och belåten av servicen.
 
 
Jag har provpackat lite snabbt och egentligen inte organiserat. Men jag fick plats med allt och har många fack över. Minneskort och extrabatteri är också inhandlat. Det vore ju hemskt om minnsekortet blev fullt eller att batteriet tar slut mitt i safarin.
 
Arma tanke !!! och inga fler bilder med halva resan kvar.
På måndag är det dags att vaccinera sig mot allehanda sjukdomar.
 
Vad som hände resten av min dag blir i nästa inlägg......
 
 
 
 
 

Iskallt......

 
Jag kör tydligen med varannandagstider.......
 
För idag vaknade jag sju igen så nu är frukosten redan avklarad och kaffet är på gång.
Bitande kallt ute och jag gissar på ca tio minusgrader.
 
 
 
Isen har börjat lägga sig över Västlandasjön och det fick mig att tänka på mina vattenledningar igår kväll. Kanske det är dags att sätta i kontakten med värmeledning som är lagda i mina inkommande vattenledningar. Sagt och gjort så har jag kopplat på det för man vill ju inte ha en sönderfrusen vattenledning.
 
När dom drog in åretrunt vatten till stugan för några år sedan så kunde dom inte gräva så djupt pga stenklippor som ligger under jord. Dom fick spränga lite för att få bort det värsta så därför ligger inte rören så väldans djupt närmast stugan som det borde. Men med värmekabel så löste man problemet.
 
Undrar om man ska ta sig iväg på någon julmarknad idag eller imorgon......??
Det är väl julmarknadernas helg överallt.
 
 
 
 
Visa fler inlägg