Varför vänta med ett spontant beslut......

 
När jag bestämmer mig för något så går det undan.....
 
Bernt sa emellanåt; Du har så bråttom att besluta dig. Det har han nog rätt i men när jag får den rätta "magkänslan" för något, varför vänta ?? Gör slag i saken för det du tror på, är nog min paroll i mångt om mycket. Känns det rätt så kör jag på det.
 
Som det här med "ryggan" som jag inte hade en tanke på tidigare, utan det "poppade" upp på förmiddagen. Inget inplanerat idag....så varför vänta. Nu kollade jag faktiskt upp på nätet innan jag for så det var inte överilat på så sätt.
 
Men när jag ska göra något så går det undan i svängarna och mestadels oplanerat och spontant.
Det passar mig alldeles utmärkt :)
 
När jag är framme i Västerås så har jag ett meddelande från sonen om jag vill hänga på till Hallsta imorgon och julmarknad. Han skriver att dom ska på julmarknad i stan också. Vi bestämmer oss för att träffas i stan. Jag handlar det jag ska och far hemåt igen och allt är klart på dryga timmen. Hade en tanke på att gå in på Ikea men så slog det mig att lönehelg och Ikea inte är något för mig.
 
Så spontant möter jag upp sonen och hans sambo vid Gammelgården i Köping.
 
 
 
Gamla byggnade från 1700-talet och som pyntas inne till julmarknadsdagarna.
 
 
 
 
 
Kaffepannan stod på......
 
Vi strosade sen fram och åter i gamla stan innan vi spontant bestämde oss för mat på restaurang Kirin och åt kinamat. Jag sa just till sonen och sambon innan vi skildes åt för kvällen att såna här spontana stunder som är så oplanerade, är det bästa :)
 
Det förgyller en dag på det mest oväntade sätt.

Jag brukar tänka på det ibland. Det här med att planera saker och ting. Bernt och jag var väldigt lika på det här sättet, med att ta snabba beslut att göra något. Men ibland tyckte han nog att jag tog lite för snabba beslut för då hängde han inte riktigt med :)
 
 
 

Planerar min resa.......

 
Dagen började i lugn takt.......
 
Tills jag insåg att det är ju inte många dagar kvar på ledigheten. Jag har sen bara en ledighet kvar innan januari som är fullspäckad med jobb och sen vips är det andra februari. Det är då det är dags för safari i Tanzania. Innan dess måste jag fixa och dona med det som ska med.
 
Jag har ju ingen fotoväska !!!
 
Så jag satt och letade tänkbara alternativ på nätet men blev bara mer och mer förvirrad. Jag måste känna, klämma och kolla utrymmen på en sådan dyr grej. Så jag bestämde mig för Västerås och valet föll mellan besök på Elgiganten och MediaMarkt.
 
Elgiganten hade ingen säljare, trots att 2 säljare står två meter bort och pratar med varandra. Ingen av dom ser att jag går fram och tillbaka, kollar och letar upp och ner på väskhyllan. Jag står där en god stund men ingen kommer fram och frågar om jag behöver hjälp. Så efter ett tag så lämnar jag Elgiganten och tar mig till MediaMarkt.
 
Här finns ett jätteutbud och en suverän säljare som är aktiv och ser sina kunder. Jag har handlat flertalet gånger av samma kille (men det minns ju inte han) och han har mycket god fotokunskap. Jag handlar mina prylar, nöjd och belåten av servicen.
 
 
Jag har provpackat lite snabbt och egentligen inte organiserat. Men jag fick plats med allt och har många fack över. Minneskort och extrabatteri är också inhandlat. Det vore ju hemskt om minnsekortet blev fullt eller att batteriet tar slut mitt i safarin.
 
Arma tanke !!! och inga fler bilder med halva resan kvar.
På måndag är det dags att vaccinera sig mot allehanda sjukdomar.
 
Vad som hände resten av min dag blir i nästa inlägg......
 
 
 
 
 

Iskallt......

 
Jag kör tydligen med varannandagstider.......
 
För idag vaknade jag sju igen så nu är frukosten redan avklarad och kaffet är på gång.
Bitande kallt ute och jag gissar på ca tio minusgrader.
 
 
 
Isen har börjat lägga sig över Västlandasjön och det fick mig att tänka på mina vattenledningar igår kväll. Kanske det är dags att sätta i kontakten med värmeledning som är lagda i mina inkommande vattenledningar. Sagt och gjort så har jag kopplat på det för man vill ju inte ha en sönderfrusen vattenledning.
 
När dom drog in åretrunt vatten till stugan för några år sedan så kunde dom inte gräva så djupt pga stenklippor som ligger under jord. Dom fick spränga lite för att få bort det värsta så därför ligger inte rören så väldans djupt närmast stugan som det borde. Men med värmekabel så löste man problemet.
 
Undrar om man ska ta sig iväg på någon julmarknad idag eller imorgon......??
Det är väl julmarknadernas helg överallt.
 
 
 
 

Flashbacks......

 
Hälsat på hos min mamma i eftermiddags......
 
Hon var i full gång och baka lussekatter.
 
 
 
 
 
Fick såna där flashbacks, ni vet man få ibland.
För helt plötsligt såg jag min mormor stå där.
Inte så konstigt heller för det är min mormors förkläde som min mamma har på sig.
 
 
 
 

Två timmar ute......

 
Snart så har jag full värme i kroppen.......
 
Efter en två timmars fotopromenad runt Sundänge och Västlandasjön så blev det gott med värmande kaffe.
 
 
 
Isen börjar lägga sig över hela sjön. Jag satt en liten stund på badbryggan och det var vindstilla och förhållandevis skönt ute. Några minusgrader i luften men överkomligt.
 
 
 
Om man fotar mycket vid kallt årsväder så är dessa vantar perfekta. Varma och sköna och samtidigt behöver man inte plocka av sig vantarna för att ställa in kameran. Supernöjd över mitt köp av vantar.
 
Nu är motorvärmaren/kupévärmaren igång.....
Jag ska ta mig till Kungsör och hälsa på min mor om en stund.
 
Ha en fortsatt bra fredag !!!
 
 
 

Ut och röra på sig......

 
Igår klev jag upp innan sju och idag efter nio......
 
Men så satt jag ju uppe mycket längre igår kväll. Jag testade ett annat fotoboksprogram; Önskefoto och den gillade jag bättre än Fuiji. Men jag har inte beställt någon egen fotobok än, för jag måste vara 100% nöjd med mina valda bilder innan jag beställer.
 
Idag.....vad ska jag hitta på ???
Jag har ingen lust att fortsätta med mitt julpynt, det kan vänta.
 
 
 
 
Det blåser ju inte ute idag så en promenad vore inte helt fel. Jag behöver röra på mig och kameran ligger ju bara här och väntar på att bli använd.
 
Kanske åka och hälsa på någon??
Ja, jag får se vad dagen har att ge.
 
 

Det börjar likna julmys i stugan....

 
Vilken tur att jag laddat frysen med rester av mat......
 
För jag grejar så jag glömmer bort att jag måste laga mat.
Nu hade jag chili con carne i en burk i frysen och det var snabblagat.
 
Mäklaren har varit här på genomgång och notering av det hon såg. Notera alla mina renoveringar under åren fick hon också göra. Nu är det bara att vänta på vad summan hamnar på.
 
 
 
Nu har jag fått till det med gardinerna. Dom röda sidenbanden som jag letat febrilt efter hittade jag i en papperskasse med julsaker. Jag visste väl att jag inte slängt dom. Efter julen så är det bara att plocka bort sidenbanden och vips !!! så är det som vanliga gardiner. Inget avancerat här inte !!! Men julmys nu.
 
Juldukarna är strukna och lagda på sina platser. Det är ett par gardiner som jag måste korta av. Jag som avskyr att sy har köpt såna där remsor på Ikea som man stryker upp /fast en fåll. Perfekt för mig och det funkade bra på dom gröna veporna så jag fortsätter i samma stil.
 
Jag har länge funderat på att göra en fotobok. Jag laddade ner ett program från Fuiji och har suttit och plockat bilder till det. Men innan jag slutgiltigt bestämmer mig så lär jag kolla layouten och bilderna noga. Fundera om jag vill ha text också eller bara bilder. För det kostar från ca 200 spänn och uppåt för en bok med tjugofyra sidor. Beroende på hur man vill ha boken.
 
 
 
 
 

Riggat och klart inför helgen.....

 
Nu är det nog dags att få på sig kläder....
 
Har ringt och bokat tid för vaccination och det blir i Västerås. Har ringt och fixat med en massa annat också som måste fixas innan årsskiftet eftersom jag bara har lediga dagar här och där i mitt schema.
 
 
 
Har precis kommit in efter att varit ut på min skogstomt i pyamas och pyamasbyxor !!! och fixat ny mossa till adventsstaken. Så nu är den riggad iför första advent i helgen.
 
Tur att man bor som man gör annars har väl folk trott att man är tokig :)
 
 
 

Omvärdering.......

 
Jag får omvärdera min plan idag....
 
En förmiddagspromenad som jag tänkte mig ta idag ställer jag in. Det blåser väldigt mycket och lugnar det inte ner sig så får det vara. Men sysslolös är jag inte !!!!
 
Jag fortsätter med mitt pyntande som jag började med igår eftermiddag och höll på med till sena kvällen. Jag har lite kartonger att gå igenom som innehåller julsaker. Närmare bestämt åtta banankartonger och några mindre. Men i ett hus som var 90 kvadrat så rymdes det en hel del. Nu måste jag välja det som kan tänkas få plats på 37 kvadrat.
 
Det som retar mig är att jag inte hittar mina röda sidenband !!! Jag har satt upp enfärgade gröna gardiner som jag tänkte knyta röda sidenband runt längderna och nu hittar jag inte banden. Försöker fundera ut om jag råkat slänga dom eller var jag lagt dom. Dom kommer väl fram så småningom eller så blir det till att köpa nya.
 
Idag kommer en fastighetsmäklare hit.
 
Nej !! Jag ska inte sälja stugan.
 
Jag behöver få stugan värderad inför ett lån som jag vill ha. Jag (byggjobbare) ska bygga en carport, en ny farstu och glasa in min veranda nästa år och behöver förbereda och planera detta. Det ska bli intressant att få höra vad värderingen blir om det stämmer överens med min egen summa som jag tror att jag skulle få om jag skulle sälja idag.
 
 
 
 

En liten röd stuga......

 
Då var man igång.......
 
Med att sätta upp gardiner till jul.
Man tager vad man haver och fixar till så gott det går.
 
Det får duga i år och snart är det dags för att hämta in adventsljusen + lite julpynt.
Bor man i en liten röd stuga med gröna knutar så ska det minsann "andas" jul härute och inne.
 
Det blir säkert bilder på det när allt är klart så småningom.
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg