Något objejktiv....


Hade jag kunnat så har jag åkt hem direkt.....

För nu vill jag verkligen fotografera. Vilken pjäs jag har skaffat mig.

Idag kom kollegan på jobb. Han har varit i Peking. Han hade fått i uppdrag att leta efter ett objektiv till mig och nu har han uppfyllt min önskan. Tack tack för hjälpen. Supertack !!!
En Canon 100-400 teleobjektiv med zoom och bildstabilisator. Ett objektiv jag kommer att ha stor glädje av. Det blir att vänja sig vid tyngden för den väger en bit över kilot.

Nu är det bara för mig att lära mig att ta bra bilder....

Uträknat.....


Nu är det dags att börja räkna ner dagarna.....

Det här är ett jobbpass som hittills varit enormt mycket jobb. Det lär fortsätta så till min hemgång.

Jag har sen jag kom ombord snart gjort av med 300 kg mjöl till alla frallor som jag gjort.
Jag är glad för denna uppfinning: Bullrivaren, rundrivare som den också heter.

För när jag kliver av efter mina elva dagars arbete så har jag gjort ca 13000 frallor.

Enorma mängder frallor och limpor går åt.


Lite mör i kroppen....


Ännu en dag är över....

Lite lugnare idag även fast det var lika mycket folk som igår. Det var bra så man får lite andrum. Det har också vart lugnt på sjön. Vi gick inomskärs väldigt länge och en bit upp vid kustdn innan vi drog över till Åland. Så det blev ingenting utav några vågor.

Det blir fortsatt inga lugna frukostar veckan ut för det är ingen som är under tusen i antal. Så arbetstiden är späckad med bakverk som ska göras. Igår var jag mör i kroppen så det skulle inte sitta fel med en massagetid. Men jag tror jag hoppar över det den här gången.
Jag prioriterar nog vila i min hytt istället.....


Uppskattning.....


En trevlig gest.....

Hinkar med rosor stod i mässen.
Ett tack från fartygsledningen för All time high försäljning 25 oktober.

Kul och mycket trevlig gest från ledningen.

Så jag tar med mig en eller kanske två rosor till min hytt och pryder hyllan.

Inget löst liggandes...


Då har man jobbat klart för idag....

Jag har också sett till att inget löst finns i bageriet som kan fara omkring utifall det blåser ordentligt. Med all säkerhet så kommer det att bli lite vågor men frågan är hur mycket.

Som vanligt när det är varning för blåst så har vi komfortavgång. Vi går ut senare så folk hinner äta i lugn och ro.

Ja det lär väl visa sig när jag kliver upp inatt om det gungar ordentligt....

Varningar.....


Oj vad jag sovit gott på min siesta....

Efter en måndagsmorgon som jag haft fullt upp att göra. Var det gött med lite sömn. Det gick väldigt mycket och då menar jag VÄLDIGT mycket bröd på frukosten idag. Allt bröd jag hade tog slut. Hade det varit normalt så hade det räckt till lunchen också.

Nu gick allt till frukost och jag fick börja ladda upp nytt till lunch.

Nu undrar jag om det blir lika mycket imorgon på frukosten. Det var en liknande siffra som till idag 1400. Men det kan nog bli lite avbokningar eftersom dom varnar för blåst.

Framåt kvällen vet vi mer om det....


Var gungar det ??


Nu ska jag strax se till att komma i säng.....

Funderar på om jag ska kolla på "Allt för Sverige" som börjar klockan åtta. Jag kan ju ta svtplay när jag kommer hem igen. Sömnen var ju sisådär idag på lunchvilan och somnade inte som jag skulle igår. Så jag borde prioritera sömn.

Det är mycket prat om storm och blåst i tv, tidningar och här ombord just nu efter alla rapporter och varningar. Det är ju frågan om stormen kommer att hålla i sig upp till Ålands hav. Nog kommer det att gunga lite extra men jag tror inte stormen håller i sig hit upp. Det har annars inte märkts något som det är nu med vågor. Visst har det blåsit men inget som kännts av.

Inte för oss som är sjövana i alla fall. En del gäster har sagt "Oj vad det gungar" och personalen har sett frågande ut. Jag har heller inget märkt.

Nä nu ska jag se till att bädda ner mig ordentligt...

Förberedelser....


Förberedelser inför dagen idag.....
Ballonger som fixas i ordning till försäljning.Kläderna måste vara i ordning också. En knapp saknas så fram med nål och tråd och lite hjälp av kollegan....


Vilken vecka det blir.....


Jisses vilken dag i cafe.....

Fullt ös medvetslös är väl så man kan beskriva läget flr de som jobbar där. Som tur är så håller jag ju till k bageriet och jag slipper såna stresstoppar.

Men jag har mitt på morgontimmarna och imorgon drar det igång ordentligt med 1400 frukost. Så kommer följande frukostdagar att se ut.

Imorse fick jag ringa chefskocken och väcka upp honom så att han i sin tur kundd väcka frukostkocken som saknades. Han börjar halv fem och då brukar jag gå förbi med mässens frukostbröd. Ingen var där. En stund senare likadant så då var det bara att ringa.

Nu börjar i alla fall höstlovet och en fullsmockad vecka......

Nu funkar wifin igen...


Nyvaken så här mitt på dagen.

Jag ligger kvar ett tag till innan det är dags att arbeta lite till. Idag funkar wifin igen. Någon har nog startat om routern i någon hytt längre bort där den står.

Jag ska köpa ett nytt refillsimkort av någon annan operatör och testa vilket som funkar bäst. En kollega har telenor och han har fullt med pluppar på sin mobil. Han bor två hytter bort från min hytt och kan ligga i sin säng och babbla i phonen. Jag som har telia får ställa mig vid nåt fönster i mässen.

Med routerns hjälp så kan jag surfa på internet men inte ringa och sms'a.

Fullt upp att göra är det här ombord. Lönehelg sätter sitt avtryck och många känner sig som kungen i baren.

Alla i personalen ser det som en uppladdning inför höstlovet som väntar. Då blir det "åka av" för alla som jobbar här.
Lördagstårtan i mässen idag.

Visa fler inlägg