Jag är nöjd nu.....

 
Nu är jag minsann mätt och belåten......
 
Potatisgratäng och skinkschnitzel satt inte helt fel efter den här dagen. Nöjd är jag också efter att ha varit och klippt mig. Så jag tog mig vidare till optikern och beställde tid att kolla synen imorgon. För andra gången så kollade jag in vilka brillor jag vill ha. Jag har varit in till optikern förra ledigheten enbart för att prova ut brillor som jag skulle kunna tänka mig.
 
Den här gången hade jag tänkt att välja brillorna först för alla gånger tidigare så har jag bokat tid och kollat synen och direkt så ska man ställa sig och välja nya bågar. Hur stressande är inte det egentligen på en skala...?? Oftast tar man ett par av bara farten för att det känns veligt och svårt att bestämma sig just då.
Så den här gången gör jag tvärtom och väljer bågarna först.
 
 
fotot taget med mobilen.
 
När jag kom hem så bytte jag om till mina "fotobrallor" med extra skydd för baken och knän. Det är egentligen fiskebyxor men dom passar bra för dom är fodrade också. På med mina nya terrängdojor och sen gav jag mig iväg till Näs naturreservat och Skedvisjön några kilometer bort.
 
Gick en bit upp i skogen också och fotade lite. Vildsvinen hade bökat ordentligt och då kände jag att jag inte ville gå själv något längre ifall man skulle stöta på ett gäng. Det är ingen höjdare att möta dom. Tog mig ner till sjön och medan jag sitter där så hör jag hur det skriker uppe i skogen. Ett gäng vildsvin som tjafsade.
 
 

In till stan.....

 
Nu har jag fått undan det mesta......
 
Jag kan se mina två rumsbord igen. Dom flesta sakerna som jag köpt är undanplockade.
 
Jag ska som nästa projekt börja att ordna upp i garderobslådorna.
 
Men först åker jag in till stan och klipper mig.
 
Eventuellt att jag tar mig till optikern också.
 
 
 
Bilden tagen förra hösten från Bondgårdsberget i Köping
 
 
 

Gråmulen höstdag......

 
Vaknade hyfsat tidigt......halv åtta.
 
Låg länge och funderade på att kliva upp för en tidig fototur. Men sängens dragningskraft var allt för stor och viljan att kliva upp försvann. Så nu sitter jag i min ny inköpta pyamas och myser istället.
 
Det finns fler dagar att kliva upp tidigt.
 
 
 
En av favorit rastplatserna är vid Gränna Brahehus. Här har man stannat åtskilliga gånger under dom åren man åkte till Skåne från det man var liten. Min farmor och farfar bodde i Lund.
 
Den här gråmulna höstdagen ska jag ta reda på allt jag köpte i Ullared till att börja med. För just nu kan jag inte se ytan på mina rumsbord.
 
 
 

Kanske, eventuellt....

 
Ett inlägg till ikväll innan jag knoppar in.......
 
 
 
Jag brukar inte gilla såna här tavlor med budskap på...
 
Carpe diem.... Love.... och andra budskap.
 
Men den här kunde jag inte motstå att köpa.
 
Den ska hänga på min vägg.
 
För den säger precis det jag står för.
 
Att man behöver inte så mycket,
För att göra livet lättare och gladare.
 
Fritt översatt......
 
Om.....om jag vaknar tidigt.......
 
Jag tänker inte ställa klockan på väckning.
Så har jag en tanke att ge mig iväg till Näverkärret tidigt imorgon bitti.
 
Men som sagt,,,,,det är bara OM jag vaknar tidigt.
 
 
 
 
 
 

En massa bra att ha saker......

 
Jag skulle ju återkomma om mina inköp........
 
Jag hade ju bara köpt en massa bra att ha saker och jag är fortfarande super nöjd med mina inköp.
 
 
 
En interiörbild från stugan........eller nåt sånt i den stilen.
 
 
 
 
Fick en hel del kläder i varukorgen. Trädgårdsbyxor när jag ska arbeta på tomten, Fiskebrallor (Fladen) med extra knäskydd och sittskydd i baken på mina fotovandringar, terrängdojor när jag ska ha när jag trampar omkring i skogen på mina fototurer, ett regnställ när jag ha när ska hämta posten i postlådan eller när jag nu ska använda det, en massa vardagströjor som jag var i stort behov av och framförallt ett par vantar med hål för att sticka ut fingrarna vid behov. Praktiskt när jag ska ratta på kamerans rattar.
 
Köpte också presseningar till att linda in en massa grejer som inte får plats i förrådet, gardiner att dölja insynen i stugan (men hemtrevligt inifrån) tavelramar, fotopapper, mandolin m.m. m.m
 
 
 
Sen är jag ju väldigt mycket för att baka hemma i mitt yrke. Därför är en bakplåtshållare väldigt bra när jag ska baka i mitt fina kök.
 
 
 
 
En pläd i fårskinn till min bil......så jag slipper frysa om rumpan när jag ska köra.
Väldigt praktiskt och användbart !!!
 
Imorgon ska jag plocka i ordning det jag handlat.....
 
Mycket nöje :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Resan till Gekås i Ullared.....

 
Först och främst......... jag är hemma igen :)
 
Nu har jag gått igenom det jag handlat och det var BARA BRA saker jag köpt. En mycket trevlig resa med äldsta dottern och JA....det har gått åt en hel del pengar. Men som sagt bara bra saker. Jag är helnöjd med mina inköp förutom en sak !!!!
 
Jag köpte två skenor för att sätta upp på väggen på verandan. Där ska jag ha tre mindre hyllor för ljuslyktor och lite annat smått och gott. Till det behövs sex konsoler för att lägga hyllplan på. Men varför i hela friden köper jag bara fem !!! konsoler???? Grrrrrr......
 
Vi startade resan ner kvart över två igår natt och var framme lagom till halv åtta. Gekås öppnar sju. Inga köer och allt bådade gott. Men aldrig mer en lönehelg i Ullared om jag åker dit igen (det är nog troligt) men jag var inställd på mycket folk så det gick bra. Men folk sa att det var extremt mycket folk just idag.
 
 
 
När vi kom ut vid halv ett från butiken så ringlade köerna sig otroligt långt. Hade jag kommit då hade jag aldrig ställt mig där utan åkt på sightsing till Varberg istället. Nu klarade vi oss från köer för att komma in i butiken.
 
 
 
Min kasse + två till (utanför bild) nederst.
 
 
 
Tre vändor in i varuhuset och många efterlysningar på borttappade kundvagnar hördes emellanåt på utropen. Så ett bra tips av dottern var att fota sin nummerskylt.
 
 
 
 
Fin stuga hade vi och det var nybyggda stugor förra året. Rent och fräscht. Sov gott gjorde vi också :)
 
Jag får redogöra lite närmare sen vad jag handlat......
 
 

Redo för natt...


Sängen bäddad och jag sitter i soffan....

Inatt sover jag i barnbarnens lekrum.
Det blir inget nattsudd ikväll för klockan ringer halv två.

Då är dags att bila mot Ullared.

Snart i ordning.....

 
Nu så är det snart dags......
 
Håller som bäst på att rodda i ordning och få ner lite grejer i väskan.

Sen är det bara att ge sig iväg och tanka upp bilen.
 
Gör en liten övernattning en 1/2 natt hos äldsta dottern.
 
Jag har skrivit en lista på saker som jag ska söka efter.
 
 
 
 
Kollat lönekontot.
 
Tjaaaa, det var väl allt jag behöver förbereda.
 
 

På spaning efter något nytt.....

 
Hmmmm...vaknade lite för tidigt idag.....
 
Trots att jag satt uppe till halv tolv.
 
Jag letar resor till Kenya eller Tanzania för att göra en safari. Just nu spanar jag lite extra på Tanzania för att kombinera och förlänga resan till Zanzibar några extra dagar. Det är en av mina drömresor som jag har att göra.
 
 
 
Idag ska jag fortsätta plocka i skåp och lådor. I alla fall lite grand. Min klädgarderob behöver ett upplyft med "vardagskläder". Jag letar också efter ett draperi som jag ska hänga för klädkorgarna i sovrummet. Jag har ställt staplarna med lådor där Bernts säng stod och på andra sidan fönstret är min säng. Större än så är inte mitt sovrum men det räcker gott och väl som sovplats. Det är större än min hytt på jobbet i alla fall.
 
Min äldsta dotter efterlyste resesällskap till Ullared och jag nappade på det. Så inatt beger vi oss mot Gekås. Det kom ju precis lagom eftersom jag behöver shoppa loss och skaffa mig lite nya kläder.
 
Inte helt fel att lönen också kommer in på kontot idag.
 
 
 

My sweet home :)

 
Har bara gått omkring och myst idag.....
 
Lite har jag gjort ändå som att plocka bort taket på uteplatsen, städat av inne och plockat undan, börjat så smått att ordna upp i lådor och skåp som jag vill ha det. När jag flyttade hit så åkte mycket bara ner i lådor och in i skåp där det fick plats. Nu ska jag börja organisera upp mina husgeråd och i klädgarderoben. Fick också ett spontanbesök av en båtkollega som bor här i området. Det var kul att träffas för det var ett bra tag sen.
 
 
 
Men man måste ju vila också. Slappar i soffan framför en tänd brasa :)
 
Jag är så nöjd med mitt hem och renoveringen som jag gjort under våren.
Det blev precis så som jag tänkt mig. Ännu bättre blir det när jag ställt allt där jag vill ha det :)
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg