Nu har jag satt igång..........

 
Då var torsdagen avklarad snart...........
 
Stannade efter jobbet och gick ett ärende på stan som blev ogjort. Jag var till begravningsbyrån för att få hjälp med att skicka en minnesgåva. Men det gick inte att göra det längre via dom, utan antingen får man ringa direkt till den fond man vill skänka till, eller via nätet.
 
Så nu valde jag en fond och började fylla i uppgifter. Allt gick bra utom när jag skulle fylla i vart kondoleanserna skulle skickas. Den rutan gick inte att fylla i fast det stod så. Jag får ringa imorgon i alla fall. Det kändes lite snopet när det var en sån stor organisation och 90-konto.
 
 
Nu börjar jag komma igång med handmodellerade marsipanfigurer.
Ett gäng tomtenissar fick bli först ut.
 
 
 
 
Nu har vi plockat ner två lådor från vinden med mina juldukar och gardiner. Imorgon kan jag börja gå igenom vad jag ska använda. Det närmar sig 1:a advent och tills dess ska jag ha allt klart, har jag tänkt.
 
Startskottet har också gått idag för mina inköp av julklappar. Jag köper inga dyra julklappar utan det är mest praktiska saker till ett humant pris. Nu är ju vi så många i min familj så då blir pengen anpassad efter det. Det kanske är skillnad om man bara hade haft en eller två att köpa till.
Jag tycker det är roligt att köpa och slå in paket till jul.
Alltid hittar man något som passar att ge bort i gåva.
 
Nu ska jag leta efter ett recept på vörtlimpa.
 
Over and out..............
 
 

Julpynt eller inte..............

 
Så dumt att lägga sig på soffan.............
 
Alldeles för sent slumrade jag till och vaknade till när sambon kom hem tio i fem. Så nu är jag mosig i huvudet och känner mig lite loj. Piggnar väl till lagom när jag ska gå och lägga mig 😩
 
 
 
 
Idag gjorde jag saffransbiscotti och dom blev jättegoda. Sen tog jag tag i och garnerade pepparkakor som ska hängas upp och pepparkakor som ska säljas. Pepparkakshus är på gång.
 
 
 
 
Meningen var att jag skulle ta hjälp av sambon och plocka ner julgardinerna och julsakerna från vinden. Men nu när jag inte är på topp så skippar jag det idag. Lägger in det i planeringen till imorgon istället.
 
Just nu känner jag inte för att julpynta över huvud taget.
Men bara jag kommer igång så blir det okej.
 
 
 
Over............
 
 

Jag har mer ork nu.........

 
Nu börjar julbaket komma igång..............
 
Pepparkaksdeg är gjort och jag har skurit ut stora hjärtan som ska hängas upp i cafeét.
Nu har jag letat i mina gömmor om jag hade ritningar till pepparkakshus sparade sen gammalt.
Men jag hittade inte mycket så jag måste göra nytt. Eller så får sambon rita upp nya mallar. Det är ju vad han är utbildad till 😁
 
 
 
Så nu har han fått papper och linjaler och är i full fart med att fixa mallar. Här går det undan 😀
 
Idag var hans dotter och hennes sambo och firade på besök. Hans son var här igår men då hade jag lagt mig och jag hörde inget, för jag sov nog då. Det blev fika och budapeststubbe.
 
 
 
 
Något jag lagt märke till hos mig själv på senaste tiden.
Det är att jag orkar göra lite saker efter jobbet. Något som var otänkbart när jag var på jobbet i Örebro. Då var jag sopslut när jag kom hem vid halv fem,fem. Trots att jag även då jobbade åtta timmar om dagen. Skillnaden nu är att jag är helt utan stress på nuvarande jobb.
 
Idag röjde jag och städade ur ett köksskåp och fixade bättre ordning. Rensade i hemma-apotekets förråd och rensade bort gammal medicin. Slog ihop sambons och mitt förråd på medikamenter så att vi lättare håller reda på vad vi har och inte har. Det var en hel del gammalt som kunde läggas i en påse som vi får lämna in på apoteket.
 
Just såna här saker var otänkbart att hålla på med när man kom hem från det gamla jobbet. Så det är värt mycket att jag sa upp mig. För inget jobb är värt att stressa så mycket som man gjorde. Det gäller bara att inse det i tid.
 
Over and out................
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg