Tar vara på den goda tiden....

 
Vilken superhärlig kväll....
 
Alldeles vindstilla och lugnt och skönt. Med lite musikmix på spotify i bakgrunden så tar jag tillvara på tiden och njuter. Jag har fixat till verandan provisoriskt och lite hemtrevligt.
 
 
 
Sopat av verandan någorlunda och fått undan det mesta av skräpet så jag kan sitta ute.
 
 
 
Mitt insektsskydd har jag hängt upp så att jag slipper myggorna och kan njuta av att sitta ute en kväll som den här. Den enda som blir snopen är getingen som blir snopen när han ska ta sig in igen. Den har börjat bygga bo ovanför den öppna spisen på verandan. Med hjälp av min favoritinvestering släppte jag nyss ute den.
 
En liten fjärilshåv för barn köpt i en leksaksaffär.
 
 
 
Dagen blev i övrigt inte som jag tänkt mig.....
 
Åkte till huset tidigt och pingstkyrkans loppispersonal kom samtidigt som gode vännen R som jag bjöd in på fm kaffe. Dom lastade och donade och så ringde min syster. Det var dags igen för ett av hennes många och svåra anfall. Infantil spasm epilepsi och jag fick kalla på ambulans. Tog mig sedan till akuten i köping och kom innan ambulansen. Stesolid sattes in för att häva kramperna och till slut lyckades det och efter röntgen, en rutinåtgärd som inte visar något utan görs mest för att utesluta stroke (skulle jag tro) EEG visar däremot aktiviteten. Men det gör dom aldrig i Köping.
 
Nåväl...hon är inlagd under bevakning för det brukar alltid komma flera mindre efteråt. Hon har ju mindre anfall varje dag som går över av sig självt men denna gång var det stort och då är det bara ambulans och sjukhus som gäller.
 
Vid tre-taget åkte jag hemåt igen. Pustade ut och mina flyttbestyr får jag ta tag i imorgon. Fick ett städryck och torkade av utemöblerna på trädäcket och spolade av golvet från pollen. Satte igång att röja på verandan så gott det går. Fick i mig lite rester från kinamaten från igår och ett besök av en granne här ute i stugområdet. Skurade av min mormors "gamla" gröna plastmatta som hon hade hemma i köket i Leksand och som jag tänker lägga på trädäckets uteplats.
 
Nu poppar jag musik, tar ett par glas vin och sitter ute och njuter av tiden.
Det är dom små goda stunderna som räknas ;)
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg