Vi mår gott efter maten...................

 
Nu så.................
 
Har jag två dagar ledigt och det ska bli så skönt.
 
Igår tog jag en skinkstek 1,2 kg och lade den i marinad över natten.
Skivade två gula lökar, öste upp en hel del haricot verts och
skivade palsternacka, som jag lade i en skål.
 
Resten överlät jag till sambon så att han kunde dra igång
allt i crockpoten idag.
 
0,5 dl vatten
0,5 dl kalv (eller oxfond)
0,5 dl vin
+ salt och vitpeppar
 
Ner med grönsakerna i grytan och häll över vätskan och krydda.
Lägg i steken.
Ställ in "pottan" på sex timmar låg nivå.
Eller till steken når ca 75 grader i mitten.
Det tog ca sex timmar i vår crockpot.
 
 
 
Sila av skyn 2,5 dl ( det blev 2,5 dl över) i en kastrull och tillsätt 2,5 dl grädde.
Smaksätt såsen som du vill. Sambon tog en "tre pepparsås"
och hällde i halva påsen. En sån där pås-sås som finns att
köpa i affär´n.
 
Det blev kanonbra 😃
 
Skinksteken fick sköta sig själv medans vi åkte till Kungsör
efter min arbetsdag. Vi skulle dit och fira barnbarnet som fyller
fem år idag.
 
 
Camilla Ek Fd Idlings foto.
Lånad bild av äldsta dottern
 
Hemma igen så började jag fixa med maten.
Förberedde färsk potatis och dukade. Sambon fixade såsen.
Det blev ett bra teamwork med maten 😍
 
Vi har besök av en sambons äldsta vän ikväll som vi bjöd på
middag. Vi är alla tre nöjda och belåtna efter maten.
Dom får ha lite egentid framför tv´n just nu 😋
 
Over and out.................
 
 
Visa fler inlägg