Jag börjar veckan med ett hemma Spa............
Så var denna vecka igång.............
Halva september har passerat i rasande fart.
Det blåser på bra idag också och mulet väder.
Så det känns rätt kyligt ute. Bara en försmak av höstrusk och kyla.
Jag började dagen på jobbet med att jäsa och grädda av dagens bröd.
Stängde sen av frysskåpet där vi förvarar degämnen. Det var dags att
frosta av det frysskåpet. Först flyttade jag allt till ett annat frysskåp.
Sen körde jag bara 1 matbrödsdeg mot det vanliga 5-6 st eftersom det nu
var platsbrist med en avstängd frys.
Jag kanske ska förklara, eftersom alla inte vet att man kör degar och fryser in matbröd,
wienerbröd och bullar som degämnen. Man tar sen ut dagsbehovet och
ställa in det i ett jässkåp. När allt har jäst upp så gräddar man av brödet.
Man kan göra så hemma också utan jässkåp. Men man får då räkna med att
det tar mycket längre tid att jäsa. Ett tips är att ta fram ur frysen kvällen innan
och låta det tina upp i kylen. Ta fram på morgonen och låt det stå framme tills
du blir nöjd med jäsningen. Har man inte bråttom så kan man göra så.

Biskvihalvmåne med chokladtryffelsmörkräm

Sockerfri kanelsnurra

Ryttarkaka med chokladkaksbotten och cocostopping.
Det här var lite av dagens arbete. Att doppa gobitar och köra en liten
deg som blev till sockerfria kanelsnurror.
Sen spritsade jag strass som är en så kallad torr kaka


Dom gräddades av så att dom fick en lagom ljus färg.
Strassburgare och Hästskor som ska läggas ihop med päronsmörkräm.
Strassburgarna läggs ihop med smörkräm och doppas i choklad.
Sen blev det en massa annat gjort också men det tar jag inte nu.
Åkte sen direkt hem efter jobbet.
Värmde en matlåda som jag glupskt hivade i mig.
Satte igång en tvättmaskin med diverse på 40 grader.
Nu tror jag banne mig att jag ska hiva mig i badkaret och inviga det
lilla spa-kitet med blandade produkter som jag fick när jag fyllde år.
Over and out................
Åh gode gud vad mycket gott! 😊