nyårsmeny


Denna nyårsafton bjuder jag på vår middagsmeny.

Hur du ska gå tillväga att tillaga den.
 Det blir ingen film denna gång som år 2009.
Men håll tillgodo. (vill du se filmerna från 2009, länk i slutet på detta inlägg)



Börja med att skala och skiva palsternacka och morötter. Hetta upp en stek-
panna och stek tills det fått färg. Salta och peppra.
Ös sedan upp i en ugnsfast form.



Skala potatis och skiva tunnt + purjolök och stek potatisen en liten stund
till gyllenbrun färg. Salta och peppra och gärna pressad vitlök.



Tag fram oxfilen (inköpt på ICA) och skär upp normalstora bitar. Eller så
mycket du orkar äta. Salta och peppra bitarna och låt vila en stund.




Lägg först i den bit som ska vara välstekt och vänd den. Lägg i bit nummer två
om du vill ha lite blodigare bit. Stek sedan runt om tills de får fin färg.



Glöm inte att känna med fingret när det känns bra och du är nöjd.
(inget som jag kan, jag räknar minuter)




Behöver du pausa så ta en dryckespaus.
Vin till vänster och saft till höger (vem som är vems?? får ni gissa)



Så till mitt uppdrag en Beasås. Tag fram paketet (köpt på Willys) klipp upp
påsarna och häll i vattnet (som du redan mätt upp) och vispa runt pulvret.
Koka upp och tillsätt en klick smör (i mitt fall margarin) och låt smälta.
Klar att servera.




Lägg sedan dom stekta oxfilebitarna på den råstekta potatisen.




Garnera kanten med en !!! tomat ( jag tycker inte om tomat) och ställ
 sedan in i ugnen på 175 graderi ca 15 minuter.
Ta nu också formen med palsternacka och morötter och
ställ bredvid i ugnen.
Vänta tills det blir klart........taramtamtamta.......




Under tiden så har du rört ihop smör (hade inget så bregott fick duga) saltat och
pepprat och smaksatt med pressad vitlök och vips !! så har du gjort vitlökssmör.




Lägg upp på tallrikar i valfri tallriksmodell och servera.


Om ni nu har följt med så här långt så kanske ni vill titta på fler nyårsmiddagslagning.

En Suverän.....misslyckad nyårssås !!!
(verkar vara mer reklam för smör)
Den består av sex korta delar om hur man tillreder en sås.
Länkarna ligger på ett tidigare inlägg.

Håll till godo:
http://tinezza.blogg.se/2010/january/draft-jan-1-2010-1.html

Ett gott skratt har jag mig fått i alla fall när jag såg det idag.